Dwa wczoraj mniej więcej o tej samej porze i w tym samym miejscu połamały pantografy i zerwały siec. Jeden na Zoo drugi między Pragą a Jagiellonką .kebe pisze:Warszawa "Zoo" zerwanie trakcji. Ok 19.30 Pociag miał miec +30 i moze ulec zmianie - takie info z megafonu na Gdańskiej. Na "Zoo" stal kibel w strone Gdańskiej i wydawalo sie, ze dwa słupy maja 10 stopniowy przechyl. Tymczasem ka oddalilem sie rowerem nie czekajac...
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wczoraj (12.09.09) ok. 18 na przejeździe w Otrębusach pociąg WKD (2x EN94) do Warszawy "trafił" osobowego Renaulta. Przejazd w ciągu drogi 720 posiada samoczynną sygnalizację przejazdową. Widoczność z kierunku, z którego nadjechał samochód nieco utrudniona, ale i tak ok.200m. Nie wiem, w jakim stanie wyszli z tego wypadku pasażerowie samochodu przejeżdżałem w czasie gdy samochód już był na lawecie, mocno wgnieciony prawy bok.
W dniu dzisiejszym dalszy ciąg "występów" kaskaderów i kaskaderek na tym przejeździe. Zatrzymałem się widząc pulsujący czerwony sygnał, a osobnik w VW Pasacie ominął mnie, za chwilę pani z przeciwka ominęła samochód stojący bezpośrednio przed torami i trąbiąc na mnie przejechała przed nadjeżdżającym pociągiem w kier. Podkowy Leśnej. Pociąg zatrzymał się tym razem na przystanku nieco przejeżdżając przejście dla pieszych...
W dniu dzisiejszym dalszy ciąg "występów" kaskaderów i kaskaderek na tym przejeździe. Zatrzymałem się widząc pulsujący czerwony sygnał, a osobnik w VW Pasacie ominął mnie, za chwilę pani z przeciwka ominęła samochód stojący bezpośrednio przed torami i trąbiąc na mnie przejechała przed nadjeżdżającym pociągiem w kier. Podkowy Leśnej. Pociąg zatrzymał się tym razem na przystanku nieco przejeżdżając przejście dla pieszych...
Dziś po południu słyszałem coś o palących się podkładach na Zachodnim, przy wyjeździe na Skierniewice. Ktoś wie coś więcej
Poza tym pociąg z Radomia - 21240 opóźniony... +40 minut.
Poza tym pociąg z Radomia - 21240 opóźniony... +40 minut.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Coś Ci się pomyliło. Wczoraj 21240 miał wczoraj max. opóźnienie +6 minut. Podawaj dokładniejlaczor pisze: Poza tym pociąg z Radomia - 21240 opóźniony... +40 minut.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Wczoraj:
W WKDkę ruszającą ze stacji Malichy->Komorów o godz. 8:57 ktoś rzucił kamieniem w przednią szybę maszynisty, całe szczęście ta kolejka jechała tylko do Komorowa, bo co to by było jakby jechała załóżmy do Milanówka. O godz. 9:27 w Komorowie nastąpiła podmiana jednostek. I WKDka ruszająca z Komorowa o 9:18 odjechała +12.
W WKDkę ruszającą ze stacji Malichy->Komorów o godz. 8:57 ktoś rzucił kamieniem w przednią szybę maszynisty, całe szczęście ta kolejka jechała tylko do Komorowa, bo co to by było jakby jechała załóżmy do Milanówka. O godz. 9:27 w Komorowie nastąpiła podmiana jednostek. I WKDka ruszająca z Komorowa o 9:18 odjechała +12.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
SKM odj 16:24 ze Śródmieścia w stronę Pruszkowa raczyła się popsuć tuż przy WKD Śródmieście. W zatrzymaniu na średnicy utknęło ok 8 pociągów. Z głośników na Śródmieściu podawana była informacja, że pociągi będą jeździć przez centralny, na innych stacjach brak info. Na wschodnim i przed nim również utknęło drugie tyle pociągów.
Rano SKM o 7:37 ze Śródmieścia do Pruszkowa również miała problem z odjazdem (2x14we) wachlowanie drzwiami trwało grubo ponad 5min. O dziwno inna SKM odmówiła posłuszeństw teraz (1x14we).
A i jeszcze jedna z 2 SKM z reklamą "Kolej na Euro 2012" ma pokaźnych rozmiarów graffiti na boku
Rano SKM o 7:37 ze Śródmieścia do Pruszkowa również miała problem z odjazdem (2x14we) wachlowanie drzwiami trwało grubo ponad 5min. O dziwno inna SKM odmówiła posłuszeństw teraz (1x14we).
A i jeszcze jedna z 2 SKM z reklamą "Kolej na Euro 2012" ma pokaźnych rozmiarów graffiti na boku
Nie wiem czy to przez tą awarię, o któreż wyżej piszecie, ale byłem mocno żdziwony jak ok.20:10 na stację W-wa Włochy->Pruszków wjechał skład KM mocno załadowany, a po 3-4 min. SKM, a zajakieś 3-4 min. skład bodajże KM. Czy to przez tą awarię?
