System informacji pasażerskiej w metrze
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
527 pewnie. Żeby nie jechać na Gdański 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Wypowiadane niewyraźnie, z tragiczną dykcją i oczywiście pada nazwa plac łilsona. Wykonanie telefonu do Ksawerego Jasieńskiego i zrobienie tego porządnie jak widać przerosło możliwości pomysłodawców tych zapowiedzi.MeWa pisze:W wagonach i na stacjach na Żoliborzu na polecenie ZTM-u nadawane są komunikaty o 500-coś.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Bo przejechałeś się wszystkimi pociągami i na 100% to wiesz, prawda?MeWa pisze:Mam odmienne zdanie co do niewyraźności - moim zdaniem komunikaty są dobrze słyszalne.
Tragiczna dykcja wypowiadającego i błędy językowe dyskwalifikuje tą akcję. Tylko niech mnie nikt nie próbuje przekonać, że nie było czasu etc...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- MeWa
- Cukiereczek
dostatecznie dużą liczbą pociągów, żeby móc sobie wyrobić zdanie i się wypowiedzieć. A jak widzisz - nie jestem w niej odosobniony, więc nie narzucaj swojej opinii jako odgórnie obowiązującej i jedynej.MisiekK pisze:Bo przejechałeś się wszystkimi pociągami i na 100% to wiesz, prawda
dziękujemy za podzielenie się swoją jakże wnoszącą wiele do tematuJotPeCet pisze:Ktoś tu wydaje się być za bardzo subiektywny (czy. nudny).
Zapowiadający jest ten sam, co przy wielu innych wcześniejszych komunikatach specjalnych, a jakoś nie przypominam sobie uwag tutaj. Czytanie Placu Wilsona jako "Łilsona" nie jest błędem językowym, jest to wymowa występująca właściwie wszędzie poza Warszawą i jedynie nieuzasadniona loklaną tradycją. Osobiście też wolałbym wymowę po warszawsku.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
wówczas byłyby skargi, że nic nie słychać (co nie byłoby w sumie dalekie od prawdy).Adam G. pisze:Bardziej razi mnie fakt, że są wygłaszane podczas postojów na stacjach, a nie w tunelach.
Nie sądzę, żeby komunikaty spowodowały znaczące wydłużenie ogólnego czasu przejazdu. Zresztą dotyczy to głównie międzyszczytu.
[ Dodano: Sro 07 Kwi, 2010 ]
chyba do niedzieliDo kiedy one maja byc nadawane?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"