Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Widocznie na stronie TVN Warszawa opisują zupełnie inny wypadek... z udziałem pociągu IC.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Informacja ze stacji Pruszków:SławekM pisze:na stronie tvnwarszawa.pl widnieje taka lakoniczna informacja:
"Pilne: Pruszków: śmierć pod kołami pociągu. Ruch pociągów w obu kierunkach został wstrzymany"
[ Dodano: |14 Lis 2009|, 2009 19:15 ]
Na razie doprecyzowali, że między Piastowem a Ursusem...
O 19:43 wjechał pociąg Kolei Mazowieckich do Żyrardowa skrócony do Grodziska Maz. z +60
O 19:47 wjechała SKMka z Warszawy z +51
O 19:52 odjechała SKMka do Warszawy z +28
O 19:52 wjehała SKMka z Warszawy z +28
O 19:57 wjechała SKMka z Warszawy z +3
O 19:58 odjechała SKMka do Warszawy z +4
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ale ten z IC był później, to był następny pośpiech z Łodzilaczor pisze:Widocznie na stronie TVN Warszawa opisują zupełnie inny wypadek... z udziałem pociągu IC.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Z powodu nocnej kradzieży 600 metrów trakcji elektrycznej w 3 miejscach między Czachówkiem Wschodnim a Górą Kalwarią. Wszystkie pociągi jadące z Góry jak i do Góry kursują wahadłowo po torze prowadzącym do Warszawy. Przez to kolejarze nie musieli dziś przestawiać wagonów i gdy przyjeżdżali do Góry to z tego samego toru wracali do Warszawy.
Prace naprawcze energetyków trwały od samego rana przynajmniej do 17:30.
Prace naprawcze energetyków trwały od samego rana przynajmniej do 17:30.
Czyszczą kolejową obwodnicę? Zaczęli pod Wyszkowem, potem od Tłuszcza do Mińska, wczoraj od Mińska do Sufczyna (prawie w biały dzień!) no i dziś za Górą. Zapomnieli o odcinku Pilawa - GK, czy się boją albo od razu chcą walić na Skierniewice?Z powodu nocnej kradzieży 600 metrów trakcji elektrycznej w 3 miejscach między Czachówkiem Wschodnim a Górą Kalwarią.
Nie - tego samego dnia/nocy wyczyścili jeszcze Ruda Talubska - Łaskarzew.przewoz pisze:Czyszczą kolejową obwodnicę? Zaczęli pod Wyszkowem, potem od Tłuszcza do Mińska, wczoraj od Mińska do Sufczyna (prawie w biały dzień!) no i dziś za Górą. Zapomnieli o odcinku Pilawa - GK, czy się boją albo od razu chcą walić na Skierniewice?Z powodu nocnej kradzieży 600 metrów trakcji elektrycznej w 3 miejscach między Czachówkiem Wschodnim a Górą Kalwarią.
Za to dziś w nocy na linii do Płocka amba fatima pożarła sieć. Na odcinku Kutno - Płock była ZKA. Sieciowcy chwalili sie że do 15 amba odda sieć- ale czy im sie udało to diabli wiedzą.
Mam wrażenie że jakaś lepsza banda dorwała się kradzieży sieci
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Niekoniecznie. rzucić byle przedmiot na sieć żeby zrobic zwarcie to każdy potrafi. Dopóki przedmiot lezy na sieci nie można załączyć napięcia. Potem to juz hak na drut i odpalamy traktor.
Ja bym raczej na miejscu Policji skupy złomu obstawił- przeciez gdzies tą miedź musza sprzedać.
Ja bym raczej na miejscu Policji skupy złomu obstawił- przeciez gdzies tą miedź musza sprzedać.
Eeeee- tam SJ do WWO uszkodził sieć i pantografy.
SKM 19:47 ze Śródmieścia w stronę Sulejówka +15. Przez megafony cały czas płynęły informacje o kolejnych opóźnionych pociągach.zofey pisze:Czas:
Dziś, około 14.
Miejsce:
Rembertów, zachodni zestaw rozjazdów, linia 448 (środkowa) tor w stronę Wschodniej, a także na 90% inne tory w tym kierunku.
Zdarzenie:
Kabelki postanowiły się same uziemić.
Efekt:
Pospieszny stojący w Wesołej itp.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Z tym też bywa różnie, znam wypadki z PKP energetyka, w którym uszynienie robili fachowcy, a się nie udało, no i efgekt był porażający. Ale fakt, zwykle wystarczy po prostu uszynić skutecznie sieć i chwilę dla pewnośi poczekać z różnych powodów .. no i niektórzy korzystają.rufio198 pisze:Niekoniecznie. rzucić byle przedmiot na sieć żeby zrobic zwarcie to każdy potrafi. Dopóki przedmiot lezy na sieci nie można załączyć napięcia.
A ile trwała sama awaria? Wiem że kumpel drugim 15:xx do Mińska jechał dłużej niż ja tym do Siedlec i Łowicza około 14. Czyli w dwie godziny niewiele zrobili. Mimo że PKP Energetyka była na miejscu właśnie o 14:20 (miejsca z lepszych dostępem do pociągów sieciowych to już chyba w Polsce nie ma).Bernard pisze:SKM 19:47 ze Śródmieścia w stronę Sulejówka +15. Przez megafony cały czas płynęły informacje o kolejnych opóźnionych pociągach.zofey pisze:Czas:
Dziś...
Po 16 w stronę Warszawy stał pociąg za pociągiem aż do Sulejówkazofey pisze:A ile trwała sama awaria? Wiem że kumpel drugim 15:xx do Mińska jechał dłużej niż ja tym do Siedlec i Łowicza około 14. Czyli w dwie godziny niewiele zrobili. Mimo że PKP Energetyka była na miejscu właśnie o 14:20 (miejsca z lepszych dostępem do pociągów sieciowych to już chyba w Polsce nie ma).Bernard pisze:SKM 19:47 ze Śródmieścia w stronę Sulejówka +15. Przez megafony cały czas płynęły informacje o kolejnych opóźnionych pociągach.
Wydaje mi się, że tak do 2h im to zajęło. Ale to wnioskuję z tego co usłyszałem od osób wracających po 16 z Wawy.