Zmiany obsługowe - grudzień 2007

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

TOMEK

Post autor: TOMEK » 03 gru 2007, 18:44

Jamnik pisze:(...)solówki na całkach(...)
Chłopie, ale to nie są solówki tylko SU10, chyba wiesz jaka jest różnica między solówkami, a wozami "mini" :!: Przez lata były własnie solówki i przegub na dodatku i było OK! Może już nie mieli na co dać i dlatego rzucili SU10 na 715, ale to po cholere był przetarg na 50 wozów "mini", jeżeli już teraz nie ma gdzie wsadzić tych co są ](*,) :?: :!:

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 03 gru 2007, 18:46

TOMEK pisze:ale wejście SU10 na tą linie było jednym z najgorszych posunięć ZTM w ostatnich latach #-o
Hmm...polemizuję. Owszem nie mieszkam tam itd. ale kiedy już jadę tą linią to SU10 pasuje akurat. Sam byłem bardzo przeciwny tej zmianie, kiedy weszła ona w życie, ale teraz uważam, że nie jest taka zła.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 03 gru 2007, 20:07

Piotrek pisze:Owszem nie mieszkam tam itd. ale kiedy już jadę tą linią to SU10 pasuje akurat. Sam byłem bardzo przeciwny tej zmianie, kiedy weszła ona w życie, ale teraz uważam, że nie jest taka zła.
Widać.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

limak

Post autor: limak » 03 gru 2007, 20:42

TOMEK pisze:
Jamnik pisze:(...)solówki na całkach(...)
Chłopie, ale to nie są solówki tylko SU10, chyba wiesz jaka jest różnica między solówkami, a wozami "mini" :!: Przez lata były własnie solówki i przegub na dodatku i było OK! Może już nie mieli na co dać i dlatego rzucili SU10 na 715, ale to po cholere był przetarg na 50 wozów "mini", jeżeli już teraz nie ma gdzie wsadzić tych co są ](*,) :?: :!:
Całe szczęście, że w ostatnim przetargu wygrał Jelcz M121I, bo gdyby wybrali jakieś 10m maleństwa to by raczyli nimi kolejne linie...

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 03 gru 2007, 20:53

Jak w przetargu na wozy o długości zbliżonej do 12m mogłyby wygrać mniejsze pojazdy? Myśl, to nie boli, próbowałem :]
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 03 gru 2007, 20:55

Piotrek pisze:
TOMEK pisze:ale wejście SU10 na tą linie było jednym z najgorszych posunięć ZTM w ostatnich latach #-o
Hmm...polemizuję. Owszem nie mieszkam tam itd. ale kiedy już jadę tą linią to SU10 pasuje akurat. Sam byłem bardzo przeciwny tej zmianie, kiedy weszła ona w życie, ale teraz uważam, że nie jest taka zła.
nie no kuźwa jak się czyta takie bzdury to normalnie żal dupe ściska ](*,) człowieku weź się ogarnij porządnie i przejedź się midkami w godzinach szczytu(Dawidy>Urysnów,Dawidy> Okęcie)...A jeżeli ty robisz sobie wycieczkę tą linią raz na pół roku i to jeszcze w dni wolne od pracy to o czym my piszemy ](*,)

@Tomek Kiedyś już pisałem o poje... pomyśle z Mobilisem na 715,ale jakoś nikt się nie orientował w tych okolicach.Jak dobrze pamiętam to Colony tez był przeciw tej głupocie z 715 :P To chyba było na podforum komunikacji :P

[ Dodano: 2007-12-03, 20:58 ]
Piotrek pisze:Owszem nie mieszkam
to po kiego spamujesz :?:

TOMEK

Post autor: TOMEK » 03 gru 2007, 21:22

Ja tylko dodam, że od kiedy na całkach jeżdżą midiki to jeżeli już planowałem dłuższy przejazd to tylko dodatkiem, bo podróż SU10 to hardcore :-$ . Tak na marginesie czy ktoś może podać drugą taką linię, która jest obsługiwana najmniejszym i największym taborem..?

