Priorytety dla tramwajów

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 paź 2012, 19:39

Od tego są rezerwy na pętli. Akurat trasa na Jelonki ponaciągana czasowo nie jest.

Powtórzę się - termin "ograniczenie czasowe w związku z robotami" mówi ci coś?

:komp:
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Thompson04

Post autor: Thompson04 » 11 paź 2012, 19:47

Glonojad pisze:Bardzo śmieszne. Ha ha ha. Skrócenie czasu było zapewniane w stosunku do stanu wyjściowego oczywiście.

Ale może by tak konkrety, zamiast się uzłośliwiać? Bo skoro nie ma blokowania, to jaka jest przyczyna rzekomego spowolnienia? Znaczące skrócenie faz? Zła koordynacja? I czy nie rekompensuje tego właśnie brak blokowania?

A 10 są pewnie czasowo w związku z robotami, ale to przecież szczegół, nie?

Aha, nie twierdzę, że tam wprowadzono priorytety. Ale przy tak złośliwie postawionej tezie aż odechciewa się człowiekowi dyskusji, a co dopiero pracy.
Tak to sformułowałem aby się nie ziściło. Czyli tego co było przed zmianami więc po jednym + będą musiały być dwa - aby nastąpiło jakiekolwiek skrócenie.

Nie znam jej szczegółów i jeszcze nie zdążyłem jej przeanalizować ponieważ jest nowa, więc ciężko mi się konkretnie do niej odnieść. Brak blokowania tego nie rekompensuje ponieważ było to zjawisko rzadkie i krótkotrwałe, a jak tramwaj będzie miał pecha to sobie postoi znacznie dłużej.

To uznałem za oczywistość, a przy redagowaniu mi gdzieś uciekło.

No trochę złośliwa, ale tylko aby z tego zadrwić. Zastanawia mnie też fakt dlaczego obydwa skrzyżowania zostały zmodernizowane tak samo chociaż natężenie ruchu na nich jest drastycznie inne, o ile w przypadku Człuchowskiej odpowiada rzeczywistości to na Synów Pułku/Borowej Góry samochodów na te lewoskręty jest zdecydowanie za mało, a korek przed Połczyńską i tak jest.
Glonojad pisze:Od tego są rezerwy na pętli. Akurat trasa na Jelonki ponaciągana czasowo nie jest.
W obecnym przypadku chyba jednak coś jest nie tak z rozkładem, nie wiem albo to dany kurs ma pecha do świateł albo to wina motorniczego, że na pętlę przyjeżdżają naraz 2 kursy jednej linii, potem jej pierwszy kurs odjeżdża, dogania go inna linia 3 minuty późniejsza i jeszcze ten drugi kurs 5 minut późniejszy jest też już za nim na Płockiej, trochę to dziwne.
10 26 28 105 109 122 149 154 189 190 714 719 729 N42 N45 N95 Obrazek LAZUROWA
Zobacz mój kanał YouTube :)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 12 paź 2012, 0:31

Glonojad pisze:Od tego są rezerwy na pętli. Akurat trasa na Jelonki ponaciągana czasowo nie jest.

Glonojad - ale nie musisz na mnie naskakiwać. Ja nie komentuję / nie krytykuję, tylko stwierdzam fakt :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 12 paź 2012, 9:43

Ja napiszę prościej. Przy Synów Pułku tram ma zielone 10 sekund raz na 2 minuty.Było więcej i częściej. Do tego ograniczenie na długim odcinku PŚ i jesteśmy w plecy. O ile w stronę Łosiedla ma to mniejsze znaczenie, o tyle odjazd z Ciepłowni :arrow: miasto 3 minuty w plecy ciekawy nie jest. Obserwacje z ubiegłego piątku, od poniedziałku choruję. Wynik jazdy 10?
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 paź 2012, 21:52

MeWa pisze:

Glonojad - ale nie musisz na mnie naskakiwać. Ja nie komentuję / nie krytykuję, tylko stwierdzam fakt :)
Parafrazując pewnego zielonego bohatera: gdybym naskakiwał, to byś już nie żył :p

