Ja tam wolę się wstydzić ale mieć Nowolazurową, niż się nie wstydzić, a nie mieć Nowolazurowej.robert-c pisze:Druga jezdnia Wołoskiej, a raczej jej brak, to wstyd, a nie trasa prowadząca do centrum.Glonojad pisze:Druga jezdnia Wołoskiej to obwodnica?
Zresztą od tupnięcia nóżką i powiedzenia, że "Wołoska nie prowadzi do centrum" nie przestanie ona do centrum. No, chyba, że Mokotów to nie centrum, tylko strefa III, gdzie należy pełną swobodę komunikacji indywidualnej zapewnić, ale może ja inną Strategię czytałem.
40 mln nas ten "brak wstydu" będzie kosztował.
Odbudowa (remont) a rozbudowa to dwa różne pojęcia budowlane i dwie różne ceny. Trzy nowe obiekty wraz z przyległościami to w WPI 100 mln, zresztą jako "przebudowa ulicy Andersa od pl. Bankowego" w WPI zapisane; odbudowa w obecnym kształcie zapewne byłaby "odrobinkę" tańsza.robert-c pisze:Odbudowa wiaduktu to konieczność. Wiadukt to wiadukt, a nie "trasa prowadząca do centrum".Glonojad pisze:Druga jezdnia wiaduktu Andersa to obwodnica?
Nie wiem, co ma tutaj stan przygotowań do rzeczy, chodzi o trasy dośrodkowe, których realizacja blokuje budowę tras międzydzielnicowych obwodowych w rodzaju ul. Nowolazurowej.robert-c pisze:Jaki jest stan przygotowań Trasy Świętokrzyskiej?Glonojad pisze: Trasa Świętokrzyska, która także nigdzie nie wyleciała,
Tym niemniej - wykonywana jest kompleksowa dokumentacja projektowa, tzw. "pod klucz". Wartość w budżecie 2009 to 25,5 mln PLN, w WPI do 2012 - 120 mln PLN.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |13 Lip 2012|, 2012 19:40 ]
Korekta cytowania.