Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Czerniakowska zawsze trochÄ z boku
Moderator: Wiliam
Jeśli gdzieś, to Torwar. Ale za Politechniką toto będzie puste.osa pisze:Nie, po prostu w ogóle wycofałbym 187 z Czerniakowskiej, tylko nie wiem teraz, gdzie ją zakrańcować od strony Ursusa i Włoch. Gdzieś na Ochocie? Przy Metrze Politechnika?
Mnie się to nie podoba o tyle, że ta pętla już jest przepełniona. A także puszczanie przegubów (167) i Su10 (108) w jednej relacji jest z gruntu złe.osa pisze:- 108 od Siekierek przez Gagarina na Rakowiecką
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
To może od razu od M Pole Mokotowskie puścić 108 Batorego - Boboli - Wołoska - Odyńca - Niepodległości - Woronicza - SPARTAŃSKA i skasować 318 oraz wyprostować 210 od Królikarni przez Kazimierzowską i Niepodległości do DWC.osa pisze: - 108 od Siekierek przez Gagarina na Rakowiecką
Proponuję przenieść ten post oraz kilka innych do Porządków górnomokotowskich.
[ Dodano: |21 Sty 2013|, 2013 09:46 ]
To może od razu puścić 108 od M Pole Mokotowskie trasą: Batorego - Boboli - Wołoska - Odyńca - Niepodległości - Woronicza - SPARTAŃSKA, skasować 318 i wyprostować 210 od Królikarni przez Kazimierzowską - Rakowiecką - Niepodległości do DWC.osa pisze:- 108 od Siekierek przez Gagarina na Rakowiecką
Proponuję ten post oraz inne odpowiednie przenieść z tego wątku do Porządków górnomokotowskich.
Niekoniecznie jako dobry pomysł, lecz do przemyślenia dodam coś takiego do ostatniej propozycji osy:
- 162 na Stegny po trasie 185;
- 185 wyprostowane przez al. Sikorskiego.
Zyskujemy: szybsze (o ile?) więc atrakcyjniejsze 185, 162 wydłużone i z większego osiedla byłoby bardziej zrównoważone.
Tracimy: połączenie Ursynowa ze Stegnami (do zastąpienia przez 166 po otwarciu metra?), drugą linię na os. Bernardyńska (do zastąpienia przez 107).
Zyskujemy: szybsze (o ile?) więc atrakcyjniejsze 185, 162 wydłużone i z większego osiedla byłoby bardziej zrównoważone.
Tracimy: połączenie Ursynowa ze Stegnami (do zastąpienia przez 166 po otwarciu metra?), drugą linię na os. Bernardyńska (do zastąpienia przez 107).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Bastian
- Sułtan Maroka
A 148?KwZ pisze:Tracimy: połączenie Ursynowa ze Stegnami
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Korka na Sikorskiego prawie nie ma, więc święty dużo nie da. A prostowanie 185 może dać więcej szkody niż pożytku: wycofujemy linię ze środka osiedla na obrzeża (Warneńska ma już 503 i 401, więc więcej jej do szczęścia nie potrzeba), pakujemy w niepewną sytuację w al.Witosa (swego czasu przed Idzikowskiego potrafiło się tam przytkać). Czasowo nie musi wyjść dużo szybciej, a czy 162 kończące się na Stegnach nie podzieli losu 187?
Popatrz, jaka franca!
Patrząc na wymiany pasażerskie na Bonifacego (ZP Goraszewska, Św. Bonifacego) nie.KwZ pisze:Zyskujemy: szybsze (o ile?) więc atrakcyjniejsze 185
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- R-9 Chełmska
185 ma wymiany między Sielcami, a Stegnami rzędu 100%, puszczenie go przez Sikorskiego właduje go w większe korki i totalnie zmarginalizuje jego sens.KwZ pisze:Niekoniecznie jako dobry pomysł, lecz do przemyślenia dodam coś takiego do ostatniej propozycji osy:
Zyskujemy: szybsze (o ile?) więc atrakcyjniejsze 185
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
kilka lat temu był projekt Bastiana, żeby 162 przejęło trasę 185 i 503. czyli
- 162 na Ursynów Zach ale przez Dereniową
- 503 tylko dla Tarchomina (po skierowaniu 17 pewnie kasacja)
- 185 z Marymontu na EC Siekierki tylko w szczycie.
mnie osobiście się podoba pomysł 187 na Siekierki Sanktuarium.
natomiast 159 można skierować na ... Saską Kępę. chodzi mi o Brazylijską, żeby wywalić 111 i skierować na Francuską. a więc po kolei
- 159 ... - Piękna - Łazienkowska - Wisłostrada - Trasa Łazienkowska - Wał Miedzeszyński - Zwycięzców - Saska - Brazylijska - Międzynarodowa - (ZAWROTKA NA RONDZIE) (choć do rozważenia skierowanie jednokierunkowo Rozbrat - Górnośląską - Wisłostradą - Trasą Łazienkowską, by był wspólny przystanek na Trasie "Torwar" i możliwość podciągnięcia 171 do Torwaru przez przystanek "Rozbrat" w obu kierunkach - stworzy się duży węzeł przesiadkowy);
- 111 ... - Bora - Saska - Zwycięzców - Francuska - Most Poniatowskiego - ... ;
- na Gołkowska poza 185 musiałoby jeździć 167, ale do tego nie jestem przekonany (167 pewnie jest do likwidacji po otwarciu tramwaju na Powstańców, więc pewnie w relacji ogólnie Sielce - SGH powinny wystarczyć 108, 119 i 168 oraz 130);
- zostaje do zagospodarowania 107, choć dla mnie osobiście to do przerobienia na dni powszednie
- chyba wszystkie dobre opcje (przynajmniej z mojego punktu widzenia) są niestety z likwidacją relacji Sielce - Wawelska, a obecnie (już było wspomniane) to 167 i 187 (kilka lat temu podobnie było z relacją Stegny - Marsa, z dwóch linii - 141 i 143 nie została żadna).
