Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Jelonki
Moderator: Wiliam
@Dennis - bez przesady w tym Tesco na Karolinie, rozsądny pojedzie na Górczewską skoro już chce ten hipermarket, a do Reala (d.Geant) z przesiadką w tramwaj.
A co do 154 to tak jak 112 to chyba nie ma zbytniej potrzeby może się mylę choć jeżeli ma jechać do Karolina to szybciej przez Lazurową (a czy 112 to nie jeździ tą trasą m.in. z powodu trudnego skrętu z Połczyńskiej w lewo z PŚ ?). Chyba na coś trzeba się zdecydować ?
Inny wariant - 155 na wycofanym odcinku zastępujemy poprawą częstotliwości busów, tylko czy ma to być 159 czy 154 obydwa mają słabe strony, 159 bo jedzie na Koło a 154 bo jest sporym dublem tramwajów w Al.Krakowskiej-Grójeckiej.
A co do 154 to tak jak 112 to chyba nie ma zbytniej potrzeby może się mylę choć jeżeli ma jechać do Karolina to szybciej przez Lazurową (a czy 112 to nie jeździ tą trasą m.in. z powodu trudnego skrętu z Połczyńskiej w lewo z PŚ ?). Chyba na coś trzeba się zdecydować ?
Inny wariant - 155 na wycofanym odcinku zastępujemy poprawą częstotliwości busów, tylko czy ma to być 159 czy 154 obydwa mają słabe strony, 159 bo jedzie na Koło a 154 bo jest sporym dublem tramwajów w Al.Krakowskiej-Grójeckiej.
@Kra: ja się nie upieram za tym dojazdem do TESCO na Karolinie, byleby tylko mieszkańcy się nie uparli (chociaż zarówno na Górczewską, jak i do d. GEANTA są z Redutowej i Olbrachta busy bezpośrednie) 
Odnośnie trasy do Karolina. 112 jedzie jak jedzie ze względu na połączenie Człuchowska - KAROLIN i Lazurowa - KAROLIN. Myślę, że fizyczny brak przystanku (gdyby linia jednak kursowała przez skrzyżowanie PŚ/Połczyńska, to byłby on sporym mankamentem), a także obsługa linią 713 relacji CIEPŁOWNIA WOLA - KAROLIN dodatkowo usankcjonowały tę trasę (bo skręt w lewo jest chyba gorszy w Szeligowską, niż w Powstańców Śląskich). Więc jeśli 154 do KAROLINA, to raczej Górczewską, Lazurową i Szeligowską, chociaż faktycznie z tymi dojazdami na KAROLIN bym nie przesadzał. Jak ktoś koniecznie musi, to do 112/713 jakoś dojedzie i się przesiądzie. Dla Warszawy jest raczej wygodniejsze to TESCO przy Górczewskiej ("Karolin" jest raczej dla ludności podmiejskiej, od Jaktorowa po Leszno).
Zatem wzmocnienie 159, właśnie ze względu na Redutową, ale przecież także na Koszykową - Piękną, gdzie zwiększenie podaży miejsc przydałoby się, byłoby IMHO dobrym rozwiązaniem. I na KOLE też więcej busów by się nie zmarnowało, bo potoki "poprzeczne", także ten od Obozowej do Górczewskiej, są znaczące (i mocno geriatryczne
).
Odnośnie trasy do Karolina. 112 jedzie jak jedzie ze względu na połączenie Człuchowska - KAROLIN i Lazurowa - KAROLIN. Myślę, że fizyczny brak przystanku (gdyby linia jednak kursowała przez skrzyżowanie PŚ/Połczyńska, to byłby on sporym mankamentem), a także obsługa linią 713 relacji CIEPŁOWNIA WOLA - KAROLIN dodatkowo usankcjonowały tę trasę (bo skręt w lewo jest chyba gorszy w Szeligowską, niż w Powstańców Śląskich). Więc jeśli 154 do KAROLINA, to raczej Górczewską, Lazurową i Szeligowską, chociaż faktycznie z tymi dojazdami na KAROLIN bym nie przesadzał. Jak ktoś koniecznie musi, to do 112/713 jakoś dojedzie i się przesiądzie. Dla Warszawy jest raczej wygodniejsze to TESCO przy Górczewskiej ("Karolin" jest raczej dla ludności podmiejskiej, od Jaktorowa po Leszno).
Zatem wzmocnienie 159, właśnie ze względu na Redutową, ale przecież także na Koszykową - Piękną, gdzie zwiększenie podaży miejsc przydałoby się, byłoby IMHO dobrym rozwiązaniem. I na KOLE też więcej busów by się nie zmarnowało, bo potoki "poprzeczne", także ten od Obozowej do Górczewskiej, są znaczące (i mocno geriatryczne
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
A w ogóle taka relacja skrętna jest tam możliwa ? Bo coś mi się wydaje że jest zakaz, ale głowy za to nie damKra pisze:(a czy 112 to nie jeździ tą trasą m.in. z powodu trudnego skrętu z Połczyńskiej w lewo z PŚ ?)
