"Klakson" - pismo pracowników MZA i miłośników KM

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 14 lip 2012, 18:56

Żenująca reklama OmniBusa. 8-(

Mateusz950

Post autor: Mateusz950 » 14 lip 2012, 19:53

Czytałem to również, i mi się podoba tak zwana autopromocja Omni-Busa.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 lip 2012, 20:06

Czytałem - reklama, jak reklama. Twórcy Omni-busa współpracują z MZA, reklamują u siebie ,,Klaksona'' to i redakcja ,,Klaksona'' im się zrewanżowała.

Artykułem o biurach podróży idealnie trafili kulą w płot. Tekst że te biura co miały splajtować to splajtowały i teraz nic złego nie może nas spotkać ze strony biur po prostu mnie rozłożył na łopatki.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 15 lip 2012, 17:32

JKTpl pisze:Grafik przykoksił :)
W czym otwierałeś PDF-a? :> U mnie nie ma takiego babola ;)

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 15 lip 2012, 17:36

hafilip84 pisze:W czym otwierałeś PDF-a? :>
Document Viewer 2.30.3 (proces evince), Ubuntu 10.04, GNOME 2.30.2... ale czy to moja wina? Składający plik nie powinien był do tego dopuścić, pierwszy raz się z czymś takim spotykam :P

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 15 lip 2012, 19:25

rufio198 pisze:Czytałem - reklama, jak reklama. Twórcy Omni-busa współpracują z MZA, reklamują u siebie ,,Klaksona'' to i redakcja ,,Klaksona'' im się zrewanżowała.
Ale w taki... kuriozalny sposób robią reklamę?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 15 lip 2012, 20:00

A czemu nie? Każdy sposób jest dobry. Może redakcja ,,Klaksona'' lubi ,, OmniBusa''
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 15 lip 2012, 20:07

Nie wiem, może to ja jestem dziwny, ale czytając początek artykułu o Przegubowcu, ani przez chwilę nie pomyślałem, że na końcu przeczytam coś, co będzie dla mnie... niesmaczne. Tutaj wielki smutek, etc., że nie ma Przegubowca, a na końcu wielka radości satysfakcja z jakiegoś OmniBusa. Nie wiem, ale jest mocno ciekawy, co będzie, jak kiedyś (mam nadzieję, że szybko), Przegubowiec upora się ze swoimi problemami i wróci. ;]

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 15 lip 2012, 20:14

Przesadzasz. Współpraca z "Klaksonem" może OmniBusowi pomóc, ale może też zaszkodzić, czego chyba zarządzający OmniBusem nie są do końca świadomi, ale nic niesmacznego w tym, że "Klakson" coś napisał nie widzę. Sławek (jako nick, pod którym tu występuje, pana Ślubowskiego nie znam) nie napisał nic, co byłoby w jakikolwiek sposób niesmaczne. Jeden portal padł, powstał inny, z którym "Klakson" współpracuje i tyle. A jak Przegubowiec wróci, to po OmniBusie zostaną (i to nie na długo) wspomnienia.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 17 lip 2012, 15:49

JKTpl pisze:
hafilip84 pisze:W czym otwierałeś PDF-a? :>
Document Viewer 2.30.3 (proces evince), Ubuntu 10.04, GNOME 2.30.2... ale czy to moja wina? Składający plik nie powinien był do tego dopuścić, pierwszy raz się z czymś takim spotykam :P
IMHO jednak błąd parsera pdf.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 17 lip 2012, 18:55

fik pisze:
JKTpl pisze: Document Viewer 2.30.3 (proces evince), Ubuntu 10.04, GNOME 2.30.2... ale czy to moja wina? Składający plik nie powinien był do tego dopuścić, pierwszy raz się z czymś takim spotykam :P
Nom, zwłaszcza, że dokument jest stworzony przez oprogramowanie Adobe-a...

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 18 lip 2012, 14:19

fik pisze:
JKTpl pisze: Document Viewer 2.30.3 (proces evince), Ubuntu 10.04, GNOME 2.30.2... ale czy to moja wina? Składający plik nie powinien był do tego dopuścić, pierwszy raz się z czymś takim spotykam :P
Ta. Janek, weź się uppnij do U 12.04, masz stary soft, (lib)evince jest już 3.4.0. BTW: Okular 4.8.x czyta plik poprawnie :P EoOT.

Awatar użytkownika
stront
Kontakt:

Post autor: stront » 18 lip 2012, 19:47

Odnoszę wrażenie, że wśród co niektórych forumowiczów wręcz modne stało się wbicie jakiejś szpili w OmniBusa (że "wskakuje w buty" Przegubowca, że publikuje u siebie kolejne numery "Klaksona", czy współpracuje w taki czy inny sposób z MZA, czy innymi przewoźnikami). Czy fakt zamieszczenia bieżącego oraz archiwalnych numerów wewnętrznego biuletynu MZA w jakiś sposób rzutuje na zawartość merytoryczną OmniBusa? Bo tak szczerze mówiąc to nie widzę żadnego związku... Czy gdybym na Trasbusie zaczął publikować archiwalne numery "iZTM" też by strona zaraz była be, bo propaganda, współpraca z ZTM i tak dalej? Albo taki periodyk "Trasy" - też byłoby źle? Rety, kotlety, są na Trasbusie ulotki darmobusów, zatem z pewnością jesteśmy reklamą hipermarketu. I niczym więcej...

Czy to jakaś, nie wiem, zawiść związana z tym, że coś się mimo wszystko w internecie w temacie miłośniczym dzieje? Że ktoś coś robi? To chyba dobrze, że powstają nowe strony dotyczące stołecznej komunikacji miejskiej - internet jest pojemny, a OmniBus naprawdę nie wypada najgorzej. Merytorycznie się rozwija, technicznie z czasem też będzie, to normalne. To są tak naprawdę początki działalności, więc dajcie im szansę zamiast ciskać gromy. Jeżeli już macie się czepiać to może jednak bardziej merytorycznie (co poprawić, co zmienić, by było lepiej) - a nie tylko fe, bo "Klakson", be, fuj, tuba, propaganda... Konkrety, drodzy Państwo.
A przydatność strony "rynek" sam zweryfikuje.

Ja także chciałbym, żeby Przegubowiec wrócił. Bynajmniej nie ze względu na galerię - choć była chyba najpopularniejszym w ostatnim czasie elementem strony - ale przede wszystkim ze względu na całą skarbnicę wiedzy, która w dość bezkompromisowy sposób została z Internetu wycięta (pozostała jedynie garść niekompletnych zrzutów na web.archive.org - ostatni jakoś z lipca 2011). Zatem niech wraca (oby szybko i z całą zgromadzoną wiedzą). A dla OmniBusa też będzie miejsce.

BTW. Dla mnie te wszystkie "Klaksony", "iZTMy" i inne są mimo wszystko, a nawet przede wszystkim, dokumentami życia społecznego. Tak jak informatory, ulotki, ogłoszenia, informacje prasowe (o zgrozo, także z propagandowej "Trybuny Ludu", a może nawet z tych nieszczęsnych, jak najbardziej propagandowych "Tras") i tak dalej. Ktoś to wszystko archiwizować powinien. Udostępniać również.
--------------------------------------------------------------------------
TRASBUS - Historia warszawskiej komunikacji miejskiej
http://www.trasbus.com
--------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 19 lip 2012, 21:52

stront pisze:BTW. Dla mnie te wszystkie "Klaksony", "iZTMy" i inne są mimo wszystko, a nawet przede wszystkim, dokumentami życia społecznego. Tak jak informatory, ulotki, ogłoszenia, informacje prasowe (o zgrozo, także z propagandowej "Trybuny Ludu", a może nawet z tych nieszczęsnych, jak najbardziej propagandowych "Tras") i tak dalej. Ktoś to wszystko archiwizować powinien. Udostępniać również.
Bardzo dobrze że 'Klakson' się upublicznił. Wczesniej tylko garstka osób miała do niego dostęp. Jeśli chodzi o ogłoszenia, wycinki, artykuły prasowe, zdjęcia, To staram się zachować i zarchiwizować tyle ile się da. PS: Współpracujesz z 'Trasbusem'?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 lip 2012, 22:27

On go współtworzy...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