Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
A ja mam takie lamerskie pytanie, jak ktoś ma bilet łączony, np. 1,20 + 0,20, to jak skasuje w bramce drugi kartonik? Ma wyjść i wtedy go skasować?
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Oficjalnie powinien zrobić tak: skasować pierwszy bilet, po czym przekręcić kołowrotek, następnie skasować drugi bilet i dopiero wtedy przejść przez bramkę. Proste, nie?piotram pisze:A ja mam takie lamerskie pytanie, jak ktoś ma bilet łączony, np. 1,20 + 0,20, to jak skasuje w bramce drugi kartonik? Ma wyjść i wtedy go skasować?
Ewentualnie taka osoba może zjechać na peron windą i skasować bilety w zwykłym kasowniku...
Brawa dla pracowników ZTMmozgow pisze:ZTM twierdzi, że słowa dotrzymał, bo na nowe bilety prawie nie ma skarg (Niemców nikt nie zrozumiał, więc się nie liczą). Nie zbada też, na czym polega produkcyjny feler niedziałających kartoników.
Ten tekst mnie powalił na kolana. Bareja by się nie powstydził.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Ciekawe czy bilety nie dają się skasować w bramce "bo nie", czy z powodu uszkodzenia fizycznego (złamania biletu przez Niemców).
Na to drugie rozwiązanie wskazuje fakt, że udało się te bilety skasować w autobusie:
W związku z tym dyabeł nie tkwi z felernych biletach dystrybuowanych przez ZTM (co sugeruje m.in. zacytowany przez Frenchera fragment martykułu), ale nieumiejętność obsługi pasażera, również z powodu deficytu umiejących rozmawiać w obcych językach pracowników
Na to drugie rozwiązanie wskazuje fakt, że udało się te bilety skasować w autobusie:
.Skasowali je w autobusie. Do metra chcieli wejść na stacji Plac Wilsona. Włożyli bilet do bramki wejściowej, a ta ani drgnęła.
W związku z tym dyabeł nie tkwi z felernych biletach dystrybuowanych przez ZTM (co sugeruje m.in. zacytowany przez Frenchera fragment martykułu), ale nieumiejętność obsługi pasażera, również z powodu deficytu umiejących rozmawiać w obcych językach pracowników
Jeśli ktoś kupował w ZTM. Kioski równiez sprzedają bilety łączone, co zrobic jak mają tylko takie?geograf pisze: (Choć zamiast bawić się w bilety uzupełniające najlepiej jest zwrócić stare bilety i zakupić w tym samym okienku nowe)
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
- MeWa
- Cukiereczek
to zależy co się zakodowało na wejściówce...piotram pisze:Wydaje mi się, że system nie rozpoznaje rodzajów biletów jednorazowych, bo między innymi wejściówki do metra zachowują się jak zwykłe jednorazówki.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]