zastanawia mnie jeszcze trasa objazdowa sprzed lat linii 159 Czerniakowska - Gołkowska - Św. Bonifacego - Stegny. w relacji na Ursynów to dość duże wydłużenie, ale tak naprawdę to tylko 1-2 minuty (jedynie lewoskręt z Czerniakowskiej w Gołkowską jest problemem).
ale jeżeli umożliwiłoby to powstanie silnych linii to nie wiem czy nie warte do rozważenia pod postacią proponowanego przeze mnie 162. tylko z drugiej strony nie wiem czy przegubowe się wyrobią na skrzyżowaniu Gołkowska/św. Bonifacego. oczywiście 164 wydłużone do EC Siekierki
problem też powstaje na Rakowieckiej. więc pewnie wyszłoby coś takiego, że jedna linia ze 108, 119, 168 pojechałaby przez Niepodległości - Wawelską na Ochotę (czy przez Grójecką - Bitwy na Zachodni, czy Kopińską tutaj nie rozważam). teraz trzeba ocenić, który tabor i częstotliwość są odpowiednie.
bo w wątku o Wawrze przedstawiłem pomysł skierowania 119 do Falenicy za 521 (od Międzylesia, a przez Widoczną skierować 125). wtedy jego tabor i częstotliwość ulegnie zmianie, więc byłaby nawet nie likwidacja 521 a tylko zmiana trasy i numeru
bo relacja Falanica - Ochota by została (wiem, że 521 się nie przyjęło na Trasie Ł chyba w 2007 r.).
- 162 na Ursynów Zach ale przez Dereniową
- 503 tylko dla Tarchomina (po skierowaniu 17 pewnie kasacja)
- 185 z Marymontu na EC Siekierki tylko w szczycie.
mnie osobiście się podoba pomysł 187 na Siekierki Sanktuarium.
natomiast 159 można skierować na ... Saską Kępę. chodzi mi o Brazylijską, żeby wywalić 111 i skierować na Francuską. a więc po kolei
- 159 ... - Piękna - Łazienkowska - Wisłostrada - Trasa Łazienkowska - Wał Miedzeszyński - Zwycięzców - Saska - Brazylijska - Międzynarodowa - (ZAWROTKA NA RONDZIE) (choć do rozważenia skierowanie jednokierunkowo Rozbrat - Górnośląską - Wisłostradą - Trasą Łazienkowską, by był wspólny przystanek na Trasie "Torwar" i możliwość podciągnięcia 171 do Torwaru przez przystanek "Rozbrat" w obu kierunkach - stworzy się duży węzeł przesiadkowy);
- 111 ... - Bora - Saska - Zwycięzców - Francuska - Most Poniatowskiego - ... ;
- na Gołkowska poza 185 musiałoby jeździć 167, ale do tego nie jestem przekonany (167 pewnie jest do likwidacji po otwarciu tramwaju na Powstańców, więc pewnie w relacji ogólnie Sielce - SGH powinny wystarczyć 108, 119 i 168 oraz 130);
- zostaje do zagospodarowania 107, choć dla mnie osobiście to do przerobienia na dni powszednie
- chyba wszystkie dobre opcje (przynajmniej z mojego punktu widzenia) są niestety z likwidacją relacji Sielce - Wawelska, a obecnie (już było wspomniane) to 167 i 187 (kilka lat temu podobnie było z relacją Stegny - Marsa, z dwóch linii - 141 i 143 nie została żadna).
zastanawia mnie jeszcze trasa objazdowa sprzed lat linii 159 Czerniakowska - Gołkowska - Św. Bonifacego - Stegny. w relacji na Ursynów to dość duże wydłużenie, ale tak naprawdę to tylko 1-2 minuty (jedynie lewoskręt z Czerniakowskiej w Gołkowską jest problemem).
ale jeżeli umożliwiłoby to powstanie silnych linii to nie wiem czy nie warte do rozważenia pod postacią proponowanego przeze mnie 162. tylko z drugiej strony nie wiem czy przegubowe się wyrobią na skrzyżowaniu Gołkowska/św. Bonifacego. oczywiście 164 wydłużone do EC Siekierki
problem też powstaje na Rakowieckiej. więc pewnie wyszłoby coś takiego, że jedna linia ze 108, 119, 168 pojechałaby przez Niepodległości - Wawelską na Ochotę (czy przez Grójecką - Bitwy na Zachodni, czy Kopińską tutaj nie rozważam). teraz trzeba ocenić, który tabor i częstotliwość są odpowiednie.
bo w wątku o Wawrze przedstawiłem pomysł skierowania 119 do Falenicy za 521 (od Międzylesia, a przez Widoczną skierować 125). wtedy jego tabor i częstotliwość ulegnie zmianie, więc byłaby nawet nie likwidacja 521 a tylko zmiana trasy i numeru