Autobusy 15m
Ta te kleszczoplanowe siedzenia są zajeb**te. Jeszcze z czasem się bardziej dopasowały do sylwetki. Jak wsadzą tam nową gąbkę to będzie potrzebne trochą czasu by się z powrotem tak dopasowały. 
-
solarman15
A ja jestem za tym, aby 15-metrówki zostały. Moim zadniem to najlepsze busy MZA. Wiem, że wsiększość się pewnie nie zgodzi, ale to jest moje prywatne zdanie i tak uważam. Zajeb*ście się je prowadzi, wchodzenie w zakręty to sama przyjemność. Szkoda, że przymierzają się do kasacji... 
A może kiedyś ściągną SU15 CNG?
A może kiedyś ściągną SU15 CNG?
-
jacek
- Zbanowany
Przeciez nikt się ich nie pozbywa?solarman15 pisze:A ja jestem za tym, aby 15-metrówki zostały.
Na jakiej podstawie tak sądzisz?solarman15 pisze: Moim zadniem to najlepsze busy MZA.
Konkrety?solarman15 pisze:Wiem, że wsiększość się pewnie nie zgodzi, ale to jest moje prywatne zdanie i tak uważam.
Zwłaszcza w ciasnych i wąskich uliczkachsolarman15 pisze:Zajeb*ście się je prowadzi, wchodzenie w zakręty to sama przyjemność.
Rozumiem że to informacja z pierwszej rękisolarman15 pisze:Szkoda, że przymierzają się do kasacji...
Pewnie jak skasują obecne dieslesolarman15 pisze:A może kiedyś ściągną SU15 CNG?
-
solarman15
Z tego co czytałem sa przymiarki, aczkolwiek mam szczere nadzieje, że to błędne spostrzeżenia.jacek pisze:Przeciez nikt się ich nie pozbywa?solarman15 pisze: A ja jestem za tym, aby 15-metrówki zostały.
Filip7370 pisze:Na dzisiejszy stan mamy ok 270 wozów o długości 15m i przymiarki są na kasację pierwszych szt.
Po pierwsze długie, ale jednoczłonowe.jacek pisze:Na jakiej podstawie tak sądzisz?solarman15 pisze:Moim zadniem to najlepsze busy MZA
Po drugie 3 osiowe + 3 oś skrętna.
Po trzecie (to się tyczy Solarków) ciekawy układ siedzeń.
Co do ciasnych i wąskich uliczek to właśnie takie są najlepsze do manewrowania tymi wozami
Nie. Tak wyczytałem z tematu i jak już wspomniałem, trzymam kciuki, aby zostały wszystkie na swoich zajezdniachjacek pisze:Rozumiem że to imformacja z pierwszej rękisolarman15 pisze:Szkoda, że przymierzają się do kasacji...
poza tym... R-3 "OSTROBRAMSKA" RULEZ! (z czego bardziej lubię stare oznaczenie R-10
-
jacek
- Zbanowany
Domniemywam że kolejny kabiniarz, więc więcej pytań nie posiadam w menusolarman15 pisze:Z tego co czytałem sa przymiarki, aczkolwiek mam szczere nadzieje, że to błędne spostrzeżenia.jacek pisze: Przeciez nikt się ich nie pozbywa?
Filip7370 pisze:Na dzisiejszy stan mamy ok 270 wozów o długości 15m i przymiarki są na kasację pierwszych szt.Po pierwsze długie, ale jednoczłonowe.jacek pisze: Na jakiej podstawie tak sądzisz?
Po drugie 3 osiowe + 3 oś skrętna.
Po trzecie (to się tyczy Solarków) ciekawy układ siedzeń.
Co do ciasnych i wąskich uliczek to właśnie takie są najlepsze do manewrowania tymi wozami![]()
Nie. Tak wyczytałem z tematu i jak już wspomniałem, trzymam kciuki, aby zostały wszystkie na swoich zajezdniachjacek pisze: Rozumiem że to imformacja z pierwszej ręki
poza tym... R-3 "OSTROBRAMSKA" RULEZ! (z czego bardziej lubię stare oznaczenie R-10)
W pełni popieram Jacka, który grzecznie zapytał: dlaczego 15metrowce są takie super?
I otrzymał odpowiedź, że dlatego, że są długie, ale jednoczłonowe, mają skrętną oś i ciekawy układ siedzeń. Tu nawet nie ma czego komentować.
Proponuję małe ćwiczenie umysłowe dla użytkownika solarman15:
zastanowić się, poszperać w internecie, popytać:
- dlaczego dyr. Magierski niedługo po objęciu funkcji oświadczył, że autobusy 15-metrowe nie sprawdziły się w Warszawie i nie będą w przyszłości kupowane?
- dlaczego kierowcy nie chcą brać tych wozów na stan, bronią się przed tymi wozami?
I otrzymał odpowiedź, że dlatego, że są długie, ale jednoczłonowe, mają skrętną oś i ciekawy układ siedzeń. Tu nawet nie ma czego komentować.
Proponuję małe ćwiczenie umysłowe dla użytkownika solarman15:
zastanowić się, poszperać w internecie, popytać:
- dlaczego dyr. Magierski niedługo po objęciu funkcji oświadczył, że autobusy 15-metrowe nie sprawdziły się w Warszawie i nie będą w przyszłości kupowane?
- dlaczego kierowcy nie chcą brać tych wozów na stan, bronią się przed tymi wozami?
-
solarman15
Wiesz co 'jgas', powiem ci jedno: sam sobie weź zrób ćwiczenia umysłowe, bo mi do szczęścia nie są niepotrzebne.
Odpowiedziałem z mojegu punktu widzenia i nie była to odpowiedź szydercza czy złośliwa. Może zrozumiałeś jacka pytanie inaczej. Ale ja na swój sposób.
A, i jeszcze jedno: tak się składa, że znam problemy obecnych sztywniaków.
Odpowiedziałem z mojegu punktu widzenia i nie była to odpowiedź szydercza czy złośliwa. Może zrozumiałeś jacka pytanie inaczej. Ale ja na swój sposób.
A, i jeszcze jedno: tak się składa, że znam problemy obecnych sztywniaków.
Dlatego, że się nie sprawdziłyjgas pisze:- dlaczego dyr. Magierski niedługo po objęciu funkcji oświadczył, że autobusy 15-metrowe nie sprawdziły się w Warszawie i nie będą w przyszłości kupowane?
Niektórzy lubią, ale należą do mniejszości. Ja ich nie lubię bo są niepraktyczne i wyjątkowo się ślizgają. Kiedyś wymieniłem koledze 5 czy 6 powodów, dla których nie lubię 15-tekjgas pisze:- dlaczego kierowcy nie chcą brać tych wozów na stan, bronią się przed tymi wozami?