czy wystarczy fakt, że E-2 z Bemowa-Ratusz rano często jest niezabieralne?KwZ pisze:Ale dla mnie kryterium to napełnienia w autobusie, a nie to, skąd lub przez jakie przystanki jedzie.
Casus "Edwarda" - koniec ekspresĂłw?
Moderator: Wiliam
-
paolo11051
No to jakie napełnienie ma E-2 z Bemowa? Za małe? Toby już dawno go pocięli. To, że kursuje co 10 minut jest najlepszym dowodem na to, że się sprawdza. W DS jest inna bajka i nie ma Edwarda w DS. Coś się nie zgadza?KwZ pisze:Ale dla mnie kryterium to napełnienia w autobusie, a nie to, skąd lub przez jakie przystanki jedzie.
Po co na siłę ,,integrować'' ludzi? Przecież zapchany autobus jadący z odległej dzielnicy to żaden rarytas dla mieszkańców osiedli położonych bardziej centralnie. Niech sobie jedzie bez zatrzymania.
Pociągi przyśpieszone/pośpieszne funkcjonują i świetnie się mają. Nic dziwnego - taka Wesoła ma KM a Mińska, SKM itd. Niektóre pociągi z Siedlec/Łukowa może sobie darować. Podobnie Konarskiego nie ucierpiało przez brak kilku E-2, i tak zatłoczonych przez bemowiaków.
Uzwyklanie linii mało pomaga mieszkańcom okolic centrum, a raczej jest batem na tych z obrzeży.
ZTM wrzucił na facebooka to zdjęcie, a pod spodem twierdzi, że E-2 ginie przez korki. Nie jest to przypadkiem Górczewska sprzed otwarcia buspasa?
No raczej nie bardzo. E-2 z Wilanowa jest ,,wsparty'' przez 116, a na Bemowie - 171. Dzięki temu z dalszych osiedli ekspres jest linia podstawową, a czarnuch uzupełniającą, a z bliższych centrum - odwrotnie. Co w tym dziwnego, czy złego?KwZ pisze:Jeśli ekspres jest dość częsty i obsługuje akurat moją relację, to tak. W przeciwnym wypadku częściej sprawdza się czarnuch.
W temacie o sygnalizacji ,,Majusi'' o mało nie napisał (a może nawet napisał), że (nieprzyjemne skądinąd) wrażenie pasażera, że mu tramwaj ucieka może mieć istotne znaczenie przy projektowaniu komunikacji. Nie opierajmy się na subiektywnych wrażeniach! To, że nikt nie lubi jak mija go autobus, albo nawet staje na wysokości przystanku, bez obsługi tegoż, nie jest powodem do rozwalania działającego systemu. Dla małego zwiększenia wygody 5 osób nie może obrywać 150, które i tak ma przed/za sobą 10-15 km do/z domu.
Ja uważam, że zatrzymywać linię przyspieszoną opłaca się, jeżeli ma wyraźnie mniejsze napełnienie o pozostałych linii na tym przystanku. O tym pisałem przy napełnieniu.grzegorz pisze:Przecież zapchany autobus jadący z odległej dzielnicy to żaden rarytas dla mieszkańców osiedli położonych bardziej centralnie.
Albo zatrzymywać można, jeżeli zyski skrócenia oczekiwania na autobus przeważają nad stratami pasażerów już jadących.
Wydaje się, że oba przypadki nie zachodzą.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Tak jest! Dla niezorientowanych: buspas wyznaczono po wycofaniu 507. No i jak to się nazywa? No, ale ZTM pewnie myśli: ,,moja racja jest najmojsza''!KwZ pisze:ZTM wrzucił na facebooka to zdjęcie, a pod spodem twierdzi, że E-2 ginie przez korki. Nie jest to przypadkiem Górczewska sprzed otwarcia buspasa?
Napisałem "częściej" a nie zawsze. 50-75% linii przyspieszonych jest do uwalenia, ale nie E-2.grzegorz pisze:E-2 z Wilanowa jest ,,wsparty'' przez 116, a na Bemowie - 171. Dzięki temu z dalszych osiedli ekspres jest linia podstawową, a czarnuch uzupełniającą, a z bliższych centrum - odwrotnie. Co w tym dziwnego, czy złego?
Co to za dyskusja w ogóle
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
To ,,częściej'' jest rozumiane w ZTM jako ,,uwalmy wszystkie, po co kombinować, zastanawiać się''.KwZ pisze:Napisałem "częściej" a nie zawsze. 50-75% linii przyspieszonych jest do uwalenia, ale nie E-2.grzegorz pisze:E-2 z Wilanowa jest ,,wsparty'' przez 116, a na Bemowie - 171. Dzięki temu z dalszych osiedli ekspres jest linia podstawową, a czarnuch uzupełniającą, a z bliższych centrum - odwrotnie. Co w tym dziwnego, czy złego?
Co to za dyskusja w ogóle
Dyskusja nie na temat, oczywiście.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
grzegorz pisze:Tak jest! Dla niezorientowanych: buspas wyznaczono po wycofaniu 507. No i jak to się nazywa? No, ale ZTM pewnie myśli: ,,moja racja jest najmojsza''!KwZ pisze:ZTM wrzucił na facebooka to zdjęcie, a pod spodem twierdzi, że E-2 ginie przez korki. Nie jest to przypadkiem Górczewska sprzed otwarcia buspasa?
Celny strzał ZTMu. Prościutko w kolano
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska