Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2012
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Może postój wyrównawczy ktoś przewidział, nie wiem po co?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Faktycznie... Widocznie ktoś uznał, że tę zawrotkę będzie się wykonywać bardzo powoli i ostrożnie. Ciekawe, czy będzie jakiś NR, bo cofać bez asekuracji autobusem nie wolno.
Na Kłobuckiej się zawracało na trzy (do zgrzytnięcia zderzakiem o krawężnik) i żadnej asekuracji nie było.Szeregowy_Równoległy pisze:Faktycznie... Widocznie ktoś uznał, że tę zawrotkę będzie się wykonywać bardzo powoli i ostrożnie. Ciekawe, czy będzie jakiś NR, bo cofać bez asekuracji autobusem nie wolno.
Zawracanie linii Z-3 odbywać się będzie na trójkąt na skrzyżowaniu Pratulińska x Ossowskiego.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
http://www.infoulice.um.warszawa.pl/ind ... azd&id=730
E???Obydwie jezdnie al. Krakowskiej pomiędzy ul. Na Skraju a ul. Lajkonika zostaną zwężone do dwóch pasów ruchu. Zwężony będzie również wlot ul. Na Skraju na skrzyżowanie z al. Krakowską; ul. Na Skraju (na odcinku od al. Krakowskiej do Krańcowej) stanie się jednokierunkowa – w kierunku ul. Paluch. Kierowcy poruszający się w przeciwnym kierunku (do al. Krakowskiej) będą musieli skorzystać z objazdu ulicami: Orzechowa – Mokra. Wprowadzony zostanie również zakaz skrętu z zachodniej jezdni al. Krakowskiej (z kierunku Ochoty) w ul. Na Skraju oraz zakaz skrętu ze wschodniej jezdni al. Krakowskiej (od granic miasta) w ul. Gałczyńskiego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I co z tego, że nie było? To, że gdzieś nakazywano kierowcom wykonywanie manewrów niezgodnych z przepisami oznacza, że należy to powtarzać w innych częściach miasta? Wiesz, łatwo się mówi, że "dawało się", tylko nikt nie bierze pod uwagę, że w razie jakiegokolwiek zdarzenia przy cofaniu pierwszym pytaniem policjanta będzie: czemu żeś cofał bez asysty, skoro ci nie wolno?MichalJ pisze:Na Kłobuckiej się zawracało na trzy (do zgrzytnięcia zderzakiem o krawężnik) i żadnej asekuracji nie było.Szeregowy_Równoległy pisze:Faktycznie... Widocznie ktoś uznał, że tę zawrotkę będzie się wykonywać bardzo powoli i ostrożnie. Ciekawe, czy będzie jakiś NR, bo cofać bez asekuracji autobusem nie wolno.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeżeli planowo ktoś ma być, to będzie. Natomiast jeśli ZTM przeoczył konieczność ustawienia NR, to autobusy będą cofać na dziko. Przerabiałem to na Derbach, gdzie nie dało się bez cofania, a nadzoru nie było, bo ZTM był zaskoczony zwinięciem jezdni i w związku z tym zaskoczeniem nie uznał za stosowne zawołać jakiegoś nadzoru, żeby pilnował i ułatwiał. Czasem żałuję, że nie mam z kim podejmować akcji protestacyjnych (chociaż temat Z-3 mnie nie dotyczy, wolne mam), bo nawet jak ja odmówię wykonania nielegalnego manewru, to znajdą się gamonie, którzy pojadą.MichalJ pisze:A może kogoś postawią jednak?
- MeWa
- Cukiereczek
Jak zablokujesz jezdnię, to gamonie nie zawrócąSzeregowy_Równoległy pisze:Czasem żałuję, że nie mam z kim podejmować akcji protestacyjnych (chociaż temat Z-3 mnie nie dotyczy, wolne mam), bo nawet jak ja odmówię wykonania nielegalnego manewru, to znajdą się gamonie, którzy pojadą.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]