MeWa pisze:Glonojad pisze:A może, skoro Pani Prezydent już powoli przyznaje się, że na budowę metra poza odcinek centralny póki co nie ma co liczyć, warto byłoby powrócić do pomysłu przedłużenia tramwaju z Czynszowej Stalową na Targówek?
niech lepiej pani prezydent zrezygnuje z doradców nieprzychylnych metru...
To przez doradców nieprzychylnych metru kupi linię centralną za 4,5 mld mimo, że jest warta 3 mld max?
To przez tych samych doradców wywaliła z planów TW tramwaj do Wilanowa, bo "muszą być pieniądze na metro"?
To ja boję się, jak wyglądałoby działanie "doradców przychylnych metru"... może więc napisz, czym się ta nieprzychylność przejawia i dlaczego jest nieprzychylnością, a nie np. realizmem budżetowym
i zacznie zwielokratniać koszty późniejszej stawki za obsługę centralnego odcinka.
Na razie MW ma problem z kalkulacją stawki nawet przy założeniu eksploatacji całej trasy

- a dokładniej, problem by się zmieścić w kalkulacjach z Uchwały (sprzed batatelka roku). Więc konieczność (możliwość) przekalkulowania jej pod pretekstem przesunięcia otwarcia odcinka centralnego jest tak naprawdę Metru bardzo na rękę.
[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 22:08 ]
Byłoby jednak fajnie, jakbyś powstrzymał się od pisania nie na temat - rozumiesz, dawanie użytkownikom przykładu własną osobą, takie tam...

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.