Dorzuć jeszcze znacznie wzmocnione 112 między Żeromskiego a Człuchowską. Myślę, że powinno wystarczyć.desert_eag pisze:184 jest rewelacyjnie zapełnione od Huty do Ciepłowni. 167 + 189 tej relacji nie zastąpi w żadnym razie.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
desert_eag
Źle nie będzie, de facto nawet lepiej (184 i tak jeździło wiecznie opóźnione) gdyby nie konieczność przesiadki. Byłoby o niebo łatwiej z tramem od Ciepłowni do Reymonta.Bastian pisze:Dorzuć jeszcze znacznie wzmocnione 112 między Żeromskiego a Człuchowską. Myślę, że powinno wystarczyć.
Nie wiedziałem, że 105 jeździ po Bielanachgazeta pisze:• 105 - wycofana z Bielan na skróconą trasę z pl. Trzech Krzyży do Starego Bemowa, a wybranych kursach przez Radiową do nowej pętli Fort Babice - co 15-20-20 min.
-
Dęboszczak
166 i 195 15/20/20TGM pisze:GW pisze: • 131 - po likwidacji linii 522 wydłużenie trasy z Sadyby przez Powsińską i Wiertniczą do Wilanowa - co 6-8 min. w godzinach szczytu, co 10 min. poza szczytem i w święta.I może jeszcze z pominięciem M. Politechnika w stronę centrum? Co za głupota. Cięcia, które znów nazywają usprawnieniem komunikacji.
Chyba jednak 116 na przemian z 195 i 166• 195 - po wycofaniu z Żoliborza i Bielan trasa skrócona z Natolina do pl. Piłsudskiego, co 15-20-20 min. (na przemian z liniami 116 i 166).?
A bardziej wydłużyć 189 nie można było![]()
116 10/10/10
131 jak 522 Waryńskiego
Nie mogę uwierzyć że to dzieje się naprawdę... w związku z otwarciem jakiegoś tam metra na Żoliborzu kasują mi połączenia. Super! Kocham ZTM! Zamiast 184 z pętli będę miał 167 z Bitwy Warszawskiej, ale dojechać do niego nie mogę bo przecież skracają nawet 157, którym bym mógł dojechać do BW.
Coś w ogóle Szczęśliwicką będzie jeździć?
Żenada... powiem tyle.
Coś w ogóle Szczęśliwicką będzie jeździć?
Żenada... powiem tyle.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
189 co kwadrans (4 kursy na godzinę) w święta? I ona ma zastąpić 106 + 189 (7 nieskoordynowanych kursów na godzinę) oraz 106 + 184 (6 dość skoordynowanych kursów na godzinę)? Chociaż co 12 było dać do końca roku (potem by się "zracjonalizowało", jak 159+359, 174+192 itp.)
I naprawdę nie rozumiem, po co utrzymywać 105 na odcinku Dw. Centralny - Plac 3+
I naprawdę nie rozumiem, po co utrzymywać 105 na odcinku Dw. Centralny - Plac 3+
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Widzę, że niewiele było potrzeba czasu by ZTM rzucił stertę "genialnych" pomysłów 
Likwidacja 184 ... hmmm jak można zastąpić tę linię "mediolanem", który już w tej chwili jeździ w stadach przez korki na swojej trasie poza tym zbyt duże jest zapotrzebowanie na połączenie Bemowa z Ochotą byście zlikwidowali tę linię. I co połączy Szczęśliwice z Zachodnim?
Dlaczego ktoś zamierza zliwidować jedyne bezpośrednie połączenie całego Rakowca z najbliższymi sklepami (Blue City i Reduta)? Przecież frekwencja w solówkach już od Beresteckiej do chociażby pętli Szczęśliwice jest bardzo dobra.
Ale ZTM zawsze w ten sposób "uszczęśliwia" pasażerów
Przy każdej rewolucji komunikacyjnej zastępuje się pewne relacje innymi liniami a po kilku miesiącach albo zmniejsza się liczbę kursów na godzinę albo zupełnie likwiduje linie i tak dla przykładu linię 136 miało zastąpić 157 na Beresteckiej i po kilku miesiącach można spokojnie 157 skasować. Chciiałbym tylko zauważyć, że to nie 157 a 130 jeździ z Beresteckiej w kierunku miasta bardzo słabo wykorzystane.
Dobrze, że ja jestem już szczęśliwym kierowcą własnego autka i od jakiegoś czasu nie muszę męczyć się w środkach komunikacji publicznej
Czekamy na powyższe zmiany a wówczas zapewniam, że liczba aut chociażby na Ochocie znacznie wzrośnie...
