Co ZDM "wyfrezuje"?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 27 mar 2009, 23:37

Misiek997 pisze:Mnie osobiście denerwuje że niekiedy ZDM frezuje ulice mniejsze gdzie ruch nie jest intensywny a zapomina o tych większych gdzie codzinnie jeżdżą tysiące aut i rozwalają sobie powoli zawieszenie.
:arrow: Problem zapewne w tym, że w przypadku niektórych większych ulic sama wymiana nawierzchni nie zda egzaminu. Trzeba zrobić kompleksową przebudowę, a na to brakuje pieniędzy - zresztą jak zwykle.

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 28 mar 2009, 9:42

MZ pisze:Problem zapewne w tym, że w przypadku niektórych większych ulic sama wymiana nawierzchni nie zda egzaminu. Trzeba zrobić kompleksową przebudowę, a na to brakuje pieniędzy - zresztą jak zwykle.
Wiesz mnie jako kierowcy (także prywatnego auta) nic nie obchodzi że nie ma pieniędzy. Placi się tyle zarówno w paliwie a także w innych oplatach związanych z autem więc wymagam dróg na których nie będę sobie rozwalał zawieszenia. (Przepraszam że z takim rozgoryczeniem ale ostatnio wywaliłem prawie 3 tys zł na remont zawieszenia.....)

rudy

Post autor: rudy » 28 mar 2009, 21:42

dzidek pisze:W tym roku do frezowania wyznaczyli następujące ulice
- ul. Dzieci Warszawy od ul. Walerego Sławka do ul. Kościuszki
można się będzie spodziewać ciekawych objazdów :>
Miła informacja, bo na tym odcinku ul. Dzieci Warszawy jest bardzo dziurawa. Teraz zresztą zamknęli kawałek prawego pasa, patrząc w stronę torów, między Rakietników a Kościuszki.
Jesli chodzi o inne miejsca w Ursusie, to przydałoby się także zrobić Spisaka od Kompanii Kordian do Alej (do Bodycha jest to w gestii ZDM) - pisał już o tym wielokrotnie Misiek997.
Także Regulska na odcinku Kompanii Kordian-pętla jest mocno dziurawa (dziurawa to ona jest aż do Alej, ale to już jest poza granicami Warszawy) i przydałby się remont.
Pozdrawiam

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 02 kwie 2009, 18:07

dzidek pisze:Jak już robią Korotyńskiego to mogliby zrobić Mołdawską. Odcinek od Korotyńskiego do Racławickiej jest bardzo krótki ale jeszcze bardziej zniszczony :/
Jest jeszcze pewna nieścisłość... Cytowany powyżej przeze mnie tekst pokazuje trochę inne odcinki do modernizacji a na stronie http://inwestmapa.um.warszawa.pl/index. ... le&firm=10 mamy trochę inne. Np. Żwirki i Wigury aż do 17 Stycznia a nie 1 Sierpnia. Jeśli faktycznie tak będzie to świetnie bo odcinek Żwirki i Wigury na terenie dzielnicy Włochy jest w gorszym stanie niż ten na Ochocie.
Rzeczywiście zgadzam się, że ul. Mołdawska na odcinku Korotyńskiego -Racławicka należy do specjalnych odcinków. W przyszłości planowana jest trasa N-S i łącznik tej trasy z obecną ulicą Racławicką przy bazarku. Dopóki tej trasy nie ma, dopóki jest trwa budowa budynków przy bazarku, dopóty na gładką nawierzchnię pewnie nie ma co liczyć.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

