Zmiany od listopada 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- fik
- Naczelne Chamidło
500 jeździło na Berestecką?5556 pisze:Bardziej myślałem o przystanku Berestecka... Inna sprawa że ZTM skracając 500 tłumaczył się że bezpośredni dojazd z Bródna zapewni linia 127...
Naprawdę, z Bródna nie musi być autobusu do Reduty, tak jak nie ma z Ochoty do CH Targówek.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Chodzi o bezpośrednie połączenie Bródna z Dw.Centralnym. Myślenie nie boli...fik pisze:500 jeździło na Berestecką?5556 pisze:Bardziej myślałem o przystanku Berestecka... Inna sprawa że ZTM skracając 500 tłumaczył się że bezpośredni dojazd z Bródna zapewni linia 127...
Naprawdę, z Bródna nie musi być autobusu do Reduty, tak jak nie ma z Ochoty do CH Targówek.
185 - najlepsza linia w mieście!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Właśnie, z ciekawości: konieczność bezpośredniego połączenia dzielnic leżących w jakiejś odległości od centrum z Centralnym to jakiś dogmat?
- Bastian
- Sułtan Maroka
W zasadzie tak. A nie widać? Cud, że 119, 502 i 514 stamtąd wypadły...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A dogmat, jak to dogmat, nie wymaga uzasadnienia?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja na pewno nie będę uzasadniał dogmatów, z którymi się nie zgadzam
Ja tylko piszę, jak jest... Mało czytasz tu, na fGS, gdziekolwiek?
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 20:43 ]
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 20:43 ]
Można taksówką. W kończy to rzadka podróż.5556 pisze:Chociażby dlatego że na dworzec jedzie się z większym bagażem
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Dw. Centralny jest przy przystanku Berestecka?5556 pisze: Chodzi o bezpośrednie połączenie Bródna z Dw.Centralnym. Myślenie nie boli...
Na dworzec to Bródno ma 169.5556 pisze:Chociażby dlatego że na dworzec jedzie się z większym bagażem i przesiadki są właśnie dużym utrudnieniem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Może na Wschodni? Serio, na Pradze Północ 11 lat mieszkałem, i ani razu nie przyszło mi do głowy tłuc się na Centralny.
Nie zostanieBon Jovi pisze:Dlatego w ramach uzupełnienia oferty przewozowej linia 127 zostanie.
Sorry ale co Ty bredzisz?Bon Jovi pisze:Chcę przypomnieć że linia 169 byłą linią częstą, ale za czasów Pana L. Ruty została pogorszona jej częstotliuwość. A dorzucanie poza rozkładowych wtyczek to tylko przykład jaką złą decyzją było pogorszenie rozkładu tej linii. Silniejsze 169 będzie jeśli poza rozkładowe wtyczki wrzuci sie w rozkład.
Jedynie w dni świąteczne zmniejszono z 15 na 20 minut częstotliwość, a od 2 lat na 169 są wakacje w dni powszednie i są solówki.
Halo, wstajemy od 15.10.2011 przez cały tydzień co 10 minut ! Więc gdzie tu wtyczki?
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 21:15 ]
Jakby się codziennie jeździło z takim bagażem to bym zrozumiał. Ale co najwyżej raz na rok?5556 pisze:Chociażby dlatego że na dworzec jedzie się z większym bagażem i przesiadki są właśnie dużym utrudnieniem.
Rzeczywiście masz racje, że teraz jeżdzi duzo lepiej 169. Nie korzystałem z tej linii od zmiany rozkładu.SławekM pisze:Nie zostanieBon Jovi pisze:Dlatego w ramach uzupełnienia oferty przewozowej linia 127 zostanie.Sorry ale co Ty bredzisz?Bon Jovi pisze:Chcę przypomnieć że linia 169 byłą linią częstą, ale za czasów Pana L. Ruty została pogorszona jej częstotliuwość. A dorzucanie poza rozkładowych wtyczek to tylko przykład jaką złą decyzją było pogorszenie rozkładu tej linii. Silniejsze 169 będzie jeśli poza rozkładowe wtyczki wrzuci sie w rozkład.