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... esciu.htmlGW pisze:Paraliż pociągów w Śródmieściu
Po godz. 17 uszkodzony pociąg SKM zablokował tunel średnicowy. Skład zatarasował przejazd innym pociągom.
Pasażerowie utknęli w wagonach i na peronach. Po ok. 50 minutach udało się przywrócić ruch. Do tej pory na trasach pociągów podmiejskich panują opóźnienia.
Cóż... Dobrze to się te SKMki ostatnio nie czują. Około 19-tej była kolejna awaria, jak donosi rufio - za podskarbińską. Z relacji internauty Gazety wynika, że ludzie kiblowali... 1,5 godziny. Nawet, jak opis przesadzony, to i tak zdrowo było...marcin89 pisze:Rano SKM o 7:37 ze Śródmieścia do Pruszkowa również miała problem z odjazdem (2x14we) wachlowanie drzwiami trwało grubo ponad 5min. O dziwno inna SKM odmówiła posłuszeństw teraz (1x14we).
Stawił się, ale +20 chyba, bo jakoś około 7:40 wjechał zaraz za "mińskiem" na Wschodnim.Rano nie stawił się pociąg KM o 7:10 z Rembertowa w kierunku zachodnim.
Zastanawiam się, ile pociągów tak pojechało. Po 17 ruch był kierowany na średnice podmiejską. Wcześniej jadąc w kierunku wschodniego trzeba było zaliczyc przymusowy postój....marcin89 pisze:Z głośników na Śródmieściu podawana była informacja, że pociągi będą jeździć przez centralny,
[ Dodano: |28 Wrz 2009|, 2009 22:47 ]
Efekt wszystkich dzisiejszych awarii SKM.Walas pisze:ale byłem mocno żdziwony jak ok.20:10 na stację W-wa Włochy->Pruszków wjechał skład KM mocno załadowany, a po 3-4 min. SKM, a zajakieś 3-4 min. skład bodajże KM. Czy to przez tą awarię?
-
podrozny113
Zdefektował podwójny 14we. Dobrze, że za Podskarbińską, bo po 19 Siedlce, którymi jechałem, bezproblemowo ominęły go jadąc po dalekobieżnych na odcinku Podskarbińska-Rembertów. Chyba Newag miał dziś dzień konia jeśli chodzi o awarie. Poza tym na IR z Łodzi do Warszawy dzisiaj również pojechał 14we (wersja papieska) i również z opóźnieniem, które coś podejrzanie wyglądało. Najpierw na Centralnym zapowiedzieli +15 by zwiększyć do prawie 40. Tymczasem jadący rozkładowo za IR pośpieszny z Łodzi na ed74 przyjechał na Centralny jako pierwszy dokładając "tylko" 15 minut.przewoz pisze:
Cóż... Dobrze to się te SKMki ostatnio nie czują. Około 19-tej była kolejna awaria, jak donosi rufio - za podskarbińską. Z relacji internauty Gazety wynika, że ludzie kiblowali... 1,5 godziny. Nawet, jak opis przesadzony, to i tak zdrowo było...
Po jakiej 17? Po tej godzinie to już nic nie wpuszczali. Do zatrzymania doszło o 16:30...Mr_Kolesław pisze:http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... esciu.htmlGW pisze:Paraliż pociągów w Śródmieściu
Po godz. 17 uszkodzony pociąg SKM zablokował tunel średnicowy. Skład zatarasował przejazd innym pociągom.
Pasażerowie utknęli w wagonach i na peronach. Po ok. 50 minutach udało się przywrócić ruch. Do tej pory na trasach pociągów podmiejskich panują opóźnienia.
O 17 w peronach dalekobieżnych na wschodnim stał tylko jeden KM. Wcześniej nic nie jechało...przewoz pisze: Zastanawiam się, ile pociągów tak pojechało. Po 17 ruch był kierowany na średnice podmiejską
http://www.mmwarszawa.pl/5890/2009/9/30 ... ry=depeszemmwarszawa.pl pisze:Na niestrzeżonym przejeździe kolejowym w Ursusie pociąg towarowy wjechał w samochód z przyczepą. Na szczęście nikt nie ucierpiał.
Do wypadku doszło 20 minut po północy przy ul. Warszawskiej. Kierowca auta prawdopodobnie nie zauważył zbliżającego się pociągu. – Towarowy jadący z Łodzi do stacji Warszawa Praga uderzył w samochód z przyczepą – mówi MM-ce Jan Telecki, dyrektor Zakładu Linii Kolejowych w Warszawie.
Nikomu nic się nie stało, bo pociąg nie był rozpędzony. – Na tamtym odcinku maszynistów obowiązuje ograniczenie prędkości do 20 km/h. Wszystko przez trwający właśnie remont. Pociągi kursują tylko po jednym z dwóch torów, dlatego jeżdżą wolno – wyjaśnia Telecki.
Za kilka wieków nasi potomkowie będą się dziwić - jak to możliwe, że w erze rozwiniętej nauki ludzie dopuszczali się takiego barbarzyństwa, jak zabijanie dzieci przed urodzeniem.
-
kebe