mi tez sie podobapawcio pisze:Ja jestem za,
nie przejdzie rozcinanie 517. ostatnio Targówek jest podobno równorzędny Ursusowi popytowo (by Jarek)pawcio pisze: na koncpecję rozcinania 507 przy okazji wysyłania połówki 517 na Gocław lub Marysin
Moderator: Wiliam
Też dobry pomysł. Rozumiem że nowe E-5 zaakceptowane.Dennis pisze:A może jednak skasujmy E-6 i nie uruchamiajmy E-7, wyślijmy 507 na Bródno, a supermocne 506 na Gocław (coś sam kiedyś proponował, choć wówczas było to nie do przyjęcia)
Ale nikt nie mówi teraz o rozcinaniu 517.mariow pisze:nie przejdzie rozcinanie 517. ostatnio Targówek jest podobno równorządny Ursusowi popytowo
no tak zrozumiałem tę "połówkę 517" o której napisał pawcio ....Lipa pisze:Ale nikt nie mówi teraz o rozcinaniu 517.
Mają 5xx...Dennis pisze:Nazgul pisze:Ostatnim przystankiem na Ostrobramskiej powinno być Centrum OptykiBo??! Jakoś nie znajduję merytorycznych argumentów za wywaleniem co najmniej RAWARu
Bo 158, 182 i 135 mają?
![]()
Pisałem o odcinku do Politechniki... A rozdroże IMHO powinno być, dla sporej grupy osób jadących na trakt.mariow pisze:Marszałkowska, Pl. Na Rozdrozu, OI PKP, Berestecka, Popularna, Mikołajska, Ryżowa - sporo by było tego usuwania .....Nazgul pisze:To usuńmy może Saską z 405 i mamy prawie że ten sam efekt..
Ryżowa to niekoniecznie do usunięciamariow pisze:Marszałkowska, Pl. Na Rozdrozu, OI PKP, Berestecka, Popularna, Mikołajska, Ryżowa - sporo by było tego usuwania .....Nazgul pisze:To usuńmy może Saską z 405 i mamy prawie że ten sam efekt..
Przemyślałem sobie tą kwestię i doszedłem do następujących wniosków:Dennis pisze:A może jednak skasujmy E-6 i nie uruchamiajmy E-7, wyślijmy 507 na Bródno, a supermocne 506 na Gocław (coś sam kiedyś proponował, choć wówczas było to nie do przyjęcia)
Ale taka linia na odcinku do Politechniki jest bez sensu, jej ekspresowość ma polegać na wywaleniu z niej Gocławian, dla szybszego dowiezienia ciągu Ostrobramskiej bez zahaczenia o Płowiecką/Marsa, czyli tam gdzie Ex by się najbardziej przydała dowożąc szybko do centrum mieszkańców dalszych dzielnic. To już lepszy efekt da linia z Polibudy na Gocław, bo raz że odciąży wszystkie 5xx to i dla Gocławian umożliwi przejazd bez przesiadki.Lipa pisze:To będzie linia z Os. Ostrobramska a nie z Płowieckiej więc nie ma co nad tym dywagować. A Rozdroże powinno zostać, ta linia musi się gdzieś zapełnić a nie jeździć z zajętymi tylko miejscami siedzącymi. Wystarczy się pozbyć Saskiej i Marszałkowskiej. O tym już była tutaj mowa a Wy znowu swoje.
No ale oni nie chcą jeździć bez przesiadki...Nazgul pisze:To już lepszy efekt da linia z Polibudy na Gocław, bo raz że odciąży wszystkie 5xx to i dla Gocławian umożliwi przejazd bez przesiadki.
A skąd taki wniosek?Lipa pisze:Też dobry pomysł. Rozumiem że nowe E-5 zaakceptowane.
Ha, autobusy na Bródnie chyba wogóle stanowią ostatnio dla ZTMu główny problempawcio pisze:2. Problem Bródna. Nawet jeżeli to nieco przesadzone, to nie po to cięto 506 do 20 minut, by wpuszczać tam teraz 507 co 12/15/12//20.
Ostanio podoba mi się szkieletyzacja, więc wolałbym bez linii na Politechnikę. Ale 5 dla Jelonek, to chyba jednak za dużo. Chyba, żeby trochę pomącić, i 125 oraz 408 skierować przez Człuchowską, 506 przez Szeligowską i Lazurową, a 105 skrócić do Cm. Wolskiego (od Bemowa), degradując ją do linii o charakterze lokalnym (chociaż to będzie trudne, jak ZTM uwiesi nań całe Boernerowopawcio pisze:3. 506 dla Gocławia to albo 6/15/7,5//20 przy założeniu, że powsyaje jeszcze linia na Politechnikę co 12/-/12//- lub 4-5/15/6//20 bez takiej linii. Nie za dużo dla Jelonek?
Ja bym zaryzykował. Co prawda ludzie na Człuchowskiej przyzwyczaili się już do dojazdów w okolice Metra Świętokrzyska, ale IMHO jeżdżą tak właśnie bardziej z przyzwyczajenia, niż rzeczywistych potrzebpawcio pisze:4. Dojazd Jelonek na Świętokrzyską zawieszasz na jednym 125, wystarczy?