Policja

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 05 lut 2006, 13:44

zaciszanin pisze:No i oczywiście czterema literami pozdrawiam Predatorka
:arrow: Jeśli to ma być zgodne z zasadami ortografii, to proponowałbym pięcioma, bo to pierwsze słowo pisze się mimo wszystko przez "ch" (żeby był dłuższy :P). A w zasadzie to byłoby najlepiej, gdybyś w ogóle nie prowokował w ten sposób... EOT.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 lut 2006, 19:10

Proboszcz pisze:
Fikander pisze: Ja nie wymagam od nikogo nieużywania niecenzuralnych wyrażeń. Wymagam tylko, aby nie były one używane jako epitety w stosunku do dyskutantów...
No to mam prośbę - powtórz to swoim kolegom - adminom i moderatorom bo oni nam za to suszą głowę
Ja tylko dodam, że każde z podfor rządzi się własnymi prawami. Stąd mogą wynikać niewielkie różnice w podejściu poszczególnych moderatorów.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

dzidek

Post autor: dzidek » 05 lut 2006, 20:28

Nazgul pisze:Tak? Jakoś nigdy się osobiście z czymś takim nie spotkałem, ani nikt z moich znajomych. Czy jesteśmy jakimiś wyjątkami :?: :roll: Byłem np. legitymowany nie raz, kiedy szedłem po pijaku z kumplami, ale nie zauważyłem jakiejś wrogości ze strony policji. Nie zaprzeczam, że być może czasem zdarzają się przypadki nadużycia uprawnień przez policję, ale tego nie da się uniknąć, jeśli chcemy, żeby na ulicach było bezpiecznie. Natomiast jestem przekonany, że wielu "młodych ludzi" jest traktowanych stosownie do sytuacji, choć ich zdaniem jest inaczej i są niewiniątkami.
znam przypadki osób, które były zabierane na komende a tam dotkliwie bite. Tak samo spotkany przez policję chłopak na osiedlu został zaprowadzony w miejsce gdzie nie było ludzi i przy spisaniu kilka razy dostał od mundurowych...
Z naszego forum użytkownik JohnnyT jest przykładem osoby bezprawnie pobitej przez policję na komisariacie.
8315 pisze:
dzidek pisze:a Ty myślisz, że w kraju jedynym problemem dotyczącym policji jest walka z kibicami ?? To jest tylko jeden z przykładów dotyczących złego traktowania (głównie) młodych ludzi przez służby mundurowe . :x
Tak młodzi są niewinni, a policja podchodzi i daje w ryja na "dzień dobry". Tylko trzeba pomyśleć dlaczego policja źle traktuje młodych ludzi. Przykład. Idzie sobie grupka 7 ziomów z osiedla, nawalonych, są bardzo agresywni. grożą innym, okradają, demolują. I co w tym wypadku policja ma zrobić? Powiedzieć "Proszę nie rozrabiać"?. A jak taki koleś da policjantowi w zęby to co ma nieoddawać tylko powiedzieć jeszcze "Przepraszam, że się odezwałem"?. A że do niektórych niedociera mówienie "po polsku" to trzeba porządnie zlać dupę to wtedy poskutkuje. Tylko jest smutne to że policjanci łapią takich kolesi wsadzają do aresztu, sąd wypuszcza, a taki dres śmieje się w oczy "Nic mi nie zrobicie".
Ale co Ty gadasz ?? :shock: Chyba w stosunku do osób agresywynych policja ma nawet obowiązek tak samo się zachować. Jednak jeżeli (daję przykład) wracam nocą z klubu nic nie rozwalając ani nikogo nie obrażając to policja nie ma prawa mnie nawet dotknąć !!
Bastian pisze:
Proboszcz pisze: No to mam prośbę - powtórz to swoim kolegom - adminom i moderatorom bo oni nam za to suszą głowę
Ja tylko dodam, że każde z podfor rządzi się własnymi prawami. Stąd mogą wynikać niewielkie różnice w podejściu poszczególnych moderatorów.
Szkoda, że nie ma jakiegoś wspólnie przyjętego prawa gdyż jak widać każdy robi co mu się podoba :(

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 lut 2006, 21:05

dzidek pisze:
Bastian pisze: Ja tylko dodam, że każde z podfor rządzi się własnymi prawami. Stąd mogą wynikać niewielkie różnice w podejściu poszczególnych moderatorów.
Szkoda, że nie ma jakiegoś wspólnie przyjętego prawa gdyż jak widać każdy robi co mu się podoba :(
Nie widzę w tym nic złego...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 05 lut 2006, 21:39