Likwidacja 184 ... hmmm jak można zastąpić tę linię "mediolanem", który już w tej chwili jeździ w stadach przez korki na swojej trasie poza tym zbyt duże jest zapotrzebowanie na połączenie Bemowa z Ochotą byście zlikwidowali tę linię. I co połączy Szczęśliwice z Zachodnim?
Dlaczego ktoś zamierza zliwidować jedyne bezpośrednie połączenie całego Rakowca z najbliższymi sklepami (Blue City i Reduta)? Przecież frekwencja w solówkach już od Beresteckiej do chociażby pętli Szczęśliwice jest bardzo dobra.
Ale ZTM zawsze w ten sposób "uszczęśliwia" pasażerów
Dobrze, że ja jestem już szczęśliwym kierowcą własnego autka i od jakiegoś czasu nie muszę męczyć się w środkach komunikacji publicznej
106, teraz student UKSW żeby dojechać do Uczelni z Okęcia (kto wpadł na pomysł ze studentów UKSW nie ma na Podmiejskich do Okęcia?)
Musi sie przesiadać 3 krotnie zamiast 1 raz.
Wystarczyło że Jechał teraz średnio 2 godziny, ile teraz będzie jechał?
Czas przejazdu zakładając ze czas przesiadki wynosi 0 minut to tyle co dziś 106.
Jednak mając dwie przesiadki na Hynka i w okolicy Chomiczówki, zakładając nieskoordynowanie przez korki czas może się wydłużyć nawet do 20 minut więcej.
Ludzie powybierali UKSW bo mieli mimo tej odległości świetny dojazd. Pięknie, naprawdę.
W tej sytuacji Owy student by się nie spóźniać będzie musiał być średnio 20 minut wcześniej na Okęciu. A co w sytuacji kiedy nie będzie tak mógł być - prędzej czy później zrobi prawko i będzie samochodem jeździł z zupełnie innej strony.
Na patent z Użyciem metra nie będzie maił ochoty, z Okęcia brak szybkiego dojazdu do metra.
Musi sie przesiadać 3 krotnie zamiast 1 raz.
Wystarczyło że Jechał teraz średnio 2 godziny, ile teraz będzie jechał?
Czas przejazdu zakładając ze czas przesiadki wynosi 0 minut to tyle co dziś 106.
Jednak mając dwie przesiadki na Hynka i w okolicy Chomiczówki, zakładając nieskoordynowanie przez korki czas może się wydłużyć nawet do 20 minut więcej.
Ludzie powybierali UKSW bo mieli mimo tej odległości świetny dojazd. Pięknie, naprawdę.
W tej sytuacji Owy student by się nie spóźniać będzie musiał być średnio 20 minut wcześniej na Okęciu. A co w sytuacji kiedy nie będzie tak mógł być - prędzej czy później zrobi prawko i będzie samochodem jeździł z zupełnie innej strony.
Na patent z Użyciem metra nie będzie maił ochoty, z Okęcia brak szybkiego dojazdu do metra.

Zgadzam się, że to jakaś kpina. Zanim jeszcze uruchomiono 106, 189 w DS było co 10 minut, jeśli dobrze pamiętam, i bynajmniej na pustki na odcinku od ZP Ryżowainż. Glonojad pisze:189 co kwadrans (4 kursy na godzinę) w święta?
Pozdrawiam
Nie no ja w sumie będę chodził pieszo... nie tak daleko... ja jeszcze mogę... żal mi trochę tylko tych ludzi, którzy będą z bagażami, bo takich ostatnio dużo widuję na trasie 184.dzidek pisze:I co połączy Szczęśliwice z Zachodnim?
Ponadto powróci problem dubla 157 i 512 (w końcu ta sama trasa na Ochocie).dzidek pisze:Dlaczego ktoś zamierza zliwidować jedyne bezpośrednie połączenie całego Rakowca z najbliższymi sklepami (Blue City i Reduta)? Przecież frekwencja w solówkach już od Beresteckiej do chociażby pętli Szczęśliwice jest bardzo dobra.
Zazdroszczę.dzidek pisze:Dobrze, że ja jestem już szczęśliwym kierowcą własnego autka i od jakiegoś czasu nie muszę męczyć się w środkach komunikacji publicznej
[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 08:30 ]
Tramwaj podobno jest szybki. Tak mi mówili.Teokryt pisze:Okęcia brak szybkiego dojazdu do metra.
[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 08:34 ]
Poza tym ZTM robi tak dobrą komunikację dojazdową do metra że tam niedługo metro już nie będzie potrzebne.
Bo to pewnie o to chodzi! Za kilka miesięcy przeczytasz w internecie, że te dwie linie połączone zostaną w jedną! Jestem więcej niż pewny, że tak się staniereserved pisze:Ponadto powróci problem dubla 157 i 512 (w końcu ta sama trasa na Ochocie).
