To też bardzo fajny argument... Szczególnie dla osób, które się nie zmieściły do autobusuŻW pisze:Jeździłem autobusem 408 z ul. Lazurowej do Kasprzaka. W środku czasami udawało się trafić na miejsce siedzące. Teraz podróżuję w tłoku liniami 105 albo 125 – mówi Marek Kozłowski z Chrzanowa.
Wakacje autobusowe 2009
Moderator: Wiliam
Pan powiedział "czasami". Więc zazwyczaj pewnie nie były takie puste. Ja w każdym razie także miałem okazję usłyszeć komentarz pasażera dotyczący nieprzywrócenia linii 408, który nie nadaje się do zacytowania. Wyglada więc na to, że linia jest potrzebna.Solaris U10 pisze:Ten Pan podał świetny argument, dlaczego ta linia na Bemowie nie była potrzebna. Po co mają tam jeździć puste autobusy?ŻW pisze:Jeździłem autobusem 408 z ul. Lazurowej do Kasprzaka. W środku czasami udawało się trafić na miejsce siedzące. Teraz podróżuję w tłoku liniami 105 albo 125 – mówi Marek Kozłowski z Chrzanowa.
Popatrz, jaka franca!
-
Krzysiek_S
No i (prawie) wykrakałeś:Tyrystor pisze:Zatem przywróćmy 408 na odcinku cm. Wolski - os. Ostrobramska
Linie 22 i 408: wielki powrót już jesienią
Życie Warszawy, kmaj, 03-09-2009
http://www.zw.com.pl/artykul/397930_Lin ... ienia.html
Po skargach pasażerów ratusz wycofa się z części nieudanych zmian tras. Od dzisiaj na Trasie W-Z jeździ 19,5-metrowy autobus podobny do tramwaju.
Jak napisaliśmy wczoraj w „ŻW”, po wrześniowych zmianach tras Zarząd Transportu Miejskiego zasypała lawina skarg. Ratusz zareagował błyskawicznie.
Najwięcej głosów niezadowolenia dotyczyło wycofania przyspieszonej linii 408, która łączyła w dni powszednie Bemowo z Rembertowem.
– Linia została zawieszona, co wcale nie znaczy: zlikwidowana. Autobusy wrócą jesienią – obiecuje rzecznik ZTM Igor Krajnow.
Jak będzie przebiegała ich trasa? Do czasu zakończenia prac na węźle Marsa linia miałaby kursować tylko do ul. Ostrobramskiej. Trasą Łazienkowską autobusy przebijałyby się buspasem, który ma zostać wyznaczony 22 maja. Jednocześnie ZTM obiecuje zwiększyć częstotliwość kursowania linii 523 (z 15 do sześciu minut w godzinach szczytu).
A co z pasażerami z Rembertowa? ZTM namawia Koleje Mazowieckie do uruchomienia dodatkowych pociągów z Rembertowa do Dw. Zachodniego, którymi będzie można jeździć na podstawie wspólnego biletu.
Urzędnicy obiecują też „częściowy” powrót tramwajów linii 22, brak których odczuwają pasażerowie z ul. Broniewskiego. Linia 22 zostanie połączona z 21 i przejmie jej numer. Będzie za to kursowała co 10 minut.
Z kolei na „trambuspasie” na moście Śląsko-Dąbrowskim już od dzisiaj jest znowu testowany autobus Mercedes CapaCity o długości 19,5 m, który może zabrać ponad 190 pasażerów. To najdłuższy miejski autobus tego koncernu. ZTM rozesłał do mediów tę informację pod krotochwilnym tytułem „Długość ma znaczenie”.
Miejskie Zakłady Autobusowe wypuszczą „długiego” na linii 190. Oprócz niego pojawi się 18-metrowy autobus tego koncernu. Testy potrwają do 11 września.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Oczywiście. Natomiast zastanawiam się czy przy okazji nie dałoby rady zastosować drobnego myku. Chodzi mi o skierowanie 106 z cmentarza Wolskiego przez PŚ, Przybyszewskiego i Kasprowicza do Huty z jednoczesnym przekierowaniem 184 na skróconą trasę Górczewska - PŚ - Człuchowska - Lazurowa - Połczyńska - Wolska - Prymasa - DWZBastian pisze:Jedno silne 105 załatwi sprawę.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
Oczywiście i to od zaraz[ wiem że jak metro zaczną] tak powinno być. Wczoraj jechałem też Grochowską w szczycie B do Wiatracznej i jest tam znaczna rezerwa , praktycznie 3-jka mogłaby przejąć popyt z 125. Jechała tylko z zajętymi miejscami siedzącymi na odcinku Powszechny - Wiatrak.Bastian pisze:Jedno silne 105 załatwi sprawę.
A 3 minuty wcześniej uciekła mi 26-tka