Co ci Szeligowska zawiniła?reserved pisze:A czemu w zasadzie 105 nie może zostać na obecnej trasie? Nawet z troszkę słabszą częstotliwością?
Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
jeżeli ludzie będą musieli więcej chodzić, to po co w ogóle jest komunikacja, osobiście szkoda także relacji Nowy Świat-Topiel, której obsługa zdecydowanie się pogorszy, szczególnie jak 151, które będzie co 10-15 minut ucieknie, trzeba będzie również chodzić, Metro niestety tego nie obsłuży
współczuję również mieszkańcom części Jelonek, że tracą bezpośrednie połączenie do Centrum
w mojej ocenie ztm skróceniem trasy 105 niszczy jeden z najlepszych pomysłów komunikacyjnych po rozpoczęciu budowy metra
druga sprawa, Rakowiec stracił większość relacji przez rozpoczęcie budowy Metra, niestety odzyskane brygady nie trafiają tutaj z powrotem, poprzez np. przywrócenie 512, czy przywrócenie 157 na starą trasę (albo inną linię obsługującą chociaż połączenia z CH Reduta lub Halą Banacha, 172 nie jest argumentem, gdyż nadal przez złośliwość ztm omija sporą część osiedla)
współczuję również mieszkańcom części Jelonek, że tracą bezpośrednie połączenie do Centrum
w mojej ocenie ztm skróceniem trasy 105 niszczy jeden z najlepszych pomysłów komunikacyjnych po rozpoczęciu budowy metra
druga sprawa, Rakowiec stracił większość relacji przez rozpoczęcie budowy Metra, niestety odzyskane brygady nie trafiają tutaj z powrotem, poprzez np. przywrócenie 512, czy przywrócenie 157 na starą trasę (albo inną linię obsługującą chociaż połączenia z CH Reduta lub Halą Banacha, 172 nie jest argumentem, gdyż nadal przez złośliwość ztm omija sporą część osiedla)
128 - jedyna linia na Rakowcu Płd + 105,136,138,141,154,172,175,188,191,208,218,306,504
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
228 z Reduty nikt nie jeździĺ. 172 natomiast ma bardzo dobre wykorzystanie co sugeruje, że jego trasa jest lepsza.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Osobiście się pofatyguj do salonu po nowe auto, jeżeli uważasz, że podróże piesze nie stanowią części układu...tomi pisze:jeżeli ludzie będą musieli więcej chodzić, to po co w ogóle jest komunikacja, osobiście szkoda także relacji Nowy Świat-Topiel, której obsługa zdecydowanie się pogorszy, szczególnie jak 151, które będzie co 10-15 minut ucieknie, trzeba będzie również chodzić, Metro niestety tego nie obsłuży
No, na przykład w weekendy wożę tym najlepszym pomysłem po 5-15 osób w przegubowym Solarisie, tak bardzo konieczne jest to połączenie. Jelonki do centrum mają przecież choćby tramwaje.tomi pisze:w mojej ocenie ztm skróceniem trasy 105 niszczy jeden z najlepszych pomysłów komunikacyjnych po rozpoczęciu budowy metra
noidea
No właśnie niczym! I dlatego ubolewam czemu ci ludzie na 2 przystanki od centrum będą musieli się przesiadać tylko po to, żeby ZTM mógł wypromować drugą linię metra. To nawet na mapie jest kompletnie bez sensu. Przecież widzicie wzburzenie ludzi, i to naprawdę nie jest trollowanie. Metro powstaje po to, żeby ułatwić ludziom podróżowanie. Okazuje się, że zamiast ułatwić to tylko utrudni. Ale nic tam... skoro już wybudowaliśmy to utrudnijmy pasażerom życie, żeby metro przyniosło zysk. Dopóki druga linia metra się nie wydłuży na zachód to będzie tak Jelonkom potrzebna jak linia 521 Szczęśliwicom.Bastian pisze:Co ci Szeligowska zawiniła?reserved pisze:A czemu w zasadzie 105 nie może zostać na obecnej trasie? Nawet z troszkę słabszą częstotliwością?
Ze 105 korzystają zdaje się studenci, bo przy Uniwersytecie (w stronę Browarnej) robi sie pusto. Zatem w weekendy nie ma kogo wozić.Adam G. pisze:No, na przykład w weekendy wożę tym najlepszym pomysłem po 5-15 osób w przegubowym Solarisie, tak bardzo konieczne jest to połączenie. Jelonki do centrum mają przecież choćby tramwaje.tomi pisze:w mojej ocenie ztm skróceniem trasy 105 niszczy jeden z najlepszych pomysłów komunikacyjnych po rozpoczęciu budowy metra
- Bastian
- Sułtan Maroka
I dlatego chciałbyś im zabrać trochę kursów?reserved pisze:No właśnie niczym!Bastian pisze: Co ci Szeligowska zawiniła?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale w jeden problem będzie miał ZTM do rozwiązania. Uzasadnienie skracania 105 do metra wobec zostawiania 109 do DWC będzie zadaniem co najmniej karkołomnym. Bo ciężko będzie uzasadnić że Górczewskiej na jedną stację przesiadac się nie opłaca a południowym Jelonkom owszem. I fakt że to 105 teraz jeździ na Powiśle nie ma znaczenia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Moim zdaniem trzeba przyzwyczajać ludzi do skracania linii autobusowych m.in. takiego 105, bo jak wyargumentujecie fakt, że kiedy metro dotrze np. w rejony górczewskiej to nagle takie 105 które jeździło do centrum będzie teraz np. lokalną wolską dowozówką. Pasażerowie od razu powinni wiedzieć która linia będzie pełnić rolę linii dowozowej do metra, pomijając już fakt, że kiedy metro zacznie kursować pod górczewską to powinno wylecieć też takie 109 czy 190.
No ta, 105 to byś skracał, ale 112 czy 511 to bronisz jak lew 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Skracałby tylko te linie, którymi nie jeździ.Wolfchen pisze:No ta, 105 to byś skracał, ale 112 czy 511 to bronisz jak lew
A gdyby pozostawić nieco rzadsze 105 na obecnej trasie po otwarciu M2C? Jelonki będą szczęśliwe, studenci też...
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Studenci będą mieli 151 co 10/15 minut.Tyrystor pisze:A gdyby pozostawić nieco rzadsze 105 na obecnej trasie po otwarciu M2C? Jelonki będą szczęśliwe, studenci też...
Tak. Wychodzę z założenia, że lepiej jak te niektóre kursy w szczycie będą przeładowane, niż żeby każdy ucierpiał i się przymusowo przesiadał. Oczywiście chciałbym 105 o dotychczasowej częstotliwości na Powiśle, ale to nie jest przecież realne. Po prostu kieruję się mniejszym złem.Bastian pisze: I dlatego chciałbyś im zabrać trochę kursów?