dzidek

Post autor: dzidek » 20 kwie 2009, 10:12

Domino2001 pisze:Rzeczywiście zgadzam się, że ul. Mołdawska na odcinku Korotyńskiego -Racławicka należy do specjalnych odcinków. W przyszłości planowana jest trasa N-S i łącznik tej trasy z obecną ulicą Racławicką przy bazarku. Dopóki tej trasy nie ma, dopóki jest trwa budowa budynków przy bazarku, dopóty na gładką nawierzchnię pewnie nie ma co liczyć.
A jednak moje prośby zostały wysłuchane :P ;) O ile można wierzyć Gazecie Wyborczej :-$
Gazeta Wyborcza pisze:Korotyńskiego od Grójeckiej do Mołdawskiej, Mołdawska do Racławickiej i Racławicka do al. Żwirki i Wigury na Rakowcu
GW pisze:W niedzielę przy remontowanym skrzyżowaniu Afrykańskiej i ul. Bora-Komorowskiego wiceprezydent Warszawy Jacek Wojciechowicz zapowiedział przekazanie dodatkowo ponad 75 mln zł na szybkie remonty ulic. Najbardziej uciążliwe roboty szefowa Zarządu Dróg Miejskich Grażyna Lendzion szykuje na długie weekendy

- Te remonty to nasza specjalność. Drogowcy doszli do takiej wprawy, że odnawiają nawet spore fragmenty ulic tak, żeby były gotowe na poniedziałkowy ranek - chwalił prezydent. Wczoraj o godz. 13 na ul. Bora-Komorowskiego łączącej Saską Kępę z Gocławiem leżała już nowa równa nawierzchnia, trwało wyklejanie białych pasów. Robotnikom z firmy Skanska catering akurat przywiózł obiad: schabowego, ziemniaki i buraczki.

Wiceprezydent Wojciechowicz ogłosił, że Zarząd Dróg Miejskich na szybkie remonty dostanie dodatkowo ok. 75 mln zł. Jak pisaliśmy w piątek, do 23 mln zł zagwarantowanych w tegorocznym budżecie w tym tygodniu Rada Warszawy dołoży 41 mln zł. W czerwcu ratusz przekaże kolejną dotację. - Chcielibyśmy utrzymać mniej więcej zeszłoroczny poziom: ok. 100 km wyremontowanych ulic - planował Jacek Wojciechowicz.

- Wszystko dla kierowców, a piesi mają fruwać po rowach? - przerwał mu Tadeusz Cielecki z ul. Saskiej.

- Przecież stoi pan na chodniku - odparł wiceprezydent.

- A 50 m dalej to co? Kpina! - nie dawał za wygraną mieszkaniec.

Szefowa ZDM Grażyna Lendzion powiedziała, że chodnik wzdłuż ul. Bora-Komorowskiego nie zagraża bezpieczeństwu pieszych. A tak jest na ul. Korkowej między Marysinem Wawerskim a Wesołą, gdzie trotuar rozjeździły parkujące samochody. Tam drogowcy ułożą nowy razem z jezdnią. - Zagwarantowanie dodatkowych pieniędzy na remonty umożliwiło mi negocjowanie z firmami dodatkowych prac. Wkrótce w jeden weekend będziemy odnawiać nawet cztery ulice w różnych częściach Warszawy - zapowiedziała Grażyna Lendzion.

W najbliższy ul. Jana Olbrachta na Woli i al. Żwirki i Wigury, której odcinek od pomnika Lotników do ul. 1 Sierpnia podzielono na pięć etapów. W długi weekend majowy do remontu szykowane są Al. Jerozolimskie między pl. Zawiszy a Dworcem Zachodnim, a w czerwcowy (z Bożym Ciałem) - skrzyżowanie ul. Sobieskiego z ul. Sikorskiego.

