Wakacje autobusowe 2009
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ma tak, że nigdy się żadnych pasażerów nie straci. Ale to naprawdę marginalne ilości.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Grosz do grosza, a będzie kokosza. A o 406 ani słowa wyjaśnienia od nikogo nie dostałem
czyżby kolejna linia była już passe? A jeszcze niedawno mówiliście (WY = ZTM) o tym, że fajnie by było jakby mogła jeździć cały tydzień.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Ale masz na myśli sam zespół Książęca, czy odcinek trasy mniej więcej od Jaracza? Bo sam zespół Książęca nie wygląda źle - w zasadzie we wszystkie strony da się stamtąd wyjechać - jest jeszcze 171, 166, 101, 108 (licząc od najbardziej znaczącej). Ale na Dobrej i Solcu - faktycznie 118 to trochę mało. Gdyby jeszcze udało się rozwiązać problem braku przystanku Plac Trzech Krzyży w stronę od Książęcej...Bastian pisze:Pomysły całkiem sensowne. 128 lepsze przez Książęcą, która wymaga lepszej komunikacji z centrum, niż obecne 118.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Od dawna jest mowa, że na Bemowie jest to niepotrzebne.JacekM pisze:A jeszcze niedawno mówiliście (WY = ZTM) o tym, że fajnie by było jakby mogła jeździć cały tydzień.
Nie ma szans...drapka pisze:Gdyby jeszcze udało się rozwiązać problem braku przystanku Plac Trzech Krzyży w stronę od Książęcej...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Tak czy inaczej ogromne wyrazy uznania przekazuję... Przy tylu zetkach nie było problemu... Coś mi się tam o uszy w prawdzie obiło, że na 169 czy jakiejś innej trzeba było solówki wypuścić bo przegubów nie wystarczyło. No ale to szczegółpawcio pisze:One tam były od paździrnika zeszłego roku w formie wtyczkododatków. Znalazły się na 301.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Po w tym mieście wg pewnych osób z ZTM, powinno kursować max 5 linii typu przyspieszonegoJacekM pisze:ok, czyli mogę się już z nią żegnać, dęboszczakowe pomiary wykazały, to na pewno tak jest...Od dawna jest mowa, że na Bemowie jest to niepotrzebne.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nawet. Bo gdzie?drapka pisze:Nawet po przebudowie placu?Bastian pisze:drapka napisał/a:
Gdyby jeszcze udało się rozwiązać problem braku przystanku Plac Trzech Krzyży w stronę od Książęcej...
Nie ma szans...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Masz jakieś wiarygodne kontrpomiary?JacekM pisze:ok, czyli mogę się już z nią żegnać, dęboszczakowe pomiary wykazały, to na pewno tak jest...Od dawna jest mowa, że na Bemowie jest to niepotrzebne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zależy co uznać za wiarygodne. Jak chcesz, to spytaj Tramloga, on był trochę jeździł 406 popołudniu z pracy. I powiedz mi, czy dowozówka do metra z dużych osiedli co 15 ma jakiś większy sens
Ja wiem, że każda wiocha na os. Derby ma mieć lepszą komunikację od centralnych rejonów miasta, ale bez przesady.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No teraz to już popłynąłeś... Bemowo ma trasę tramwajową z dwóch różnych stron, autobus się tam odbija od tramwaju, a Ty twierdzisz że po skasowaniu 406 będzie "gorzej niż na Derbach". Byłeś tam w ogóle?
Pomijam fakt, że trzeba być (...) żeby twierdzić, że Bemowo czy Piaski to "centralne obszary miasta".
Pomijam fakt, że trzeba być (...) żeby twierdzić, że Bemowo czy Piaski to "centralne obszary miasta".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jak tramwaj kończył na Nowym Bemowie a metro docierało do Dw.Gdańskiego, to 406 było dobrą alternatywą dla połączeń, zwłaszcza dla północnych krańców Bemowa, czasowo wypadało to lepiej niż jechać 171 czy nawet tramwajem przez Koło. Zwłaszcza jak wyrpstowoano mu trasę i zamiast Kochanowskiego pojechało przez Maczka.JacekM pisze:Zależy co uznać za wiarygodne. Jak chcesz, to spytaj Tramloga, on był trochę jeździł 406 popołudniu z pracy. I powiedz mi, czy dowozówka do metra z dużych osiedli co 15 ma jakiś większy sensJa wiem, że każda wiocha na os. Derby ma mieć lepszą komunikację od centralnych rejonów miasta, ale bez przesady.
Ale teraz, kiedy metro doszło do Młocin a tramwaje są w obie strony, chyba to 406 na Bemowie nie odgrywa tej samej roli co dawniej.
Popatrz, jaka franca!