No teraz to są budynki, w których jeden spożywczak jest obok drugiegovolviak pisze:Nie wiem czy coś się zmieniło, ale jeszcze niedawno w Miasteczku nie było nawet sklepu
Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Hm,czyli za Branickiego ma być jeszcze jakiś jeden przystanek Krańcowy. Ciekawe z jaką nazwą? Karuzela?Bastian pisze:Na al. Rzeczypospolitej tuż przy POW.ja0306 pisze:Hm a ja się zastanawiam jaki Kraniec Docelowy mają mieć te linie?
A jak z planami po wybudowaniu Branickiego ma być, to ta ulica ma łączyć Z.Vogla z F.Płaskowickiej?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Patrząc na rów po północnej stronie ul.Klimczaka to chyba nie ma to sensu. Chyba że linia jakaś jednokierunkowa.
Jak po Vogla i Płaskowickiej jeżdżą linie autobusowe to na łaczniku ich też coś będzie jeździć jak zbudują.
Jak po Vogla i Płaskowickiej jeżdżą linie autobusowe to na łaczniku ich też coś będzie jeździć jak zbudują.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Tego, kto te progi kazał tam zamontować, przesiedliłbym przymusowo gdzieś na Podlasie, albo w Bieszczady.SławekM pisze:Jak zdejmą progi zwalniającekosa154 pisze: A na Klimczaka jakiś autobus w przyszłości będzie jeździł?
Jedna z dwóch głównych ulic przelotowych nowego osiedla i zdegradowana do uliczki osiedlowej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Klimczaka główną ulicą przelotową? Chyba dla meleksów 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No właśnie postanowiono z centralnej ulicy przez środek osiedla, łączącej Sankt^H^H^H^H^H Świątynie z Wilanowem nie robić ulicy 'komunikacyjnej'. Podstawy ta decyzja ma wg mnie wątłe, ale przepadło.
Trasy się wydłużają, >1000m w linii prostej odległości między przystankami (czyli >500m dojścia ze środka obszaru) to jest zachęcanie do jazdy samochodem nawet na mszę...
Trasy się wydłużają, >1000m w linii prostej odległości między przystankami (czyli >500m dojścia ze środka obszaru) to jest zachęcanie do jazdy samochodem nawet na mszę...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Obejrzyj sobie plany urbanistyczne całej tej dzielnicy, a może cię to uchroni przed napisaniem kolejnych głupot. Centralna ulica? Chyba centralny kanał. Gondolami można by wozić w sam raz. Na więcej tam po prostu nie byłoby miejsca, a i funkcja społeczna ma być zupełnie inna. Ulice będą gdzie indziej - przede wszystkim właśnie Branickiego. Z przelotem, na Klimczaka fizycznie niemożliwym - skarpa to raz, niemożliwość wyjazdu na Przyczółkową to dwa; już zapomniałeś, że tam nie ma i nie będzie lewoskrętu?MichalJ pisze:No właśnie postanowiono z centralnej ulicy przez środek osiedla, łączącej Sankt^H^H^H^H^H Świątynie z Wilanowem nie robić ulicy 'komunikacyjnej'. Podstawy ta decyzja ma wg mnie wątłe, ale przepadło.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
10 lat temu tam były puste pola, więc można było zaplanować ulicę dowolnej szerokości i skrzyżowanie z Przyczółkową też. "Musiało, skoro doszło"? Przecież nie kwestionuję decyzji "nie wpuszczać autobusu na ulicę w stanie z 2011 r.", tylko mam wątpliwości, czy takie zaplanowanie tej ulicy w 2000 r. było słuszne.
Od istnienia kanałku ulica nie przestaje być centralna, a mieszkańcom np. ul. Herbu Pogoń na pewno autobus by się przydał.
O przelocie na Ursynów nic nie pisałem.
I czemu tak nerwowo i nieuprzejmie?
Od istnienia kanałku ulica nie przestaje być centralna, a mieszkańcom np. ul. Herbu Pogoń na pewno autobus by się przydał.
O przelocie na Ursynów nic nie pisałem.
I czemu tak nerwowo i nieuprzejmie?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Można było, ale nie trzeba było. Węzeł z Przyczółkową wyszedłby bardziej skomplikowany i trudniejszy w sterowaniu, niż to warte. A kanału i tak nie przełożono by gdzie indziej. Gdzie zresztą zaplanować "centrum społeczne" dzielnicy, jak nie nad kanałkiem? A ty byś porobił arterie wszędzie.MichalJ pisze:10 lat temu tam były puste pola, więc można było zaplanować ulicę dowolnej szerokości i skrzyżowanie z Przyczółkową też.
Ta oś ma być spokojna i niech taka będzie. Branickiego z definicji nie będzie spokojna, więc i komunikacja niech korzysta właśnie z niej. Nie widzę powodów, by zwiększać uciążliwość ruchu ulicznego poprzez wpychanie go na każdą ulicę.