A oto najnowsza lista pozostałych ulic planowanych do frezowania w tym roku:

• Płocka (od Kasprzaka do Górczewskiej)

• Młynarska między Wolską a Obozową

• Księcia Janusza (od Górczewskiej do Obozowej) na Kole

• Korotyńskiego od Grójeckiej do Mołdawskiej, Mołdawska do Racławickiej i Racławicka do al. Żwirki i Wigury na Rakowcu

• Dzieci Warszawy (od ul. Walerego Sławka do Kościuszki) i Spisaka (od ul. Bodycha do ul. Kompanii Kordian) w Ursusie

• Ryżowa (od Kleszczowej do Dzieci Warszawy) we Włochach

• ul. Sikorskiego, Dolina Służewiecka i ul. Rzymowskiego (obie jezdnie między ul. Sobieskiego a ul. Gotarda)

• al. Wilanowska od Puławskiej do Doliny Służewieckiej

• al. Lotników od Puławskiej do al. Wilanowskiej

• Wał Miedzeszyński od Wersalskiej do mostu Poniatowskiego

• Ratuszowa od Wybrzeża Helskiego do ul. 11 Listopada

• ul. Bronisława Czecha południowa jezdnia od ul. Kajki do Starej Miłosny

• ul. Lucerny od Traktu Lubelskiego do Widocznej w Aninie

• ul. Wysockiego (od Budowlanej do Bazyliańskiej) i Marywilska do Płochocińskiej na Bródnie

• Kondratowicza i Młodzieńcza na Zaciszu

• Meissnera i gen. Abrahama na Gocławiu.

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 20 kwie 2009, 10:38

Coraz więcej odnowionych nawierzchni. Ciekawe jak się sprawdzi organizacja ruchu na Sikorskiego-Dolina Słuzewiecka-Rzymowskiego, Al. Wilanowska i Żwirki i Wigury. Oj będzie się działo!

dzidek

Post autor: dzidek » 20 kwie 2009, 10:48

Mnie bardzo ciekawi co z Żwirki i Wigury bo odcinek od 1 Sierpnia do Hynka jest w gorszym stanie niż reszta ulicy na Ochocie. Na jednej stronie można przeczytać o remoncie całej ulicy a na innej tylko o odcinku należącym do Ochoty. :-k
Osobiście cieszę się też z remontu Rzymowskiego między Gotarda a Puławską. Jezdnia w kierunku Doliny jest bardzo zniszczona.

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 20 kwie 2009, 11:24

Na Dolince wg mnie najbardziej zniszczony jest odcinek na lewoskręcie w Rodowicza "Anody". A co do przebudowy odcinka ŻiW do Hynka, to może ma to związek z budową węzła Trasa N-S / Marynarska? :-k

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 22 kwie 2009, 12:50

Czy ktoś wie, co idzie w najbliższy weekend do frezowania? Muszę zaplanować sobie podróż i nie chciałbym, żeby mi się trafiła niespodzianka po drodze. :)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 kwie 2009, 18:44

Będzie bałagan w Marysinie. Ale co dokładnie, to nie wiem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 22 kwie 2009, 19:06

Nie będzie bałaganu w Marysinie.
Przynajmniej na razie.
Polityka złym doradcą w pracy!

dzidek

Post autor: dzidek » 22 kwie 2009, 19:11

Domino2001 pisze:Czy ktoś wie, co idzie w najbliższy weekend do frezowania? Muszę zaplanować sobie podróż i nie chciałbym, żeby mi się trafiła niespodzianka po drodze. :)
Podobno jakiś odcinek Żwirki i Wigury będzie ruszony (tak przynajmniej jakiś czas temu informowała GW).

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 kwie 2009, 19:15

JotPeCet pisze:Nie będzie bałaganu w Marysinie.
Przynajmniej na razie.
To dobrze. W ten weekend nie miałbym szans się załapać na wycieczkę po tamtejszych zakamarkach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 22 kwie 2009, 23:33

pawcio pisze:To dobrze. W ten weekend nie miałbym szans się załapać na wycieczkę po tamtejszych zakamarkach.
:arrow: Też wyszedłem w tym przypadku z założenia, że co się odwlecze, to nie uciecze ;).

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 23 kwie 2009, 12:16

Ile w tym prawdy to nie wiem ale jakieś terminy tu są.
http://www.przegubowiec.com/prasa/index ... 8&powrot=0

ODPOWIEDZ