Jedynie w dni świąteczne zmniejszono z 15 na 20 minut częstotliwość, a od 2 lat na 169 są wakacje w dni powszednie i są solówki.
Halo, wstajemy od 15.10.2011 przez cały tydzień co 10 minut ! Więc gdzie tu wtyczki?
Linia 127 zostanie, rozmawiałem z Urzędem z Targówka, nie jest za tym aby stracic kolejne połączenie z Centrum. Bródno się rozrasta i linia 4 przy takiej marnej częstotliwości sama sobie nie poradzi aby dowieść pasażerów do Centrum. Głownym argumentem wytaczanym przez ZTM przy skróceniu linii 500 do Rona Radosława było że linia 127 bedzie dowozic do Centrum i do Dw. Centralnego. Jeszcze kilka takich złych pomysłów i Bródno wraz Targówkiem przemysłowy będa mieli tylko linie 4. Jeśli będzie awaria tramwajowa, to Bródno zostanie odcięte. Wtedy także linia 1 nie pojedzie, co wtedy? No tak, zostanie linia 169 i nic więcej. Widze że pieniądze które idą z wyższychj cen biletów, zachęcać mają pasażerów. Zrobiliśmy podwyżki, dzięki temu stworzymy wam połączenia składające się z samych przesiadek. Po kolejnej podwyżce zrobimy jeszcze więcej przesiadek. Pasażer musi odczuć że płaci.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
"4" jest bardziej przewidywalna niż "127". "127" to można jeździć ale w DŚ. W DP to jest jak lotto. Nie wiesz o której przyjedzie...Linia 127 zostanie, rozmawiałem z Urzędem z Targówka, nie jest za tym aby stracic kolejne połączenie z Centrum. Bródno się rozrasta i linia 4 sama sobie nie poradzi aby dowieść pasażerów do Centrum.
Wiele jest takich linii, ale to nie argument aby je likwidować. Mozna stworzyć kolejne bus-pasy tam gdzie jest to możliwe aby zmnieszać opóźnienia.SławekM pisze:"4" jest bardziej przewidywalna niż "127". "127" to można jeździć ale w DŚ. W DP to jest jak lotto. Nie wiesz o której przyjedzie...Linia 127 zostanie, rozmawiałem z Urzędem z Targówka, nie jest za tym aby stracic kolejne połączenie z Centrum. Bródno się rozrasta i linia 4 sama sobie nie poradzi aby dowieść pasażerów do Centrum.
Linia 4 jest w tej chwili na trasie objazdowej. Później wróci na most Śląsko-Dąbrowski.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
UD Bemowo też był przeciwny wycofaniu 501 i 507, a obie linie wyleciały jeszcze w czerwcu.Bon Jovi pisze:Linia 127 zostanie, rozmawiałem z Urzędem z Targówka, nie jest za tym aby stracic kolejne połączenie z Centrum
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 21:40 ]
Wiele jest takich linii, ale to nie argument aby je likwidować. Mozna stworzyć kolejne bus-pasy tam gdzie jest to możliwe aby zmnieszać opóźnienia.SławekM pisze:"4" jest bardziej przewidywalna niż "127". "127" to można jeździć ale w DŚ. W DP to jest jak lotto. Nie wiesz o której przyjedzie...Linia 127 zostanie, rozmawiałem z Urzędem z Targówka, nie jest za tym aby stracic kolejne połączenie z Centrum. Bródno się rozrasta i linia 4 sama sobie nie poradzi aby dowieść pasażerów do Centrum.
Ale 127 jest za długa. I stąd są opóźnienia. Nie da się zrobić buspasów na całej trasie. A mieszkańcy Włoch chcą mieć punktualną linię a nie 3 wozy co 45 minut.