Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
Nie do końca wiadomo jak długo ta ogromna pętla będzie ogromna.
A ma Targowej będzie buspas - pod pocztą.
Polityka złym doradcą w pracy!
Czy z Twojej wypowiedzi należy wnioskować, że remont całego układu jezdni przy dworcu Wschodnim to był pic na wodę, bo zostanie i tak docelowo przeznaczony dla osobówek? Kwestię Buspasa na Targowej przemilczę, bo słyszałem różne wersje na ten temat i wolę po prostu poczekać na finalną, czyli tą którą zobaczę na własne oczy.JotPeCet pisze:Nie do końca wiadomo jak długo ta ogromna pętla będzie ogromna.
To po co po ukończeniu M2C rozbierać tymczasowy odcinek na Jagiellońskiej (Ratuszowa-Zoo - Al. Solidarności)warszawa.gazeta.pl pisze:Podczas przedłużania II linii na Targówek zostanie zamknięty przejazd do ul. 11 Listopada, Stalowej i Ratuszowej. Wtedy za pl. Wileńskim będą zawracać tramwaje dwukierunkowe.
A w drugą stronę to jak?michj pisze:(...)to 26 mogłaby nadal kursować po podobnej trasie - z tą różnicą że zamiast Targową i 11 Listopada jechałaby ona Jagiellońską i Starzyńskiego)
No tak, dodanie toru na Starzyniaku trudniejsze od budowy dwóch linii metra.
Sprawdzałeś czy geometria nie wyprowadza cię na jakiś słup estakady lub czołówkę z jezdnia ronda?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bródno będzie nadal mimo wszystko mieć połączenie do trasy W-Z..michj pisze:To po co po ukończeniu M2C rozbierać tymczasowy odcinek na Jagiellońskiej (Ratuszowa-Zoo - Al. Solidarności)Przecież wtedy sieć torów tramwajowych na prawym brzegu Wisły znowu będzie przez pewien czas niespójna (na przykład Bródno straci czasowo połączenie z trasą WZ w postaci silnej linii 26, którą trzeba będzie prawdopodobnie puścić na Wiatraczną lub zakończyć już na Wileniaku... jeśli nie rozbiorą tymczasowego odcinka, to 26 mogłaby nadal kursować po podobnej trasie - z tą różnicą że zamiast Targową i 11 Listopada jechałaby ona Jagiellońską i Starzyńskiego)
Przez 50 lat estakad nie było.
No przecież wiadomo, że tutaj samochody ważniejsze. Ciesz się, że obecne tory przetrwały 
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Ja sprawdziłem, bo w ogóle zaskoczony byłem, że istnieje tor w jedną stronę, a w drugą nie. Cóż zobaczyłem? Faktycznie, gdyby chcieć położyć ten tor obok istniejącego (na zewnątrz), to ładnie się trafia w filar. Natomiast nadal uważam, że przebudowanie obu tych torów nie powinno być aż takim problemem jak brak dojazdu Bródna na WZ.Sprawdzałeś czy geometria nie wyprowadza cię na jakiś słup estakady lub czołówkę z jezdnia ronda?
Bo co, 41
Tylko się jeszcze linkować nie nauczyłem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A można było w 2006 roku, kiedy stawiano wiadukt, zaprojektować i wiadukt, i drugi tor. Ale ktoś musiałby się upomnieć. Pomyślmy kto: ZTM? TW? Jakieś Zielone Coś?
Taki okres modernizacji, inwestycji i kasy unijnej już nigdy nam się nie zdarzy. A dużo (nie wszystkie na szczęście) przypadków przebudowy skrzyżowań i odcinków zostało przespanych, gdzie można było usprawnić układ torowy.
No to się męczmy dalej...
Taki okres modernizacji, inwestycji i kasy unijnej już nigdy nam się nie zdarzy. A dużo (nie wszystkie na szczęście) przypadków przebudowy skrzyżowań i odcinków zostało przespanych, gdzie można było usprawnić układ torowy.
No to się męczmy dalej...
4bis Stalowa - Woronicza
-
Stary Pingwin
Wiadukt miał być w jedną stronę, drugi powstał jako kiełbasa wyborcza.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ja pamiętam oba "wyborcze" i to w ekspresowym tempie. Marcinkiewicz zdążył z kiełbasą na wybory, a i tak przegrał. Ale tramwajom przez kilka miesięcy się zasłużył - zablokowaniem możliwości dobudowania drugiego toru na Starzyniaku i likwidacją Wierzbna.
4bis Stalowa - Woronicza