Tyle że w Twoim przykładzie masz jednoznaczny przebieg trasy stałej - kursy pojawiające się od wielu lat, w moim - kursy widmo
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
Ale przecież to jest pochodna systemu 4/8 a nie trasy zjazdu...35 ma właśnie do 17:50 8-minutówkę z Koła a w Centrum na południe ma ją najdłużej ze wszystkich linii na Marszałkowskiej...mkm101 pisze:Hm, doliczyłem się tylko 7 brygad jadących na pusto na Koło i 10 brygad zjeżdżających na pusto z Koła.
Najpóźniejszy dojazd na pusto pojawia się na Kole w okolicach 8 rano, najwcześniejszy zjazd na pusto - opuszcza Koło około 17.50. Wydawałoby się że to już/jeszcze szczyt przewozowy...
Tego jeszcze w "prawdopodobnie najlepszej sieci komunikacyjnej w Polsce" jeszcze chyba nie było
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
michael112
W ogóle to ostatnie zmiany w okolicach Kasprzaka i Górczewskiej były okazją by pożegnać się z numerem "11", zastępując go numerem na 4x, który jest numerem właściwym dla zakresu kursowania tej linii.
To i analogicznie 31...
Teoretycznie to wciąż tylko zawieszenia pandemiczne.
A zamiast 31 powinny być kursy skrócone 18.
A zamiast 31 powinny być kursy skrócone 18.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak samo z tyłka jest wyjęty 36 - linie specjalne są na oznaczeniu literowym. Ale kto by się tam własnym regulaminem przejmował....michael112 pisze: ↑14 mar 2022, 20:38W ogóle to ostatnie zmiany w okolicach Kasprzaka i Górczewskiej były okazją by pożegnać się z numerem "11", zastępując go numerem na 4x, który jest numerem właściwym dla zakresu kursowania tej linii.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Niezbyt mi się ten pomysł podoba, ale pewnie masz swoje argumenty. Tylko weź pod uwagę, czy Jazz będzie potrafił prawidłowo podać informację o kursie skróconym? Nie wiem jak z wozami na 31, ale to co jeździ na mieście to SIP w postaci dech najczęściej.
Przede wszystkim kursy skrócone uchyliłyby drzwi żeby dodatki 31 w międzyszczycie jeździły na 18, szczególnie gdyby wrócił podstawowy rozkład jazdy co 4 minuty.
-
michael112
No cóż, gdyby iść tropem linii turystycznych, to takich kwiatków jest więcej.
100 jest linią okresową a nie zwykłą, a do tego przyspieszoną, bo pomija sporo przystanków.
Prawdopodobnie nawet 51 jest wbrew zakresowi, bo to linia okresowa, a do tego autobus nie trolejbus. (Linie trolejbusowe mają w regulaminie ZTM jeszcze swój zakres, czy nie?)
Daj Boże żeby tak było. Tylko czy to nie czas by te zawieszenia wycofać? Kto miał wrócić do pracy stacjonarnej, pewnie już wrócił. Część osób i tak na stałe przejdzie na pracę zdalną / hybrydową.
Stan epidemiczny jest już wygaszany, widzimy to i po zmianach prawnych w Ministerstwie Zdrowia (wycofanie resztek lockdownu i limitów osób), w ZTM (zniesienie stref), jak też po zachowaniu mediów (brak zainteresowania covidem ze względu na wojnę; oraz zapowiedzi wycofania wszystkich pozostałych obostrzeń).
Tutaj się nie zgodzę, od dawna jestem przeciwny wprowadzaniu kursów skróconych gdzie popadnie. To o czym piszesz
równie dobrze da się zrobić jako BWL.
Już sobie wyobrażam informację o kursie skróconym przy obecnej sprawności działania SILu w Jazzach.
To czy 31 jest w sobotę/niedzielę potrzebne można łatwo sprawdzić. Stając rano przy R3 i obserwować napełnienie 17 i 18.
Tematu przebierania się dodatków 31 na 18 nie zrozumiałem za bardzo. 17 i 41 dawały radę się zamieniać.
Tematu przebierania się dodatków 31 na 18 nie zrozumiałem za bardzo. 17 i 41 dawały radę się zamieniać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja się jednak dość poważnie obawiam kolejnej fali za kilka tygodni - de facto przyniesionej przez uchodźców.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W Busmanie jest różnica w utrzymywaniu BWL-i oraz kursów skróconych. Rzeźbiłem 17+41. Zajęło to mi 20% czasu potrzebnego na zrobienie obiegów dla całej sieci.
Pisząc o argumentach czułem że chodzi o jakieś ograniczenia czysto techniczne
A że to upierdliwa rzeźba to wierzę. Ale ktoś z jakiegoś powodu wymyślił.
-
michael112
Na pewno politykę rozkładową. Naprawdę nie wszystkie linie muszą mieć takt x4.