a kto Cię zmusza? Zawsze możesz jechać z przesiadkami albo poczekać na konkurencję, albo pojechać jeszcze droższym i dłużej jadącym pociągiemAdam G. pisze:Niemniej jednak, dlaczego ja mam płacić 90zł za jazdę czymś takim?
Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ostatnio skorzystałem z usług ukraińskiego przewoźnika i jestem zadowolonyMeWa pisze:a kto Cię zmusza? Zawsze możesz jechać z przesiadkami albo poczekać na konkurencję, albo pojechać jeszcze droższym i dłużej jadącym pociągiemAdam G. pisze:Niemniej jednak, dlaczego ja mam płacić 90zł za jazdę czymś takim?
A pociąg jest ~2x tańszy, tylko jedzie się dość długo i skomplikowanie
noidea
- fik
- Naczelne Chamidło
Pociąg mógłby jechać ~9h, czyli porównywalnie do autobusu. Gdyby była oferta cenowa rzędu 120-150 PLN na miejsca sypialne, chętni spokojnie by się znaleźli, a komfort zupełnie inny. Mam nadzieję, że chociaż podczas EURO ktoś wpadnie na taki pomysł, bo inaczej pozarabiają PolskieBusy i inne WizzAiry (i bardzo dobrze, jak koleje nie potrafią wziąć pieniędzy leżących na ulicy...).
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Bezpośrednio do Przemyśla, a dalej są trzy możliwości:
- bezpośredni autobus (bodaj 40 zł),
- busem do Medyki, pieszo przez granicę i marszrutka do Lwowa,
- busem do Medyki, pieszo przez granicę i elektriczką do Lwowa (tu spacer przez las gratis)
- bezpośredni autobus (bodaj 40 zł),
- busem do Medyki, pieszo przez granicę i marszrutka do Lwowa,
- busem do Medyki, pieszo przez granicę i elektriczką do Lwowa (tu spacer przez las gratis)
Tylko ta granica... Pociąg jest bardziej podatny na szmugiel, niż autobus (więcej zakamarków)...fik pisze:Gdyby była oferta cenowa rzędu 120-150 PLN na miejsca sypialne, chętni spokojnie by się znaleźli, a komfort zupełnie inny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Ormianie sobie poradzili. Pociąg Erywań-Machindżauri wyjeżdża całkowicie oplombowany ze stacji początkowej - wszystkie otwieralne, usuwalne, wyjmowalne itd elementy są oplombowane. Celnicy sprawdzają tylko stan plomb i trwa to krócej niż kontrola paszportowa.Wolfchen pisze: Tylko ta granica... Pociąg jest bardziej podatny na szmugiel, niż autobus (więcej zakamarków)...
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
http://www.pks.warszawa.pl/nowy_dwor_mazowiecki/PPKS Warszawa pisze: Przedsiębiorstwo Komunikacji Samochodowej „POLONUS” S.A. w Warszawie informuje, że w związku z małym zainteresowaniem społecznym i niską frekwencją, z dniem 04.07.2011 roku, zostaje zawieszona (również w niedzielę) linia komunikacyjna relacji : Legionowo – Wólka Radzymińska.
Oprócz przelotowych kursów przez DK 61, lokalnej linii 102 oraz jednego kursu z PKP Legionowo do NDM z 6:47 i jednego z Warszawy do Mickiewicza o 15:58 nie będą kursować już już żadne nowodworskie PKS-y po Legionowie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
No i jeszcze trzeba by doliczyć 2-3 h na zmianę podwozia, chyba żeby udało się zastosować SUW2000, jak w pociągu Wrocław-Lwów. BTW, właśnie od poniedziałku zostanie on zawieszony do końca lipcaWolfchen pisze:Gdyby była oferta cenowa rzędu 120-150 PLN na miejsca sypialne, chętni spokojnie by się znaleźli, a komfort zupełnie inny.
Tylko ta granica... Pociąg jest bardziej podatny na szmugiel, niż autobus (więcej zakamarków)...
Modernizacja przejścia w Medyce, m.in. montowanie skanerow rożnych substancji.pietia pisze:No i jeszcze trzeba by doliczyć 2-3 h na zmianę podwozia, chyba żeby udało się zastosować SUW2000, jak w pociągu Wrocław-Lwów. BTW, właśnie od poniedziałku zostanie on zawieszony do końca lipcaWolfchen pisze:Gdyby była oferta cenowa rzędu 120-150 PLN na miejsca sypialne, chętni spokojnie by się znaleźli, a komfort zupełnie inny.
Tylko ta granica... Pociąg jest bardziej podatny na szmugiel, niż autobus (więcej zakamarków)...
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Jestem ciekawy, jak w poszczególnych PKS-ach wygląda sytuacja zapoznawania kierowców z nowymi trasami. Dostają jakieś mapki, jeżdżą osobiście poznać trasę, czy po prostu są puszczani na żywioł? Pytam, bo od kilku dni obserwuję wyczyny kierowców PKS Jędrzejów mające na celu wyjechanie z Radomia w stronę Grójca (czyli de facto obranie kierunku Warszawa, choć docelowo przez stolicę nie jadą). Z dworca PKS jest to wyjątkowo prosta droga, bo wystarczy tylko raz skręcić w lewo i raz w prawo, a wszystkie pozostałe skrzyżowania pokonuje się prosto. Jednak kierowcy uruchomionego w te wakacje sezonowego kursu Jędrzejów-Kołobrzeg kompletnie się gubią (nie znają trasy innych przelotowych PKS-ów, ale nie patrzą też na drogowskazy). Widziałem ich już w kilku różnych dziwnych miejscach, między innymi na wylotówce w kierunku... Piotrkowa Trybunalskiego.
- R-9 Chełmska
Biorą autobus z ludźmi i jadą. Najpierw się pogubią, następnym razem już jako tako się nauczą, a po kilkudziesięciu przejazdach już mogą pisać doktoraty z przejazdów przez miasto z zahaczeniem o dworzecMZ pisze: Jestem ciekawy, jak w poszczególnych PKS-ach wygląda sytuacja zapoznawania kierowców z nowymi trasami.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Czy ktoś z was orientuje się może, czy jeździ dalej PKS Garwolin w relacji Osieck - Garwolin wyjeżdżający o godz. 10:14 z Osiecka w dni powszednie? Wysłałem do nich mejla, ale wątpię żeby odpisali, a dzwoniłem już do nich w tej sprawie to pani kazała czekać, przy czym czekałem ze 2 min w końcu się wkurzyłem i odłożyłem słuchawkę.
Pytam, bo rozkłady przystankowe często bywają nieaktualne o czym przekonałem się już nie raz.
Pytam, bo rozkłady przystankowe często bywają nieaktualne o czym przekonałem się już nie raz.