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 03 gru 2007, 21:27

TOMEK pisze:Ja tylko dodam, że od kiedy na całkach jeżdżą midiki to jeżeli już planowałem dłuższy przejazd to tylko dodatkiem, bo podróż SU10 to hardcore :-$ . Tak na marginesie czy ktoś może podać drugą taką linię, która jest obsługiwana najmniejszym i największym taborem..?
no właśnie zapomniałem o odcinku Ursynowskim :P ale ty rozwiałeś wszystkie wątpliwości :P

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 gru 2007, 21:48

TOMEK pisze:po cholere był przetarg na 50 wozów "mini", jeżeli już teraz nie ma gdzie wsadzić tych co są ](*,) :?: :!:
Bo MZA miały kupić wielkopojemne. A tu zonk, kupili małe... #-o
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

fraktal

Post autor: fraktal » 03 gru 2007, 22:05

Ale mimo wszystko MZA kupiły wozy 12-metrowe, a tu chyba chodzi o krótsze.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 03 gru 2007, 22:57

Santos pisze:żal dupe ściska ](*,) człowieku weź się ogarnij porządnie
A Ty wyjdź w końcu z piaskownicy.
Santos pisze:midkami w godzinach szczytu(
Nie pisałem o godzinach szczytu. Przecież chyba po to przegub został puszczony w tych godzinach, nie? Poza szczytem 10 ujdą w tłoku.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 gru 2007, 23:28

fraktal pisze:Ale mimo wszystko MZA kupiły wozy 12-metrowe, a tu chyba chodzi o krótsze.
Co za różnica? Nie ogłaszano by przetargu na mały tabor (a przynajmniej nie tylko), gdyby było wiadomo, że kupią go (niezależnie od precyzyjnego rozmiaru) MZA, to chyba jasne.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 03 gru 2007, 23:38

Bastian pisze:Nie ogłaszano by przetargu na mały tabor (a przynajmniej nie tylko), gdyby było wiadomo, że kupią go (niezależnie od precyzyjnego rozmiaru) MZA, to chyba jasne.
Ale MZA nie kupuje po to, żeby zwiększyć liczbę wozów w ruchu tylko żeby wymienić tabor. Więc plan byłby taki sam. A przetarg na midiki ogłoszono po to, żeby obsługiwać peryferyjne linie typu 163, 164, 139. Zresztą jakie to ma znaczenie, skoro ZTMowi po prostu się nie opłaca dawać linii MZA ze względu na wysoki koszt wozokm... Woli ogłosić przetarg i wybrać najtańszego oferenta...

TOMEK

Post autor: TOMEK » 03 gru 2007, 23:46

Przetarg na midiki rozstrzygnięty przez ZTM nie ma nic wspólnego z dostawą nowych gniotów do MZA (bo o to wam chodzi jak sądze), bo ajenci mają obsługiwać rejony pozbawione do tej pory komunikacji.
Piotrek pisze:
Santos pisze:midkami w godzinach szczytu(
Nie pisałem o godzinach szczytu. Przecież chyba po to przegub został puszczony w tych godzinach, nie? Poza szczytem 10 ujdą w tłoku.
Należałoby w godzinach szczytu zamieniać SU10 na SU12/solówki/gnioty, może wtedy "uszłoby to w tłoku", ale czegoś takiego się jak wiemy nie praktykuje...
BTW chyba się poświęcę i któregoś dnia przejade z Ursynowa na Okęcie bawiąc się po drodze w liczenie pasażerów.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 gru 2007, 1:30

Proboszcz pisze:ZTMowi po prostu się nie opłaca dawać linii MZA
A jak ma dawać, skoro MZA nie mają czym i kim jeździć?!!

Zablokowany