Informacja pasażerska
Czy PESA powinna werbalnie informować o zmianie trasy? Chodzi o 35. Bo nie bardzo to robi.
-
Michalk001
8880 ma nowe białe duże wyświetlacze. Ciekawa strategia montażu dla wozu do kasacji.
Od baaaardzo dawna ma.Michalk001 pisze: ↑21 cze 2021, 16:318880 ma nowe białe duże wyświetlacze. Ciekawa strategia montażu dla wozu do kasacji.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
A nawet gdyby nie od bardzo dawna - czasami jednak przewoźnik albo producent SIP potrzebuje zrobić jakieś testy eksploatacyjne i wtedy raczej nie robi się ich na pojeździe nowym (bo gwarancja i inne takie) - o tym, że mogą to być np. testy współpracy nowego wyświetlacza ze starszym sterownikiem, to już nawet nie wspomnę.Walas pisze: ↑21 cze 2021, 20:15Od baaaardzo dawna ma.Michalk001 pisze: ↑21 cze 2021, 16:318880 ma nowe białe duże wyświetlacze. Ciekawa strategia montażu dla wozu do kasacji.
Oczywiście bałagan w oznaczeniach objazdów. Swing na 26 bez dopisku, ale uboot już "tz" wyświetlił. Wydaje mi się, że boczne dechy na 10 bez Cmentarza na żółto. A chyba powinien być. Swing też nic nie wyświetlał zdaje się
Ciekawy był zjazd 14 przez ONZ który werbalnie poinformował o tym po ruszeniu z Koszykowej. No rychło w czas.
Ciekawy był zjazd 14 przez ONZ który werbalnie poinformował o tym po ruszeniu z Koszykowej. No rychło w czas.
Wszystkie linie na objazdach obsługiwane przez stopiątki nie mają tablic z trasą zmienioną tylko podwieszane kartki z informacją o przebiegu trasy. Co do 26 to też mnie dziwi, że Swingi nie wyświetlają trasy zmienionej.
Co do zjazdowej 14 - Jazzy zapowiadają zjazd do zajezdni na 5 przystanków przed końcem trasy zjazdowej. W Swingach jest lepiej, bo zapowiadają zjazd do zajezdni na 5 przystanków ale przed końcem trasy podstawowej. No i oba typy niestety nie zapowiadają trasy zmienionej tak jak zjazdów a szkoda, bo byłoby mniej zaskoczonych pasażerów, że tramwaj inaczej pojechał.
Co do zjazdowej 14 - Jazzy zapowiadają zjazd do zajezdni na 5 przystanków przed końcem trasy zjazdowej. W Swingach jest lepiej, bo zapowiadają zjazd do zajezdni na 5 przystanków ale przed końcem trasy podstawowej. No i oba typy niestety nie zapowiadają trasy zmienionej tak jak zjazdów a szkoda, bo byłoby mniej zaskoczonych pasażerów, że tramwaj inaczej pojechał.

Ale kwadraty z dopiskiem już mają....
To była wolska 105 z wyświetlaczami na 14.
I ta wysoka 10 chyba podwieszki nie miała.
To była wolska 105 z wyświetlaczami na 14.
I ta wysoka 10 chyba podwieszki nie miała.
Ja wczoraj w ogóle spotkałem się na pl. Narutowicza z 14 Zjazd do zajezdni Wola, ale pojechała prosto w Grójecką. Czemu nie w Filtrową, Chałubińskiego, ONZ, Prostą?
Chciałem zobaczyć, jak to miało jechać, ale rozkładu brak. Teraz sprawdzam, że przez Kercelak.
Chciałem zobaczyć, jak to miało jechać, ale rozkładu brak. Teraz sprawdzam, że przez Kercelak.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Zjazd z Banacha przez Centralny? Trochę bez sensu. W tej zjazdowej z Wilanowskiej ludzie liczyli że dojadą do Narutowicza. I to miałoby sens wg mnie.
Zmiana zjazdu Wil->R1 przez Centralny a nie Narutowicza to dość świeża sprawa, od powrotu 4-8.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To żeby chociaż zaczęło gadać już przy pl. Zbawiciela....