Przecież zostało to zmienione więc o co chodzi?To nieżyciowe, bo samochody często są zarejestrowane na rodziców albo dziadków, bo tak jest taniej, mimo że nie mają oni nawet prawka...
Korekta taryfy - 2011
Moderator: JacekM
W informacjach prasowych tego szczegółu nie ma, ale w ramach wprowadzanaych zmian prawo do bezpłatnych przejazdów zyskają też kierowcy ajentów -- na świetlicy od kilku dni wisi oficjalne ogłoszenie z podpisem p. Tomasza.person pisze:Zastanawiałem się nad założeniem nowego tematu (np. dotyczącego tylko nowego rodzaju biletu), ale jako że w zasadzie mowa o ewolucji bieżącej taryfy, to...
Gazeta Stołeczna pisze:Mała rewolucja w komunikacji. Będą nowe bilety
/cut/
Niestety, tylko kierowcy... Być może chodzi o wyeliminowanie sytuacji, gdy kierowca jadący na zmianę wozem, który za chwilę będzie prowadził nie skasuje biletu (teoretycznie powinien wszak) a "kanar" się przyczepi i uprze... Było już kilka awantur o to, raz nawet oparło się o wezwany NR ponoć, a i tak skończyło wezwaniem do zapłaty...
Tak czy tak, niezależnie od pobudek, którymi miasto kierowało się w tym przypadku -- mnie ta zmiana z oczywistych względów bardzo cieszy
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Zysk ważniejszy niż wizerunek, szkoda.Premo pisze:Od nowego roku ZTM planuje wycofać ze sprzedaży bilety czasowe. Powodem tego jest duża ilość skarg płynących od pasażerów oraz zmniejszone wpływy z tytułu sprzedaży biletów. Pozostaną jedynie bilety jednorazowe, krótkookresowe i długookresowe.
noidea
A na kiego mi WKM, jak w zasadzie nie korzystam, tylko czasem jadę te kilka przystanków ze zmiennikiem? Hę?KwZ pisze:A praktycznie to nie? Powinien mieć WKM i tyle.Cypis pisze:teoretycznie powinien wszak
Zapraszam na pokład!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uwierzę w to jutro... możeAdam G. pisze:Zysk ważniejszy niż wizerunek, szkoda.Premo pisze:Od nowego roku ZTM planuje wycofać ze sprzedaży bilety czasowe. Powodem tego jest duża ilość skarg płynących od pasażerów oraz zmniejszone wpływy z tytułu sprzedaży biletów. Pozostaną jedynie bilety jednorazowe, krótkookresowe i długookresowe.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A na kiego mi WKM, jak w zasadzie nie korzystam, tylko czasem jadę te kilka przystanków z jednego kampusu na drugi? Hę? Kierowca poza godzinami pracy to pasażer jak każdy inny.Cypis pisze:A na kiego mi WKM, jak w zasadzie nie korzystam, tylko czasem jadę te kilka przystanków ze zmiennikiem? Hę?
A tak naprawdę, to łatwiejsze i lepsze byłoby usankcjonowanie zmian na mieście, a nie tylko na pętlach. Skoro w TW mogą, to MZA czy ajenci też.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Czyli jak już jestem w kabinie i prowadzę te kilka przystanków za zamiennika (który jeszcze stoi obok) powinienem mieć bilet? Aha...KwZ pisze:A na kiego mi WKM, jak w zasadzie nie korzystam, tylko czasem jadę te kilka przystanków z jednego kampusu na drugi? Hę? Kierowca poza godzinami pracy to pasażer jak każdy inny.
A może zmienik powinien mieć? A może obaj? A jeśli jadę na zmianę z dyżuru -- to są moje godziny pracy. Wtedy nie muszę mieć biletu? Weźże się chwilkę drobną zastanów, o czym mowa
Przecież 1/3 zmian mamy na mieście i taką właśnie sytuację opisałem. Czego jeszcze nie rozumiesz?KwZ pisze:A tak naprawdę, to łatwiejsze i lepsze byłoby usankcjonowanie zmian na mieście, a nie tylko na pętlach. Skoro w TW mogą, to MZA czy ajenci też.
Zapraszam na pokład!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jest cały temat na MiK-u...person pisze:gdzie ogłosili?Adam G. pisze:i ogłoszeniu projektu numeracji pociągów
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To byłby ogromny krok wstecz, a nie wydaje mi się wcale, aby komunikacja publiczna w Warszawie, zwłaszcza po podniesieniu cen biletów, stała nad przepaścią znad której należy się cofnąćPremo pisze:Od nowego roku ZTM planuje wycofać ze sprzedaży bilety czasowe. Powodem tego jest duża ilość skarg płynących od pasażerów oraz zmniejszone wpływy z tytułu sprzedaży biletów. Pozostaną jedynie bilety jednorazowe, krótkookresowe i długookresowe.