Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Podobno aktywowany być nie musi. Ale trzeba by potwierdzić u źródła, a najlepiej zweryfikować organoleptycznie.Łukasz pisze:Można doładować dany typ kontraktu jeszcze raz, podczas trwania poprzedniego - podczas trwania, to znaczy, że poprzedni musi być już aktywowany. W szczególności zatem można naładować bilet na 179 dni (90 + 89, bo następnego dnia - można tego samego?) po starej cenie
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Właśnie tym razem ma mieć znaczenie, bo zmieni się numer kontraktu. Stary kontrakt będzie można aktywować najpóźniej 15 sierpnia i także najpóźniej 15 sierpnia będzie można zakupić kolejny stary kontrakt i sprawić, że oba łącznie będą ważne 180 dni.Łukasz pisze:Zmiana ceny nie ma znaczenia
Można.Łukasz pisze:można tego samego?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Moim zdaniem masz mieć już nowy bilet. Bo zawierasz umowę przewozu 16 sierpnia, czyli z nową taryfą.primoż pisze:Wy tutaj o kontraktach, a ja z innej beczki. Nowe ceny biletów wchodzą od 16.08. Czy wsiadając w nocny po północy lub np.: w 508 w kurs 0:08 z MM (czyli już 16.08.; specjalnie podałem odjazd, aby zobrazować co i jak) jestem już zobowiązany do skasowania nowego biletu, czy mogę skasować stary bilet?
-
desert_eag
Może po prostu są uczciwi i chcą zapłacić za przejazd?Pawel_ pisze:Nie no.. Pytam się tylko.. Wczoraj w tejże godzinach ludzie masowo chcieli kupować bilety na dosłownie parę przystanków.
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam 
- R-9 Chełmska
A czy jak będę miał bilet 90-dniowy według obecnej taryfy i np. w październiku będę chciał go przedłużyć, to czy przypadkiem mi nie skasuje tego poprzedniego? Przecież to będzie inny kontrakt, chociaż dokładnie ten sam typ biletu 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Też tak mi się wydaje. Tylko jak będzie z dostępem? Zakupując po północy w automacie już będzie można nabyć nowy bilet? No i jeszcze kierowcy na takich liniach jak co kończą po 24:00 będą musieli być wyposażeni w nowe biletySzeregowy_Równoległy pisze:Moim zdaniem masz mieć już nowy bilet. Bo zawierasz umowę przewozu 16 sierpnia, czyli z nową taryfą.
A źródło na to:pawcio pisze:Podobno aktywowany być nie musi. Ale trzeba by potwierdzić u źródła, a najlepiej zweryfikować organoleptycznie.Łukasz pisze:Można doładować dany typ kontraktu jeszcze raz, podczas trwania poprzedniego - podczas trwania, to znaczy, że poprzedni musi być już aktywowany. W szczególności zatem można naładować bilet na 179 dni (90 + 89, bo następnego dnia - można tego samego?) po starej cenie
2. Zakup i kodowanie kolejnych biletów na posiadanej Karcie:
1) możliwe jest zakodowanie dwóch biletów tego samego rodzaju i typu z zastrzeżeniem, że kolejne kodowanie biletu może nastąpić po uprzednim aktywowaniu wcześniejszego biletu.
Mam takie ptytanko; załóżmy, że jadę pojazdem komunikacji miejskiej ale zapomiałem z domu portwela z kartą miejską, legitymacją, dowodem, itp. Kontrolerzy mnie kontrolują i za brak biletu wystawiają mi mandat. Czy jeśli w POPie okarzę kartę, która była ważna w okresie skontrolowania mnie to anulują mi karę?
Tak, ale coś tam parę złoty będziesz musiał zapłacić.ZEA_R-0 pisze:Mam takie ptytanko; załóżmy, że jadę pojazdem komunikacji miejskiej ale zapomiałem z domu portwela z kartą miejską, legitymacją, dowodem, itp. Kontrolerzy mnie kontrolują i za brak biletu wystawiają mi mandat. Czy jeśli w POPie okarzę kartę, która była ważna w okresie skontrolowania mnie to anulują mi karę?