Wówczas na Rakowcu w relacji do Śródmieścia pozostanie jedna linia przyspieszona (504) z czasem przejazdu linii zwykłej
A przy okazji pytanie czemu w momencie gdy kasuje się niemal wszystkie linie autobusowe jadące wzdłuż torów (tramwajowych/kolejowych/metra) linia 505 nadal będzie wegetować?
Powegetuje do grudnia jeżdżąc co pół godziny i po nowym roku nie wróci. Podobnie jak 512 na Szcześliwicedzidek pisze:
A przy okazji pytanie czemu w momencie gdy kasuje się niemal wszystkie linie autobusowe jadące wzdłuż torów (tramwajowych/kolejowych/metra) linia 505 nadal będzie wegetować?
"Żyj!- krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie..."
Z tym 189 to jednak niewypał. Zupełnie nie rozumiem czemu te linie obwodowe ZTM robi takie długie. Przecież im większa odległość, tym bardziej opłaca się jechać przez centrum, a nie po obwodzie. Wyobraża ktoś sobie jazdę z Mokotowa na Żoliborz przez Włochy, Bemowo
Ale skoro już tak kombinować, to może jednak zrobić tak:
189
5xx Chomiczówka - Sadyba. Ale przez Wilanowską a nie Wałbrzyską. Częstotliwość dać słabszą (12 w g. szczytu). Uzasadnienie: no żeby to jakoś szybko jechało. Wiadomo też, że sporo pasażerów by odpadło, zwłaszcza ze Służewia. W związku z tym:
193 przez Galerię Mokotów jak 141 (duże potoki generowane przez okolice GM).
141 jak 193 (Gotarda) i częściej trochę.
Na reszcie trasy tej 5xx utrzymać jednak 1xx do krótszych relacji. Zostawić 106 itp.
Do tego na Wilanowskiej bus-pas.
Ale skoro już tak kombinować, to może jednak zrobić tak:
189
193 przez Galerię Mokotów jak 141 (duże potoki generowane przez okolice GM).
141 jak 193 (Gotarda) i częściej trochę.
Na reszcie trasy tej 5xx utrzymać jednak 1xx do krótszych relacji. Zostawić 106 itp.
Do tego na Wilanowskiej bus-pas.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie tam! 157 zostanie skrócone do Dw. Centralnego czy gdzieś tam... bo ul. Żelazna, Stawki i Bielany coś muszą mieć... a Ochotę to wam walić.dzidek pisze:Bo to pewnie o to chodzi! Za kilka miesięcy przeczytasz w internecie, że te dwie linie połączone zostaną w jedną! Jestem więcej niż pewny, że tak się stanie![]()
Pal licho Rakowiec... ja bym się tylko cieszył mając choćby nawet 175 co 10 min.dzidek pisze:Wówczas na Rakowcu w relacji do Śródmieścia pozostanie jedna linia przyspieszona (504) z czasem przejazdu linii zwykłej![]()
Ze Szczęśliwic połowa linii praktycznie się pożegna niedługo.. nie wiem czym kierowane są te zmiany...
Ponadto ponawiam pytanie: co na Szczęśliwicką?
Że co proszę?pjok-79 pisze:Powegetuje do grudnia jeżdżąc co pół godziny i po nowym roku nie wróci. Podobnie jak 512 na Szcześliwice
[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 09:13 ]
Powiem tak: spieszmy się kochać linie... tak szybko likwidują...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Brygad w życiu nie starczy.TGM pisze:Na reszcie trasy tej 5xx utrzymać jednak 1xx do krótszych relacji. Zostawić 106 itp.
Już gdzieś pisałem o liniach obwodowych i prawach, które nimi rządzą. Podrzucę link, gdy znajdę.TGM pisze:Zupełnie nie rozumiem czemu te linie obwodowe ZTM robi takie długie. Przecież im większa odległość, tym bardziej opłaca się jechać przez centrum, a nie po obwodzie. Wyobraża ktoś sobie jazdę z Mokotowa na Żoliborz przez Włochy, Bemowo![]()
![]()
Tu racja, powinno być co 10 minut. Nie bulwersujcie się, będzie poprawionerudy pisze:Zgadzam się, że to jakaś kpina. Zanim jeszcze uruchomiono 106, 189 w DS było co 10 minut, jeśli dobrze pamiętam, i bynajmniej na pustki na odcinku od ZP RyżowaSadyba nie narzekało. Na Hynka, a czasami już na Łopuszańskiej, ciężko było do niego wsiąść.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow