Bezpieczeństwo w pojazdach komunikacji
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Jeżeli chodzi o Kawęczyńską to ogólnie jest spokój. Natomiast latem dla motorniczego to kiepski rejon do jazdy. Tamtejsza młodzież wykazuje sie naprawdę dużą finezją w wymyślaniu rzeczy jakie i w jaki sposób można ułożyć na tory. Czasami także podczas postoju na pętli z pobliskiego parku potrafi coś przelecieć koło nosa. Co do pasażerów w 90% wykazują się naprawdę dużą kulturą.
Co do Wileńskiego...jak dla mnie jedno z najgorszych miejsc w Warszawie.
Co do Wileńskiego...jak dla mnie jedno z najgorszych miejsc w Warszawie.
Przy Promenadzie to może na słynnej kładce? Wieki temu Jacek Hugo-Bader taki fajny reportaż popełnił o tej kładce i jak tam młodzież traciła komórki...Rosa pisze:Mnie 2 razy probowano okraśc i to w teoretycznie całkiem bezpiecznych miejscach, przy Promenadzie i na skrzyżowaniu Ostrobramskiej z Fieldorfa.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Może coś się dzieje ale nigdy nie byłem swiadkiem. Faktycznie te moje przypadki w tym jeden też z nożem zdarzyły się koło 2001-2002 roku, może teraz sie poprawiło bezpieczeńswo. Cześć ludzi z Os Ostrobramska już podrosła i albo siedzą albo bawią się w powazniejsze rzeczy a nie jakieś napady na małolatów. Na samym Goclawiu pare lat temu wyłapano paru dealerów co pewnie tez nieco zmniejszyło zagrożenie.
Ale pewnie znaleźli się młodsi, którzy być może są jeszcze bardziej brutalni. Moje dawne osiedle też miało złą sławę (no nie taką jak wspomniane w reportażu osiedle przy Palisadowej), no i też się słyszało o różnych rzeczach, będąc dzieckiem, o pobiciach w pobliskim lesie, ale jakoś swoich z bloków za bardzo chyba nie bili. Ale wtedy to jeszcze tylko pili, narkotyków za bardzo nie używali, chyba że kleju albo czegoś innego do odurzenia. A kilka lat temu spotkaliśmy naszego dawnego sąsiada, który opowiadał, że teraz jest tam znacznie gorzej, bo młodsi wszystko przejęli i chodzą naćpani. Ale może też tak po prostu trafiłem, że nikt z tamtego "towarzystwa" do poprawczaka chyba ostatecznie nie trafił.Rosa pisze:Cześć ludzi z Os Ostrobramska już podrosła i albo siedzą albo bawią się w powazniejsze rzeczy a nie jakieś napady na małolatów.
Fajnie zrobić taki reportaż - tematów nie brakuje, ale dużo roboty pewnie i dużo czasu trzeba poświęcić na przygotowanie. Nawet żeby takie ankiety przeprowadzić to trzeba pewnie milion zgód uzyskać. No i najeździć po kraju też się pewnie trzeba...
Nocna bójka w autobusie
W nocy, na Dworcu Centralnym, doszło do bójki między strażnikami miejskimi, a pijanymi mężczyznami w autobusie nocnej linii.
- Około 2.30 strażnicy dostali zgłoszenie od kierowcy. W autobusie linii N88 pobiła się grupa mężczyzn – opowiada Monika Niżniak ze straży miejskiej.
Strażnicy przybyli na miejsce i wezwali młodych ludzi do spokojnego zachowania. – Większość się uspokoiła, ale dwóch członków grupy, mężczyźni w wieku 21 i 22 lat, zaatakowali naszych funkcjonariuszy – mówi Niżniak.
Pomogli ochroniarze
Napastnicy byli pod wpływem alkoholu. Rzucili się na funkcjonariuszy i zaczęli ich atakować. – Doszło do ciosów w brzuch, głowę. Jeden ze strażników ma złamany palec u ręki – relacjonuje.
Sytuację pomogli opanować ochroniarze MZA. Mężczyźni zostali przewiezieni na komisariat policji. Jeden z nich został zatrzymany.
aq

-
michał1984
Myślałem ze Bródno jest niebezpieczne ale osiedle na Ostrobramskiej przebija go.Swojego czasu jak chodziłem do liceum miałem kumpla na nie jakiej Witolińskiej i nie raz od niego wracałem koło 21-22ej i nikt mnie nie zaczepiał a były to lata 2001-2002.Szczerze mówiąc włos sie jeży jak sie to czyta
Ja i tak osobiście wychodze z założenia ze to tylko szczęscie lub jego brak bo w gębe dostać można dosłownie wszędzie i o każdej godzinie
Ktoś pisał ze teraz jest lepiej bo dorośli i zajmują sie czym innym,tacy ludzie sie juz nie zmieniają a nowe pokolenie jest jeszcze gorsze w koncu biorą przykład ze starszy kolegów
Mieszkam na Bródnie od urodzenia i wg mnie jest tu bardzo bezpiecznie (wypowiadam się głównie o okolicach pętli itp., bo o okolicach Rembielińskiej słyszałem różne historie, ale tez nie przesadzajmy). Nie mogę tego samego powiedzieć o Targówku Mieszkaniowym.michał1984 pisze:Myślałem ze Bródno jest niebezpieczne
Ja z kolei widzialem awanturujace sie menelstwo w DP w tramwaju o 8:30 rano (!!!) na trasie Niepodległości/Rakowiecka/Boboli, czyli niby o najbezpieczniejszej porze w najbezpieczniejszej dzielnicy
Zreszta, ta akcja ze Strojem byla tez jakos o 10 rano i to jeszcze pod hipermarketem....
Oj, na kickboxing trzeba sie bedzie zapisac
(i trenowac bieganie - uprzedzajac zlosliwe komentarze)
Oj, na kickboxing trzeba sie bedzie zapisac
Skoro jest trochę o os. Ostrobramska, to i ja napiszę. Sytuacja z wczoraj. Jadę z Marysina 520. Gdzieś po drodze na Korkowej dosiada się banda 5. dresów. Libacja alkoholowa na całego. Bez zaczepiania pasażerów się nie obeszło (cale szczęście, że usiadłem w sekcji A). Już chciałem pisać SMS do SM, ale w autobusie nigdzie nie było nr tel. pod który można taki SMS wysyłać
Na szczęście wysiedli przy Promenadzie.
-
michał1984
Jak jechałeś wozem monitorowanym tym serii 83xx to kierowca wszystko widział wiec moze zawiadomił odpowiednie służby.Chyba ze udał ze nic nie widzi i nic nie słyszy.Tak apropos co to ma wspólnego z Ostrobramską no chyba ze wysiedli koło Promenadyprimoż pisze:Skoro jest trochę o os. Ostrobramska, to i ja napiszę. Sytuacja z wczoraj. Jadę z Marysina 520. Gdzieś po drodze na Korkowej dosiada się banda 5. dresów. Libacja alkoholowa na całego. Bez zaczepiania pasażerów się nie obeszło (cale szczęście, że usiadłem w sekcji A). Już chciałem pisać SMS do SM, ale w autobusie nigdzie nie było nr tel. pod który można taki SMS wysyłać