Trasa tramwajowa na Gocław
Moderator: Wiliam
Najgłupszej czy najprostszej? 

Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tym przypadku to to samo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wszystko prawda, przesiadki z tej czy z drugiej strony będą do kitu. Odpowiedź p. prezydent na pytanie, po co zbudowano już teraz tak wielką stację Stadion Narodowy, była następująca: "Były na to unijne pieniądze, a poza tym chciałam uniknąć takiej sytuacji, jaką miałam na stacji Świętokrzyska, gdy trzeba było wstrzymywać ruch w metrze podczas łączenia dwóch linii". Jak to mawia znajoma z Ukrainy: nie komentiruju 

I teraz się będzie przez 30 lat robić analizy, jak tę stację wykorzystać, a nie wykorzysta się nigdy, za to zablokuje budowę czegoś sensowniejszego.
Ale gdyby były pieniądze (w co wątpię) i ktoś nas uwolnił od Stadionu, to ja bym jednak Gocław przywiózł na pl. Konstytucji.
Ale gdyby były pieniądze (w co wątpię) i ktoś nas uwolnił od Stadionu, to ja bym jednak Gocław przywiózł na pl. Konstytucji.
Przerobić tę połówkę na sklepy. Proste (acz niezbyt sensowne i odkrywcze) i opłacalne, bo będzie kasa z dzierżawy dla miasta, a do tego zaoszczędzi się na analizachMichalJ pisze:I teraz się będzie przez 30 lat robić analizy, jak tę stację wykorzystać

In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Albo na lofty... 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A nie będą te tory wykorzystywane jako substytut STP?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Tak, to zawsze jakieś pocieszenie, bo m.in. dzięki temu nie będą też ciągnąć metra pod kapustą na Chrzanowie do STP Mory.
- Solaris U10
Szkoda tylko, że układ torowy wymaga dwukrotnej zmiany czoła, żeby wjechać na dodatkowy peron od strony Daszyńskiego. Niezbyt to funkcjonalne na dłuższą metę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba już ustaliśmy, że funkcjonalność nie jest jakąś wybitną zaletą tej stacji...
Jarmark Europa-bis, ale pomysł...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Czyli nigdy.Glonojad pisze:https://twitter.com/jarek_osowskiPo wywiadzie wyborczym z @hannagw Konkretne obietnice dla Pragi, ale bez przyspieszenia obwodnicy. Na Gocław #metro nie tram. Czytajcie w pn
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oni za przeczytanie tego jakże pasjonującego artykułu każą sobie płacić. Trudno, przeżyję bez czytania.
Podsumuję: dupa zbita, choinki nie będzie.