Quo vadis, MZA?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego ZTM powinno ogłosić przetarg na następne brygady ajencyjne. MZA ma wystarczający udział w rynku, zresztą i tak limituje go Umowa Wieloletnia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I tu się zgodze z Toba. w tygodniu chyba Środa stalowa miałą plus 20 na dyżur i to na rano!!Frencher pisze:I dlatego uważam, że ZTM powinien zwiększyć plan MZA. Ludzie do pracy w MZA są, sami się zgłaszają. A że MZA nie potrafi samo się zreorganizować w celu rejonizacji przydziału kierowców ze względu na ich miejsce zamieszkania, tylko woli odsyłać kandydatów do pracy do konkurencji, to jest tylko i wyłącznie wina MZA.Jamnik pisze:Co w tym dziwnego? Po co płacić za nadmiar dyżurnych?
5280
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przesłać trochę zadań i taboru na R13...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z kleszczowej na stalową? To będą dopiero długie zjazdy do zajezdni:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile pamiętam, 517 jest obsługiwane przez obie na ten przykład. Więcej Stalowej mu nie zaszkodzi. Na 125 także mogłaby się pojawić w większej liczbie Stalowa, o ile jeszcze ma sztywniaki. A jak nie ma, to weźmie z Kleszczowej tych kilka SU15 co się tam pojawiły ostatnio.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A w czym jest problem, jeśli oczywiście zaplecze zna ten typ taboru? Wydaje mi się, że chodzi o to, by wyrobić się z robotą, tzn, zleconymi przez ZTM zadaniami, prawda?
Ja tam bym jednak spróbował poprzerzucać kierowców. Nie może być tak, że w jednym oddziale jest taki nadmiar pracowników, a w drugim ich brakuje. A jeżeli nie przerzucić formalnie, to wysyłać nieformalnie. Choć pewnie to nie jest proste. Bo co z tego, że będzie więcej Stalowej na 517, jak będzie musiała zaczynać w Ursusie. Poza tym nie wiem, czy na Stalowej jest wystarczająco miejsca, by gromadzić tam jeszcze więcej wozów. Niektórzy kiedyś narzekali na tłok....Jamnik pisze:I będziemy tak przerzucać te same wozy po raz piąty?
-
geograf_OSU
-
jacek
- Zbanowany
Co bylo powodem ich odejścia, bo jesli chodzi kondycje wozów, to domyslam się gdzie tkwil problem w obsłudze przez białoruskich driverowJamnik pisze:Sytuacja znacznie pogorszyła się po odejściu Białorusinów. Ale to dobrze dla kondycji wozów.Misiek997 pisze:różnie zwykle jest na - na popołudnie zdarza się że i na nocki nie ma kogo wysłać.na R11 jest cięzko z ludźmi ale się nie dziwię bo nikt tam nowy iśc nie chce z uwagi na tabor