Objazdy tramwajowe 2009

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 wrz 2009, 19:48

Tak.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 05 wrz 2009, 21:38

A co ze skrzyżowaniem Targowa/11 Listopada? Załapie się jeszcze w tym roku?

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 05 wrz 2009, 21:49

Nie sądzę. Mieli to robić w wakacje razem z podłączeniem toru awaryjnego na Żabie. Na gadaniu się skończyło... Rok temu mieli to zrobić i też nie zrobili...

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 05 wrz 2009, 21:54

A kraniec OS. GÓRCZEWSKA? Już od dobrego miesiąca stoi tam zespół baraków własności TW, myślałem, że to "miasteczko remontowe"...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 wrz 2009, 22:34

Petroniusz pisze:A co ze skrzyżowaniem Targowa/11 Listopada? Załapie się jeszcze w tym roku?
Bez szans. Projekt (wykonywany przez "renomowaną firmę zewnętrzną", Robert_c powinien być kontent!) jest spóźniony jedynie pół roku.

[ Dodano: |5 Wrz 2009|, 2009 22:36 ]
SławekM pisze:Nie sądzę. Mieli to robić w wakacje razem z podłączeniem toru awaryjnego na Żabie. Na gadaniu się skończyło... Rok temu mieli to zrobić i też nie zrobili...
11 XI - Targowa rok temu? Dobrze się czujesz?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 05 wrz 2009, 22:41

Glonojad pisze: 11 XI - Targowa rok temu? Dobrze się czujesz?
Tak, dobrze się czuję.

Kra

Post autor: Kra » 07 wrz 2009, 8:48

Bastian pisze:
Kra pisze:A możesz to wyrazić w datach, bo się ju zgubiłem czytając forum i rozmawiając z infolinią ZTM. Dzięki.
Ok. 20 października.
To marniutko :sad: tym bardziej powinny zniknąć te kartki a pojawić porządne dechy.
Wybaczcie dla mnie stał się kolejny argument do niekorzystania z komunikacji miejskiej - wtedy ten "wspaniały" przejazd z Aspektu do Centralnego zajął mi z przesiadką (z bagażami) prawie 60 min - a pomyśleć, iż kupując mieszkanie ponad 10 lat temu kierowałem się przede wszystkim dobrą komunikacją miejską a teraz prawie wszędzie jeżdżę autem, chyba się starzeję i nie chce mi się ciągle przesiadać i czekać nie wiadomo ile na kolejny pojazd - a podróżuję głównie poza godzinami szczytu wg. ZTM.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 wrz 2009, 9:07

Kra pisze:ten "wspaniały" przejazd z Aspektu do Centralnego zajął mi z przesiadką (z bagażami) prawie 60 min
Czym, u licha? :shock:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

drapka

Post autor: drapka » 07 wrz 2009, 9:13

Glonojad pisze:@mariow: i oczywiście cały ten Żyrardów wali na Młociny 33? Poza tym pociągi łódzkie to wyjątek.
To raczej taka daleko wysunięta komunikacja aglomeracyja :)
Glonojad pisze:Sęk w tym, że na Centralny mało kto jeździ codziennie
Problem z dojazdami na Centralny z bagażem istnieje o tyle, że chociaż dla każdego z osobna jest to kłopot doświadczany najwyżej parę razy w roku, to jednak sumując każdego dnia liczbę jednostek mających ten problem , nie powinien on być pomijany.

Tak samo jak z niepełnosprawnymi czy matkami z wózkiem. Niby każdy niepełnosprawny z osobna instytucję tylu urząd gminy, dzielnicy, urząd skarbowy, paszportowy odwiedza raz-dwa razy do roku, to jednak tworzy się tam specjalne udogodnienia (podjazdy, windy itp.). Bo skala potrzeb jest na tyle duża, ze nie wystarczy powiedzieć niepełnosprawnemu, że ten raz do roku jakoś może się przemęczyć po schodach z pomocą portiera.

[ Dodano: |7 Wrz 2009|, 2009 09:27 ]
Bastian pisze:Kra napisał/a:
ten "wspaniały" przejazd z Aspektu do Centralnego zajął mi z przesiadką (z bagażami) prawie 60 min

Czym, u licha?
Też jestem ciekaw jak to się robi, bo akurat i 23, i przesiadki do Dworca kursują wg rozkładu bardzo przywoicie.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 wrz 2009, 11:57

SławekM pisze:Nie sądzę. Mieli to robić w wakacje razem z podłączeniem toru awaryjnego na Żabie.
Jeśli kiedykolwiek on będzie podłączony.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 wrz 2009, 13:22

Będzie gdy tylko PKP zrealizuje zobowiązania, dzięki którym uniknął 1,5 mln PLN kosztów objazdów i komunikacji zastępczej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 wrz 2009, 13:36

