Zwłaszcza, że wąskim gardłem i tak są zamknięcia w ruchu poprzecznym. Jak się na czymś nie zna, to łatwo się wypowiadać.Poc Vocem pisze:Generalnie to wykonawca wykonuje zlecenie w takim czasie jak chce zamawiający. A zamawiający wyznacza takie terminy, bo powyżej pewnej granicy obowiązuje zależność, wedle której jeśli skrócimy czas o połowę, cena usługi wzrośnie dwukrotnie. Nas po prostu na to nie stać.Frencher pisze:Ale w Polsce tak nie nie da. Trzeba wziąć najtańszego, który będzie się grzebał i grzebał. A po pół roku ogłoszą wielki sukces, bo kawałek torów wymienili. I worek z premiami się wysypie... A to że tempo prac nie odpowiada jakimkolwiek współczesnym standardom to już nikogo nie interesuje.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
O ile są spóźnione prace na Bródnie?
Nie jestem przekonany czy całość harmonogramu się nie sypnęła na opóźnieniu przełożenia nakładki z Budowlanej na Namysłowska. A potem chyba poszła już reakcja łańcuchowa wzmacniana dodatkowo przez ruch olołocmentarny który musial zostać obsłużony.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeszcze silna jedynka nie weszła do akcji, a już pierwszego dnia rano 13-brygadowa 41 przez Żabę miała jakieś problemy - przy Feminie gość z Nadzoru podmienił motorową w 3504
41/5 jadącym do Woronicza (potem przez blisko kwadrans w tą stronę nic), w przeciwnym zaś kierunku jechały w 1-minutowych odstępach 3614
41/10, 3505
41/9 (dokładnie taka kolejność!) i 3501
41/(dodatek?).
P.S. Ach, około 9:00 widziałem też jakiegoś Jazz Duo na pętli Ratuszowa-ZOO, a ponieważ (jeśli dobrze kojarzę) żadna linia w tej chwili tam nie kończy, to może jakieś odwody...
P.S. Ach, około 9:00 widziałem też jakiegoś Jazz Duo na pętli Ratuszowa-ZOO, a ponieważ (jeśli dobrze kojarzę) żadna linia w tej chwili tam nie kończy, to może jakieś odwody...
W związku z czasowymi zamknięciami ulic na czas uroczystości i imprez masowych z okazji 11 Listopada właśnie pierwsze z brygad linii nr 11, 17 i 33 pojawiły się na Okopowej i Al. Solidarności (jak pokazuje mapa).
Co o tyle dziwne że w ubiegłych latach ruch tramwajowy na JP II utrzymywano aż do rozpoczęcia biegu. Idzie w coraz gorszym kierunku...Jacek Z. pisze:W związku z czasowymi zamknięciami ulic na czas uroczystości i imprez masowych z okazji 11 Listopada właśnie pierwsze z brygad linii nr 11, 17 i 33 pojawiły się na Okopowej i Al. Solidarności (jak pokazuje mapa).
Zapomniałeś o 35 które teraz jeździ przez Gdański i Śląsko-DąbrowskiJacek Z. pisze:W związku z czasowymi zamknięciami ulic na czas uroczystości i imprez masowych z okazji 11 Listopada właśnie pierwsze z brygad linii nr 11, 17 i 33 pojawiły się na Okopowej i Al. Solidarności (jak pokazuje mapa).
Jeśli wierzyć stronie ztm.waw.pl to dziś wykorzystywana jest zawrotka przy Rondzie Daszyńskiego dla linii tramwajowej Z11 kursującej na trasie Cm.Wolski-Rondo Daszyńskiego.

http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=4497&l=1
21:05
Wprowadzono objazdy dla linii 11, 17, 33, 41 ulicami:
11 - al.Jana Pawła II, al.Solidarności, Wołoska - do własnej trasy
17, 33, 41 - al.Jana Pawła II, al.Solidarności, Wołoska, Skierniewicka, Kasprzaka, Prosta, Al.Jana Pawła II do swoich tras
Wydłużona zostaje trasa linii 500 od Ronda Radosława do Ronda ONZ
Korekta w Tychach?
Nie zapomniałem, po prostu w chwili gdy podglądałem jeszcze się żadne 35 tam nie napatoczyłoFlash8222 pisze:Zapomniałeś o 35 które teraz jeździ przez Gdański i Śląsko-Dąbrowski
Nie wiem na ile to wyszło, a na ile było zaplanowane, ale linia 41 pomykała w zaburzonej (w porównaniu do 7-8XI) kolejności brygad - po brygadzie 8 szły 3 i 4, a dopiero po nich 1 (która się nagle skądś odnalazła), a brygadę 2 jakby na jednym kółku gdzieś wcięło...
!Bywalec pisze:Jeśli wierzyć stronie ztm.waw.pl to dziś wykorzystywana jest zawrotka przy Rondzie Daszyńskiego dla linii tramwajowej Z11 kursującej na trasie Cm.Wolski-Rondo Daszyńskiego.
Tak, przejście międzytorowe na Prostej jest zrobione na stałe.

- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wiliam pisze:Tak, przejście międzytorowe na Prostej jest zrobione na stałe.
Swoją drogą to dziwi mnie dlaczego zrobiono przekładkę w kierunku "od centrum" tzn. 11 jeśli w końcu zacznie kursować z Bemowa tylko do
Inna sprawa, że szkoda iż nie zrobiono tam krótkiego żeberka - miejsce jest...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Lepiej blokować tor od Śródmieścia? To jakaś różnica jest? A rozjazdy jeżdżone zasadniczo z ostrza są jednak bezpieczniejsze.
Miało być, ale potem podjęto decyzję o budowie żeberka przy Pl. Zawiszy, więc tutaj już tylko wstawiono zwrotnice w istniejące tory.Kleszczu pisze:Wiliam pisze:Tak, przejście międzytorowe na Prostej jest zrobione na stałe.
Swoją drogą to dziwi mnie dlaczego zrobiono przekładkę w kierunku "od centrum" tzn. 11 jeśli w końcu zacznie kursować z Bemowa tylko doRondo Daszyńskiego będzie cofając na tor w kierunku zachodnim blokować ruch tramwajowy w kierunku Śródmieścia...
Inna sprawa, że szkoda iż nie zrobiono tam krótkiego żeberka - miejsce jest...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan