Most Północny - propozycje ZTM

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 27 mar 2012, 20:50

Nie, ale tak jest jeszcze weselej :D

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 mar 2012, 21:36

Do adnotacji o kursowaniu w dni nauki szkolnej.
Bastian pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Dla mnie to wygląda jakby ktoś tworząc nowy rozkład zapomniał o tych kursach i zostawił je żywcem przeniesione z poprzedniego rozkładu.
Ach... A wiesz, że wcale by mnie to nie zdziwiło? ;)
Albo inaczej. Cały rozkłąd został przeniesiony żywcem, nie poprawiono tylko albo dojazdu z Redutowej, albo ćwierćkursu ITS-u (nie wiem, kto obsługuje te dwie brygady).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

fraktal

Post autor: fraktal » 27 mar 2012, 23:57

MisiekK pisze:
fraktal pisze:A czemuż to? Zawiesić 508 zupełnie, wzmocnić 101, wzmocnić i (..) ewentualnie wzmocnić ekspresy do Metra Marymont. (E-4, E-8). Brygad nie starczy?
Po tych pobożnych życzeniach już nie starczy na Z-1. Tam by trzeba było trochę włożyć - 1,2 brygady nie znikną w odległości do przejechania.
Dlatego uważam, że trzeba zostawić tak jak jest. To jeszcze w sumie niecałe dwa tygodnie, w tym tydzień świąteczny. Nic złego się nie stanie, jeśli mieszkańcy Tarchomina i Nowodworów się trochę poświęcą i nie mogąc się dostać do 101 wybiorą jednak 508 w drodze do pracy. Dziś wybrałem się trochę poobserwować sytuację po południu z bliska i powiem tyle: poza szczytem - ok. 19 częstotliwość 101 jest optymalna - wszystkie miejsca siedzące zajęte + dosłownie parę osób stoi. Żadnych dantejskich scen. Pewnie w szczycie jest gorzej, ale przecież jest dużo częstsze 508. Czy naprawdę tych parę dni nie mogą się jeszcze przemęczyć? Zwłaszcza że podobno dziś w 508 jakoś zbyt tragicznie jeśli chodzi o punktualność nie było.

alojzy

Post autor: alojzy » 28 mar 2012, 9:11

E-8 jest zdecydowanie do pocięcia. Ok. 8 na pl. Wilsona podjeżdżają autobusy z ledwie zajętymi miejscami siedzącymi. Jak na poranny szczyt to jednak trochę mało.

reserved

Post autor: reserved » 28 mar 2012, 11:20

Na odcinku północnym Z-1 nie miałem okazji widzieć, ale ilekroć widuje je w godzinach szczytu przy metrze Centrum to w przegubowym Ikarusie z 10 osób na krzyż.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 28 mar 2012, 11:31

fraktal pisze:mieszkańcy Tarchomina i Nowodworów się trochę poświęcą i nie mogąc się dostać do 101 wybiorą jednak 508 w drodze do pracy.
Rano nie ma problemu z wejściem do 101. Kit jest po południu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 28 mar 2012, 16:28

reserved pisze:Na odcinku północnym Z-1 nie miałem okazji widzieć, ale ilekroć widuje je w godzinach szczytu przy metrze Centrum to w przegubowym Ikarusie z 10 osób na krzyż.
Na pl. Wilsona o prawie każdej porze dnia wszystkie siedzące zajęte. Za to rano tramwaje pękają w szwach.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 28 mar 2012, 16:39

Kurs 101 o 15 z Młocin był prawie pełny - prawie, bo ze 20 osób nie zauważyło, że autobus stojący przy chodniku z zamkniętymi drzwiami odjedzie za kilkanaście minut dopiero, a "właściwy" stoi obok.

Wydaje mi się też, że nie jest dobrze, że metro jeździ co 7-8 minut a 101 co 10.
ŁK

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 28 mar 2012, 19:49

Łukasz pisze:Wydaje mi się też, że nie jest dobrze, że metro jeździ co 7-8 minut a 101 co 10.
Uważasz, że metro powinno jeździć rzadziej?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 28 mar 2012, 19:52

Nie - to 101 powinno jeździć częściej.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 28 mar 2012, 20:11

Że gdyby 101 jeździło z takim samym następstwem jak metro, to nie zdarzałoby się, że ludzie z dwóch pociągów schodzą się do jednego autobusu?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

fraktal

Post autor: fraktal » 29 mar 2012, 0:09

MisiekK pisze:Rano nie ma problemu z wejściem do 101. Kit jest po południu.
Jak ZTM chce to niech wzmacnia, ale kosztem linii tarchomińskich np. 508. Nie obawiasz się jednak, że kiedy się podbije częstotliwość i rzecz jasna, ZTM radośnie o tym poinformuje na blogu, stronie internetowej czy fejsie. to pasażerów przybędzie i znowu autobusy będą niezabieralne? Dlatego moim zdaniem, naprawdę lepiej się ten tydzień, półtora przemęczyć niż kombinować. A z tymi kłopotami ze zmieszczeniem, to też bym nie przesadzał, bo i tak autobusy po dwa na Młocinach stoją. Jak się nie mieszczą do pierwszego, to stoi drugi pusty, który zaraz drzwi otworzy. A samej jazdy jest tam z 15-20 minut, czyli da się przeżyc nawet w tłoku. - dziś znowu się wybrałem zobaczyć te tłumy, no i owszem ludzi było więcej, nawet część się nie zmieściła (w środku był wózek dziecięcy), ale ci co się nie zmieścili po prostu poszli do drugiego, który już na nich czekał, pusty.
KwZ pisze:Że gdyby 101 jeździło z takim samym następstwem jak metro, to nie zdarzałoby się, że ludzie z dwóch pociągów schodzą się do jednego autobusu?
Niech się nawet zejdą z jednego niepełnego pociągu, w którym będą stanowili większość i tak autobus nie poradzi sobie.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 mar 2012, 16:44

fraktal pisze:Jak ZTM chce to niech wzmacnia, ale kosztem linii tarchomińskich np. 508.
Przecież tak właśnie będzie....

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 mar 2012, 13:15

Prawdopodobnie nie zostały nagrane jeszcze komunikaty głosowe dla nowych przystanków.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 mar 2012, 15:08

pawcio pisze:Prawdopodobnie nie zostały nagrane jeszcze komunikaty głosowe dla nowych przystanków.
To też jest fascynujące - ich nazwy znane były już od ładnych kilku miesięcy....

ODPOWIEDZ