Bastian pisze:Nie widzę w tym nic złego...
Ale gdybym zaczął przeklinać na każdym podforum to bym dostał ostrzeżenie, bo w końcu łamię jakąś zasadę. Może przydałoby się te zasady pospisywać tak żeby z góry było wiadomo co za jaki czyn grozi :?: :idea: Poza tym dziwi mnie postawa Fikandra, który komuś dał ostrzeżenie za interpunkcje, a sam rzucił dwoma słowami powszechnie uważanymi za niestosowne. W takim razie może ktoś za to mu też powinien dać ostrzeżenie :?: Bo co jest gorsze - brak interpunkcji czy użycie z premedytacją przekleństwa :?:

dzidek

Post autor: dzidek » 05 lut 2006, 21:42

ustalenie ogólnej zasady (np. o granicach słów jakie można pisać) pozwoliłoby na uniknięcie konfilktów między użytkownikami a moderatorami.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 05 lut 2006, 21:43

Proboszcz pisze:Ale gdybym zaczął przeklinać na każdym podforum to bym dostał ostrzeżenie, bo w końcu łamię jakąś zasadę.
Jeżeli moderator tego podforum uzna za stosowne to zrobić, to to zrobi, bo ja i moje posty funkcjonują tutaj na takiej samej zasadzie, jak Twoje.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Szamot

Post autor: Szamot » 06 lut 2006, 2:47

dzidek pisze:ustalenie ogólnej zasady (np. o granicach słów jakie można pisać) pozwoliłoby na uniknięcie konfilktów między użytkownikami a moderatorami.
Owszem. Są takie granice. Nazywa się to kultura osobista i odpowiedzialność za słowa.

Na przedszkolanke się nie nadaję i zakładam, ze mam do czynienia z ludźmi dorosłymi. Co więcej, wierze naiwnie, że w miarę inteligentnymi! A gdzie okaże się, że się pomyliłem w tym założeniu, tam będę ciął. (Zresztą chyba tekst, który napisałem jako pierwszy post w "Modo" forum WC, jest chyba w miarę jasny dla człowieka o ilorazie inteligencji umożliwiającym zawiązanie sznurówki).

Ps. Bastian z tego co wiem ma podobne podejście

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 lut 2006, 10:15

Szamot pisze:Ps. Bastian z tego co wiem ma podobne podejście
Owszem... :wink:

[ Dodano: 2006-02-06, 10:17 ]
Proboszcz pisze:Poza tym dziwi mnie postawa Fikandra, który komuś dał ostrzeżenie za interpunkcje, a sam rzucił dwoma słowami powszechnie uważanymi za niestosowne. W takim razie może ktoś za to mu też powinien dać ostrzeżenie
No, trochę się za to nasłuchał, wyobraź sobie.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 06 lut 2006, 15:42

dzidek pisze:co Ty gadasz ?? :shock: Chyba w stosunku do osób agresywynych policja ma nawet obowiązek tak samo się zachować. Jednak jeżeli (daję przykład) wracam nocą z klubu nic nie rozwalając ani nikogo nie obrażając to policja nie ma prawa mnie nawet dotknąć !!
Sorry, żle zrozumiałem. I sie zgadzam z Twoim przykładem. Policjant podchodząc do klienta MUSI się przedstawić i podać powód zatrzymania. Policjant MA OBOWIĄZEK pokazać także odznake tak żeby klient przeczytał jak sie nazywa a nie machnąć "bo ja mam". Niestety prawdą jest, że policja żeruje na nieznajomości prawa i może podać w sumie bylejaki powód zatrzymania :(.

dzidek

Post autor: dzidek » 21 mar 2006, 12:21

interia.pl pisze:Skatowany na przesłuchaniu
Pobicie, znęcanie się, wymuszanie zeznań przemocą - takie zarzuty ciążą na dwóch funkcjonariuszach z Wrocławia. Prokuratura oskarża ich o skatowanie 15-latka w czasie przesłuchania.
Chłopak ukradł ze sklepu wartą 30 złotych maszynkę do golenia. Akt oskarżenia w tej sprawie trafił do sądu, który ustala teraz termin rozpoczęcia procesu.
Z zeznań funkcjonariuszy wynika, że zdenerwował ich sposób, w jaki chłopak z nimi rozmawiał. Policjanci twierdzą, że próbował ich oszukać podając fałszywe dane. Wtedy jeden z nich zdenerwował się i zaczął go bić po głowie.
Chłopak podał więc personalia, które policjanci uznali za właściwe. Wtedy do akcji wkroczył drugi oficer - za składanie fałszywych zeznań sam wymierzył chłopakowi karę. Choć zapewniał, że celował w pośladki, z obdukcji wynika, że chłopak był bity w brzuch. Z pękniętą śledzioną trafił do szpitala, gdzie przeszedł skomplikowaną operację.

Szamot

Post autor: Szamot » 21 mar 2006, 15:39

Siódme - Nie kradnij

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 21 mar 2006, 17:20

Jakby na to nie patrzeć, życie ludzkie warte jest więcej niż 30 zł. A ten chłopak mógł umrzeć przez dwóch zbirów nadinterpretujących swoje prawa.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 mar 2006, 17:22

Ale nie umarł.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 mar 2006, 17:34

Ojej teraz będą się kłócić - wiadomo, że zachowanie policjantów było nieadekwatne do popełnionych czynów, ale chłopadk bez powodu nie trafił na komisariat. Obie strony powinny być ukarane teraz adekwatnie do przewinienia.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