Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Ponieważ wszystkie znaki na niebie, a zwłaszcza ziemi wskazują, że temat stanie się wkrócte gorący - to taką nadzieję tylko wyrażę, że prace nad wprowadzeniem stosownego zarządzenia już trwają i wszystko będzie w tym roku zapięte na ostatni guzik (łącznie z decyzją o włączaniu bądż nie do akcji lilnii ekspresowych) - a nie, jak to bywało, że w panice, ostatniego dnia mrozów wrzuci się z godziny na godzinę komunikat, wywołując bałagan w wozach i na przystankach...
Popatrz, jaka franca!
Bardzo dobrze Opóźnienia przez cały dzień pozwolą na legalne odmawianie sprzedaży biletów. Do tego będzie trzeba bardzo dokładnie wziąć się za przestrzeganie własnych przerw , które zgodnie z przepisami się należą. Znowu rozkłady linii przyspieszonych staną się fikcją.Flash8222 pisze:Niestety, podobno od godziny 18 dnia dzisiejszego przystanki mrozowe zaczynają działać
Ciekawe, co o tym mówi umowa MZA-ZTM. Bo ja podejrzewam, że ZTM będzie taki kurs uważać za kurs wadliwy. Aczkolwiek pewności nie mam.Do tego będzie trzeba bardzo dokładnie wziąć się za przestrzeganie własnych przerw , które zgodnie z przepisami się należą. Znowu rozkłady linii przyspieszonych staną się fikcją.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W sensie, że umowa między MZA a ZTM jest ważniejsza od przepisów dotyczących przerw w trakcie pracy?pawcio pisze:Ciekawe, co o tym mówi umowa MZA-ZTM. Bo ja podejrzewam, że ZTM będzie taki kurs uważać za kurs wadliwy. Aczkolwiek pewności nie mam.Do tego będzie trzeba bardzo dokładnie wziąć się za przestrzeganie własnych przerw , które zgodnie z przepisami się należą. Znowu rozkłady linii przyspieszonych staną się fikcją.
Zapomniałeś o jeździe 30 km/h, bo ślisko, a nie wolno pasażerów wystawiać na niebezpieczeństwodzidek pisze:Bardzo dobrze Opóźnienia przez cały dzień pozwolą na legalne odmawianie sprzedaży biletów. Do tego będzie trzeba bardzo dokładnie wziąć się za przestrzeganie własnych przerw , które zgodnie z przepisami się należą. Znowu rozkłady linii przyspieszonych staną się fikcją.
Powinny dziś od początku kursowania.Flash8222 pisze:Niestety, podobno od godziny 18 dnia dzisiejszego przystanki mrozowe zaczynają działać
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Po kolizjach z udziałem autobusów, których w ostatnich dniach była ponoć cała masa w przypadku mrozów nie ma co gonić rozkładuprimoż pisze:Zapomniałeś o jeździe 30 km/h, bo ślisko, a nie wolno pasażerów wystawiać na niebezpieczeństwodzidek pisze:Bardzo dobrze Opóźnienia przez cały dzień pozwolą na legalne odmawianie sprzedaży biletów. Do tego będzie trzeba bardzo dokładnie wziąć się za przestrzeganie własnych przerw , które zgodnie z przepisami się należą. Znowu rozkłady linii przyspieszonych staną się fikcją.
W sensie, że może być zapis, że przepisy UCP MZA może sobie wprowadzać jak chce, pod warunkiem, że nie narusza realizacji rozkładów jazdy. W umowie z TW jest jasno zapisane, że za organizację pracy motorniczych odpowiadają TW i rozkład nie ma nic do tego - stąd SWL-e. Zakładam, że analogiczny zapis może być w umowie MZA-ZTM.dzidek pisze:W sensie, że umowa między MZA a ZTM jest ważniejsza od przepisów dotyczących przerw w trakcie pracy?pawcio pisze:Ciekawe, co o tym mówi umowa MZA-ZTM. Bo ja podejrzewam, że ZTM będzie taki kurs uważać za kurs wadliwy. Aczkolwiek pewności nie mam.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan