Odczytywanie komunikatów w autobusach i tramwajach
-
- Kontakt:
Marek Niedźwiecki zapowiadający przystanki to byłoby coś!
Dla mnie mógłby zapowiadać ktokolwiek, tylko żeby go było słychać, pomimo włączonej klimatyzacji.
- Piotrek_2274
Myślę, że generalnie nagrywanie zapowiedzi w poradni dla dzieci z problemami logopedycznymi nie jest dobrym pomysłem.
-
Bardziej w przedszkolu, w grupie trzylatków.
miłośnik 13N
Zapowiedzi dzieci miały być do 3.06. Tymczasem jadę złombusem 7316 na 182 i słyszę dzieci...
Jechałem w sobotę 218 i 709 i nie było żadnych dzieci. To były pojedyncze przystanki?lublin42 pisze:Zapowiedzi dzieci miały być do 3.06. Tymczasem jadę złombusem 7316 na 182 i słyszę dzieci...
ŁK
-
Dobrze, że wgrano do zapowiedzi "PKP Służewiec". Źle, że nie zaktualizowano odległości międzyprzystankowych na Marynarskiej.
miłośnik 13N
Nieaktualne są też odległości między Konopacką a Środkową. Wg SIP Środkowa jest nadal w starej lokalizacji.
Czy wszystkie komunikaty o przystankach autobusowych są czytane przez pana Knapika, czy te nowsze komunikaty są czytane przez kogoś innego?
Przedwczesną jest radość wasza, bezbożni synowie Juliana Apostaty! Możecie Kościół obedrzeć, skrępować, wtrącić do katakumb i skazać na męczeństwo, ale go nie pokonacie; bo i dziś powtarzamy śmiało za Tertulianem: Mori possumus, vinci non possumus (możemy umrzeć, ale nie możemy być zwyciężonymi); a wy prędzej czy później musicie zawołać: Vicisti Galilaee! (zwyciężyłeś Galilejczyku). św. Józef Sebastian Pelczar (1842-1924)
Ikarusy już jeżdżą po przyjaznych, szerokich drogach, pomagając swoim pasażerom dostać się w każde miejsce, o każdej porze.
Ikarusy już jeżdżą po przyjaznych, szerokich drogach, pomagając swoim pasażerom dostać się w każde miejsce, o każdej porze.
Też się nad tym zastanawiam. Wątpliwości mam do Grodkowskiej i Goleszowskiej. Coopera i Coopera-przychodnia na pewno są czytane przez Knapika. PKP Wolę /Kasprzaka/, którą dzisiaj po raz pierwszy usłyszałem, też chyba czyta Knapik, ale nie jestem pewien, bo zapowiedzi były cicho ustawione.
To Knapik. Ale głos rzeczywiście brzmi inaczej. Albo się tak postarzał, albo miał kiepski mikrofon. Od debiutu Knapikowych zapowiedzi mija już chyba 10 lat? Trudno oczekiwać, że barwa głosu będzie identyczna...
Knapik, Knapik. W 2008 roku weszly jego zapowiedzi. A odnośnie zapowiedzi, to większość nowonagranych jest za cicho. Dopiero po jakimś czasie część była wyrównana głośność. A barwa głosu to się rzeczywiście zmieniła, ale tylko drobnie.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Część przystanków tramwajowych na Prostej i Kasprzaka jest zapowiadana przez dzieci. Z czym to jest związane?
Jak znam życie to "Dzień Dziecka"
Krzysztof_J pisze: ↑03 gru 2019, 0:22Część przystanków tramwajowych na Prostej i Kasprzaka jest zapowiadana przez dzieci. Z czym to jest związane?
W grudniu? To chyba dopiero "poczętego".