@Stary Pingwin: No i to jest jakiś konkret. Wyciągnie się aktualny program, 10 zejdzie jak skończą dłubać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 13 paź 2012, 9:10

Prawdopodobnie światła na Powstańców działają na razie według programu stałoczasowego (dopiero wczoraj czy przedwczoraj montowano guziki dla pieszych), więc należy poczekać z ostateczną oceną.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2012, 9:33

Ja mam nadzieję, że - przede wszystkim - działają wg programu czasowego na okres robót. Po akomodacji naprawdę bym się tam cudów nie spodziewał - to jeszcze nie T10.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 14 paź 2012, 23:46

Stary Pingwin pisze:Ja napiszę prościej. Przy Synów Pułku tram ma zielone 10 sekund raz na 2 minuty.Było więcej i częściej. Do tego ograniczenie na długim odcinku PŚ i jesteśmy w plecy. O ile w stronę Łosiedla ma to mniejsze znaczenie, o tyle odjazd z Ciepłowni :arrow: miasto 3 minuty w plecy ciekawy nie jest. Obserwacje z ubiegłego piątku, od poniedziałku choruję. Wynik jazdy 10?
Wtorek, Czwartek i Piątek trenowałem 26 za każdym razem w stronę miasta -3 było standardem.
To o czym piszesz przy Synów Pułku powtarza się na Hala Wola, może miałem tak niefortunne brygady ale dojazd do przystanku, wymiana pasażerów i pałka znikała :(
A później się motorniczemu punktualność mierzy, ograniczenie na roboty przez cały tydzień, na sporym jak by nie było odcinku.
I te ograniczenia to nie tylko ze względu na robotników ale i uskoki w torowisku.

Awatar użytkownika
Piotrek_2274

Post autor: Piotrek_2274 » 15 paź 2012, 14:54

To o czym piszesz przy Synów Pułku powtarza się na Hala Wola, może miałem tak niefortunne brygady ale dojazd do przystanku, wymiana pasażerów i pałka znikała :(
Wczoraj specjalnie się przyjrzałem na Synów Pułku. Sytuacja, gdzie tramwaj dojeżdża do przystanku w stronę Śródmieścia i gaśnie pionowa pałka pod koniec wymiany pasażerskiej są nagminne.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 paź 2012, 17:16

Nie tylko tam. Także przy skrzyżowaniu Grójeckiej z Wawelską od strony południowej. Chyba nawet też przy Częstochowskiej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 15 paź 2012, 17:24

Na Odrowąża jest słodziutko. W kierunku Bródna: na Pożarowej tramwaj dostaje "pionowe", ale przejeżdża te 100 metrów... I półtorej minuty kwitnie, żeby skręcić w Budowlaną. Powód? Zielona fala dla samochodów. Po prostu "mru".
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 paź 2012, 22:49

Zresztą nie wiem, czy jest sens wypisywania pojedynczych wypadków (może w oddzielnym wątku?), skoro na górze jest link do całej akcji Siskomu. Tym samym przyznaję, że wspomnienie o Ochocie było nie dość przemyślane...

bepe

Post autor: bepe » 15 paź 2012, 22:55

KwZ pisze:Tym samym przyznaję, że wspomnienie o Ochocie było nie dość przemyślane...
Dlaczego? Na Grójeckiej i Al. Jerozolimskich łapie się w zasadzie co drugą poziomą kreskę. Jak nie więcej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 paź 2012, 23:00

Tak, ale nie jestem przekonany do idei zamienienia tego wątku w wypisówkę, bo tych miejsc w Warszawie na samej Ochocie jest tyyyyleeee, że nikt później się przez niego nie przekopie.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 paź 2012, 0:37

No tak, ale Synów Pułku pojawiło się z konkretnego powodu: jest gorzej, niż było. Na Wawelskiej generalnie zmian nie ma.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