Glonojad pisze:Będzie gdy tylko PKP zrealizuje zobowiązania, dzięki którym uniknął 1,5 mln PLN kosztów objazdów i komunikacji zastępczej.
Poczekamy, zobaczymy... A przy przebudowie Starzyńskiego usuniemy zakręconą zwrotnicę...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Kra

Post autor: Kra » 07 wrz 2009, 15:56

Bastian pisze:
Kra pisze:ten "wspaniały" przejazd z Aspektu do Centralnego zajął mi z przesiadką (z bagażami) prawie 60 min
Czym, u licha? :shock:
:grin: 23 do ronda Babki (po 8 był trójpak) po ok. 10 min czekania, a potem nie mogłem się wbić w 17, dostałem się w 33 (też po 10 min), a bagażem był wózek.
ps. uprzedzając ewentualne pytania - rozkładu w necie nie dało się sprawdzić, strona ZTM żyła własnym życiem.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 wrz 2009, 17:23

MisiekK pisze:
SławekM pisze:Nie sądzę. Mieli to robić w wakacje razem z podłączeniem toru awaryjnego na Żabie.
Jeśli kiedykolwiek on będzie podłączony.
Nie kracz :P
Glonojad pisze:Będzie gdy tylko PKP zrealizuje zobowiązania, dzięki którym uniknął 1,5 mln PLN kosztów objazdów i komunikacji zastępczej.
Znając PKP to zajmie im to >5 lat.

wojtor

Post autor: wojtor » 07 wrz 2009, 23:53

Od jutra do 19 września tramwaje nie kursują ul. Dywizjonu 303, Radiową i Powstańców Śląskich, między Kołem a Nowym Bemowem.

Mieszkańcy Bemowa mają problem. Do 19 września tramwaje znikną z ul. Dywizjonu 303, Radiowej i Powstańców Śląskich, między pętlami Koło a Nowe Bemowo. Linia 71 będzie zawieszona. Tramwaje linii 5, 24 i 28 pojadą zmienionymi trasami. Wzdłuż zamkniętego odcinka torów będą kursowały zastępcze autobusy linii Z-1. Dla pasażerów tramwajów to kolejna uciążliwa zmiana. Z powodu remontu Kercelaka do 18 września tramwaje nie pojawią się na ul. Towarowej i Okopowej między rondami: Daszyńskiego a „Radosława” oraz w al. Solidarności między ul. Młynarską a kinem Femina.

Powód zamieszania to budowa przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad trasy S8, która w grudniu 2010 r. ma połączyć al. Prymasa Tysiąclecia z Konotopą koło Piastowa. W ciągu najbliższych dziesięciu dni drogowcy mają demontować tory u zbiegu S8 i ul. Radiowej (tramwaje pojadą wiaduktem dopiero 19 września).

Wszystko w objazdach

Od jutra tramwaje przestaną kursować ul. Dywizjonu 303, Radiową i Powstańców Śląskich, między pętlami Koło i Nowe Bemowo. Z tego powodu duża część Bemowa zostanie na dziesięć dni pozbawiona tramwajów.

– Nie dość, że budują nam przez środek dzielnicy łącznik z autostradą, to jeszcze nie potrafią tych prac należycie zorganizować – denerwuje się Marcin Kuraś z Bemowa. – Dlaczego przez tyle dni nie będą mógł dojechać tramwajem do centrum ?

Zarząd Transportu Miejskiego przygotował tramwajowe zmiany tras: linia 5, jadąca od stacji metra Marymont, dotrze przez ul. Powstańców Śląskich tylko do pętli Nowe Bemowo. Tramwaje 24 od strony Gocławka mają kończyć trasę na pętli Koło przy Obozowej. „28” z pętli Kawęczyńska-Bazylika dojedzie do pętli Piaski przy ul. Broniewskiego. Kursowanie linii 71 będzie zawieszone.

Linie 5, 24 i 28 będą jeździć według zmienionych rozkładów jazdy.

Wzdłuż zamkniętej trasy tramwajowej ZTM uruchomi autobusy zastępczej linii Z-1: przez ul. Dywizjonu 303, Radiową i Powstańców Śląskich (między pętlami Koło a Nowe Bemowo). W godzinach szczytu autobusy na pewno utkną w korku.

Drogowcy obiecują, że do 19 września oddadzą do ruchu jedną z trzech równoległych części wiaduktu, którą pojadą tramwaje. Wtedy koszmar się skończy. Na koniec września zapowiadają oddanie do ruchu drugiej, a miesiąc później trzeciej – tych przeznaczonych dla aut.
źródło: http://www.zw.com.pl/artykul/1,399554.html

ODPOWIEDZ