128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
Jak podaje Tramwar, 3646 w końcu rozpoczął jazdy z pasażerami.
Zgadza się, dzisiaj na 20.
Pierwszego dnia był na popołudniowym dodatku na 24.Flash8222 pisze:Zgadza się, dzisiaj na 20.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Następny przyjechał. (Znów na Wolę, a miały jeździć na Obozową...)
Na mieście widziany również 3647.
Wczoraj na 9 jeździł.MisiekK pisze:Na mieście widziany również 3647.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Obozową długie nie miały jeździć wcale.gfedorynski pisze:Następny przyjechał. (Znów na Wolę, a miały jeździć na Obozową...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na Obozową jeden 128N trafił przez pomyłkę pilota z Panasa. Tylko 134N mogą być rozładowywane na T1.Glonojad pisze: Na Obozową długie nie miały jeździć wcale.
Dziś kolejny przyjechał do Warszawy.
Ależ one się ślizgają! Popadało trochę deszczu popołudniu (raczej bez śniegu) i była tragedia - czy "Wola" czy "Żoliborz" tak samo źle... To co to zimą będzie.... A miały się mniej ślizgać niż Swingi.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo popadało za mało. Hipolitem też dziś w pewnym momencie się ślizgałem paskudnie. A Jazz ślizga się mniej niż Swing.
Swingi, tramicusy i ubooty też się na początku ślizgały. Kwestia wyczucia i kalibracji chyba...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Swingi dalej się ślizgają.
W Swingach mających z tyłu piasecznice już jest trochę lepiej niż we wcześniejszych a w Jazzach wszystko dobrze gdyby nie rzucanie szynowych, szczególnie na pierwszym wózku, wtedy kiedy nie trzeba. Swoją drogą jest kwestia wyczucia wagonu i operowania zadajnikiem bo gdy motorowy rusza i hamuje na maxa to i przy dobrej pogodzie będzie się ślizgać.
Zimą będzie znacznie lepiej niż obecnie w okresie jesiennym.fraktal pisze:Ależ one się ślizgają! Popadało trochę deszczu popołudniu (raczej bez śniegu) i była tragedia - czy "Wola" czy "Żoliborz" tak samo źle... To co to zimą będzie.... A miały się mniej ślizgać niż Swingi.