Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sty 2009, 7:41

a/p TALENT swoje w życiu wybudował i na pewno o tym pamięta :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 19 sty 2009, 18:57

Liebe Glonojadzie - dobrze kumasz -w Austrii miewałem różne zajęcia w tym także pucowanie pojazdów wyjeżdżających z placu budowy. Napewno nadzór nad wykonawcą inwestycji a z pewnością policaje "zajebaliby"regulaminowo firmę za takie zasyfienie drogi publicznej. A u nas na Bemowie z okazji inwestycji S8 taki sam chlew jak w PRL - kto lubi serial "40-latek" niech sobie popatrzy jak realizowano Trasę Łazienkowską.
ZUS fundatorem emigracji

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sty 2009, 19:04

To jest o tyle ciekawe, że jak budowano biurowiec przy Rondzie Jazdy Polskiej to na własne oczy widziałem, jak zmywali szlauchem błoto z kół. Więc "dasię".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

TLG

Post autor: TLG » 20 sty 2009, 19:58

a/p TALENT pisze:A u nas na Bemowie z okazji inwestycji S8 taki sam chlew jak w PRL - kto lubi serial "40-latek" niech sobie popatrzy jak realizowano Trasę Łazienkowską.
Wracając dzisiaj z pracy zahaczyłem sobie o budowę wiaduktu WD12 nad trasą S8 i linią kolejową w ciągu ulicy Księcia Janusza. W oczy rzucił mi się taki oto robotniczy motyw :D
Załączniki
090120-011A.jpg
15/12/2005-12/7/2019

Bucefał

Post autor: Bucefał » 21 sty 2009, 9:42

NIMBY z Magdalenki zablokowały trasę salomea-wolica. ](*,) Koniec świata!
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.

Kostek

Post autor: Kostek » 21 sty 2009, 10:32

ciekawe które odcinki obwodnicy faktycznie będą w tym roku budowane?
chyba tylko tzw. "eLka", no i oczywiście kontynuacja S8...
na razie nie słychać konkretów w sprawie:
- odcinka Konotopa - Okęcie
- remont i rozbudowa Trasy Toruńskiej
a także pozostałe strategiczne inwestycje:
- skrzyżowanie Jerozolimskie/Łopuszańska
- węzeł Marsa/ Płowiecka
- Marynarska
- trasa Wolica/Salomea
nie mówię o takich egzotykach jak trasa swiętokrzyska czy obwodnica Śródmieścia.... ](*,)

Teokryt

Post autor: Teokryt » 21 sty 2009, 12:31

Bucefał pisze:Koniec świata!
Dla Magdalenki.
Obrazek

Rosa

Post autor: Rosa » 21 sty 2009, 12:54

Cieszyłem się jak dostalismy to Euro bo myslałem że rusza inwestycje a na razie mieliśmy piekne plany a wyglada na to że w 2012 nie będzie::
poludniowej obwodnicy
wschodniej obwodnicy
2 linii metra
przebudowy dworców kolejowych
autostrady do Warszawy
przebudowy Marsa
trasy tysiąclecia
a teraz wychodzi na to że nawet Raszyna się nie da odkorkować (za to dało się zakorkować przez kretyńskie nowe światła)

Trudno, trzeba się będzie cieszyć że Walterowi stadion wybudują jako spłatę zobowiązań wyborczych i cieszyć za kilka lat z tego że bufetowa Z PEWNOŚCIĄ juz nie zostanie ponownie wybrana.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 sty 2009, 13:32

Na połowę wymienionych przez Ciebie inwestycji nie ma wpływu HGW.

Rosa

Post autor: Rosa » 21 sty 2009, 13:41

Ale ona składała obietnice wyborcze i mówiła jak to będzie pięknie mimo że mogła sobie zdawać np sprawę z tego że z PKP to nikt nigdy się nie dogada. Nie ma tez wytlumaczenia ża rząd działa jej na złośc bo jest w koncu z koalicji rządzącej i teoretycznie może miec wplyw na tworzenie prawa które mogłoby ulatwić wiele spraw.

zzz

Post autor: zzz » 21 sty 2009, 13:44

Rosa pisze:Trudno, trzeba się będzie cieszyć że Walterowi stadion wybudują jako spłatę zobowiązań wyborczych i cieszyć za kilka lat z tego że bufetowa Z PEWNOŚCIĄ juz nie zostanie ponownie wybrana.
Nie wiedzialem ze walter jest wlascicielem warszawy :-" Tylko po co sobie placi za dzierzawe i dlaczego walter nie zwolni HGW i nie powola wlasnego zarzadcy? :D

Rosa

Post autor: Rosa » 21 sty 2009, 14:01

Dla Warszawy to będzie Stadion Narodowy a nie ten ITI.
Ale w mojej pierwszej wypowiedzi nie chodziło mi specjalnie o krytykowanie HGW (choć to tak zabrzmiało) a bardziej o to że przez ostatnie 20 lat kiedy były możliwości rozwoju u nas w Warszawie panuje jakiś taki marazm inwestycyjny, nic nie mozna, wszedzie cos jest skutecznie blokowane i przez 20 lat nie było prawdziwego gospodarza ktory potrafilby zrobić COŚ aby przełamac to niedasiejstwo.

zzz

Post autor: zzz » 21 sty 2009, 14:17

Rosa pisze:Dla Warszawy to będzie Stadion Narodowy a nie ten ITI.
To rownie ciekawe, bo stadion narodowy bedzie we wladania COS podleglemu ministerstwu a stadion legii pozostaje wlasnoscia miasta.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 21 sty 2009, 15:00

TLG fajne zdjęcie, ale ... jest trzewik a gdzie bolszewik...?
ZUS fundatorem emigracji

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 21 sty 2009, 17:06

Kostek pisze:ciekawe które odcinki obwodnicy faktycznie będą w tym roku budowane?
chyba tylko tzw. "eLka", no i oczywiście kontynuacja S8...
na razie nie słychać konkretów w sprawie:
- odcinka Konotopa - Okęcie
- remont i rozbudowa Trasy Toruńskiej
a także pozostałe strategiczne inwestycje:
- skrzyżowanie Jerozolimskie/Łopuszańska
- węzeł Marsa/ Płowiecka
- Marynarska
- trasa Wolica/Salomea
nie mówię o takich egzotykach jak trasa swiętokrzyska czy obwodnica Śródmieścia.... ](*,)
W przypadku TT niedawno uniewazniono przetarg na Wykonawcę. Marsa/Płowiecka to raczej głosno jest o "Carze". Marynarska, to dziwne, że nikt z dziennikarzy sięnie interesuje, tym bardziej, żę tez się niedługo zacznie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

ODPOWIEDZ