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W ogóle nie jest możliwa. osobówki mogą zawrócić na zawrotce przed przejściem dla pieszych (co jest rozwiązaniem średnim z uwagi na długość kolejek na tym wlocie), natomiast autobusy to by chyba przez "PnR Połczyńska" jechać ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Co do 345. Raczej nie widzę sensu w kierowaniu tej linii aż do pętli Karolin- szczególnie, że byłoby to połączenie tylko szczytowe. Linią tą można wydłużyć- owszem. Ale nie dalej niż do P&R.
Jeszcze co do przystanków. To po otwarciu P&R mogliby zlikwidować przystanek Fort Wola dla linii czerwonych, a główny ciężar przesiadek z tych linii w autobusy w kierunku Włoch, Ursusa przenieść na nowe przystanki przy parkingu
Ja jeżdzę do Tesco na Karolinie. Rowerem.
Jeszcze co do przystanków. To po otwarciu P&R mogliby zlikwidować przystanek Fort Wola dla linii czerwonych, a główny ciężar przesiadek z tych linii w autobusy w kierunku Włoch, Ursusa przenieść na nowe przystanki przy parkingu
Wypraszam sobieDennis pisze:Dla Warszawy jest raczej wygodniejsze to TESCO przy Górczewskiej ("Karolin" jest raczej dla ludności podmiejskiej, od Jaktorowa po Leszno).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szczytówka do marketu, ta, niezła myśl.
Ciekawe, jak byście tę 345 chcieli przy tej Pólczyńskiej zawrócić i gdzie krańcować... i ciekawe, kto by nią z użytkowników PnR'a jeździł, skoro w tę stronę, jak się przebije przez Połczyńską do Ciepłowni, jedzie się bezproblemowo po AK - ale to pytanie w sumie dotyczy całego tego PnRa.
Ciekawe, jak byście tę 345 chcieli przy tej Pólczyńskiej zawrócić i gdzie krańcować... i ciekawe, kto by nią z użytkowników PnR'a jeździł, skoro w tę stronę, jak się przebije przez Połczyńską do Ciepłowni, jedzie się bezproblemowo po AK - ale to pytanie w sumie dotyczy całego tego PnRa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Objechałaby P&Rinż. Glonojad pisze: Ciekawe, jak byście tę 345 chcieli przy tej Pólczyńskiej zawrócić i gdzie krańcować... i ciekawe, kto by nią z użytkowników PnR'a jeździł, skoro w tę stronę, jak się przebije przez Połczyńską do Ciepłowni, jedzie się bezproblemowo po AK - ale to pytanie w sumie dotyczy całego tego PnRa.
Ale co tego parkingu to mam dziwne wrażenie, że będzie świecił pustkami. Podobnie jak P&R przy Wilanowskiej i przy Włościańskiej. Zamiast budować tego typu miejsca na przedmieściach to buduje się je prawie w centrum, albo w miejscu totalnie nie sprzyjającym lokalizacji- vide właśnie Połczyńska.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, bo by zeń nie wyjechał z powrotem na trasę - wyjazdy tyko na wschódR-11 Kleszczowa pisze: Objechałaby P&R- nie no żartuję.
Było już o tym i chyba wszyscy się co do tego zgadzają; z pozostałymi może będzie trochę lepiej.Ale co tego parkingu to mam dziwne wrażenie, że będzie świecił pustkami.(...)
Zastanawiam się czasem, czy te lokalizacje nie zostały wybrane po prostu dlatego, że miały "papiery" przygotowane a nie z żadnego innego powodu... bo chyba nie po to, by skompromitować ideę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ano fakt- zapomniałem, że tam zrobili taki sprytny zabieg, że z parkingu już na zakupy do Reala nikt nie skręci
Nie wiem czy się obronią. Jak ktoś z Piaseczna przejedzie już najgorsze korki na Puławskiej to i dojedzie do pracy do Centrum. Jak ktoś z Leginowa przejedzie już najgorsze korki na Modlińskiej i Moście Grota Roweckiego to też do pracy do Centrum dotrze autem
Nie wiem czy się obronią. Jak ktoś z Piaseczna przejedzie już najgorsze korki na Puławskiej to i dojedzie do pracy do Centrum. Jak ktoś z Leginowa przejedzie już najgorsze korki na Modlińskiej i Moście Grota Roweckiego to też do pracy do Centrum dotrze autem
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Lepiej, nie znaczy, obronią...
Przy okazji ewentualnego "przeciągnięcia" linii 436 do CH WOLA PARK , proponuję też "małą korektę' w/w linii na Ursynowie.
Zaś na Natolińsko-Ursynowskim odcinku proponuję zastępstwo w postaci linii 503
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Pamiętam...Lecz jest tam dosyć duża przestrzeń i bus nie musi krańcować pod samym wejściem do marketu.Nazwa krańca może być umowna.Rzeczony kraniec może znajdować się parę metrów dalej.Mały spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodził.Na przykład w okolicach "Auchan" i stacji paliwowej.
Linia 155: 1966-2011