Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 wrz 2011, 7:48

W tramwajach komisje bardzo często spotykają się w ciągu weekendu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 04 wrz 2011, 20:44

Celowo nie odniosłeś się do tego konkretnego przypadku? :>
U nas też - np. wczoraj wieczorem na Marszałkowskiej.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 05 wrz 2011, 8:28

Co takiego się stało, że Park Praski nie został uruchomiony?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 wrz 2011, 8:45

A wstęga już przecięta? :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 05 wrz 2011, 8:54

person pisze:Co takiego się stało, że Park Praski nie został uruchomiony?
Jakby to ujął rzecznik "dostrzeżono drobne usterki zagrażające bezpieczeństwu pasażerów" :)

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 05 wrz 2011, 15:27

person pisze:Co takiego się stało, że Park Praski nie został uruchomiony?
KLIK
Obrazek
Wiaty już działają. Spóźnienie przez sterczące kable

Tramwaje i autobusy zatrzymują się już na nowych przystanku przy miśkach na Pradze. Oddanie do użytku wiat opóźniło się, bo bezpieczeństwu pasażerów zagrażały sterczące z ziemi kable.

Sprawa jest wstydliwa dla urzędników, bo budowa "kosmicznych" wiat i tak bardzo się przeciąga. Przystanki przy praskiej katedrze miały być gotowe w poniedziałek rano. Tymczasem w porannym szczycie autobusy i tramwaje wciąż zatrzymywały się kilkadziesiąt metrów wcześniej na przystankach tymczasowych.

Przystanki udało się uruchomić dopiero o godz. 13.30. Skąd to opóźnienie? - Już tydzień temu zgłosiliśmy Zarządowi Transportu Miejskiego, że przystanki w poniedziałek będą gotowe. Nie wiem, dlaczego nie były używane od rana - mówi Michał Powałka, rzecznik Tramwajów Warszawskich.

Okazuje się, że winne były kable sterczące z ustawionych na przystankach biletomatów. - Chodzi o bezpieczeństwo pasażerów. Niezabezpieczone przewody elektryczne stwarzają realne zagrożenie - mówi nam przed południem Igor Krajnow, rzecznik Zarządu Transportu Miejskiego. Za złe zamontowanie kabli odpowiada Mennica Polska, która dostarczyła na przystanek biletomaty. Ona też w ostatniej chwili usuwała fuszerkę. - Naciskamy, żeby zrobili to jak najszybciej, ale trudno mi podać dokładny termin oddania przystanków - mówił rano Krajnow.

Od rana wokół wiat krzątało się kilku robotników. Usterkę udało się usunąć krótko po godz. 13.

Nadal trwają prace na przystankach przy pl. Bankowym, gdzie budowa wiat zaczęła się później niż przy miśkach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 wrz 2011, 21:00

JotPeCet pisze:Celowo nie odniosłeś się do tego konkretnego przypadku? :>
Odnoszę się do przypadków, które znam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 07 wrz 2011, 8:00

Wczoraj po 19 trwały w najlepsze prace na przystanku PARK PRASKI 02 - montowane było oświetlenie. :-?
Polityka złym doradcą w pracy!

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 07 wrz 2011, 11:09

A ktoś może mi powiedzieć, na czym polega fenomen tych wiat? Bo w kierunku Pragi - tam, gdzie staje tramwaj - i tak ich nie ma. Jak pada deszcz to trzeba czekać, że przyjadą 2?
ŁK

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 24 wrz 2011, 8:27

KLIK
ztm.waw.pl pisze:Na Pragę z nowego (starego) przystanku

Zakończono montaż nowoczesnej wiaty na przystanku METRO RATUSZ ARSENAŁ 09, z którego w kierunku Pragi odjeżdżają linie tramwajowe 4, 20, 23 i 26 oraz autobusy 160, 190 i 527. Przystanek będzie dostępny dla pasażerów od początku kursowania linii, 25 września br.

Zostanie zlikwidowany wspólny, tymczasowy przystanek METRO RATUSZ ARSENAŁ 59, zlokalizowany na al. „Solidarności” przed skrzyżowaniem z ul. Andersa.

Przypominamy, że w związku z montażem drugiej wiaty, w kierunku Woli nadal funkcjonują tymczasowe przystanki w dotychczasowych lokalizacjach:

METRO RATUSZ ARSENAŁ 60 (dla linii tramwajowych 20, 23 oraz 26), zlokalizowany na al. „Solidarności” za skrzyżowaniem z ul. Andersa,

METRO RATUSZ ARSENAŁ 06 (dla linii autobusowych 160, 190 i 527), zlokalizowany na chodniku al. „Solidarności” przed skrzyżowaniem z ul. Andersa.

Prace wykończeniowe na przystanku METRO RATUSZ ARSENAŁ 09, związane m.in. z montażem szyb w wiatach będą prowadzone z pełnym zapewnieniem bezpieczeństwa pasażerów, a dla większego komfortu - w godzinach nocnych.
Obrazek

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 24 wrz 2011, 16:06

Wybory idą, czy co?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 wrz 2011, 10:16

Zawsze jakieś wybory idą. Przystanki powinny być gotowe parę lat temu, ale nie jestem pewien, czy wtedy też nie było jakichś wyborów... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 26 wrz 2011, 14:36

KLIK
Obrazek
Zmiany na pl. Bankowym. Pasażerowie zdezorientowani

Obrazek

Mimo, że z placu Bankowego zniknął tymczasowy przystanek w kierunku Pragi, to nie wszyscy ten fakt odnotowali. W poniedziałek rano zdezorientowani pasażerowie wciąż próbowali z niego skorzystać.

Z nową-starą organizacją przystanku na placu Bankowym warszawiacy muszą liczyć się od niedzieli. Zlikwidowano tymczasowy przystanek tramwajowy w kierunku Pragi - udostępniona została za to nowa "kosmiczna" wiata przy "Grubej Kaśce".

"Jeden otworzył drzwi"

Mimo, że pojawiły się tablice z informacją o zmianie, warszawiacy, z przyzwyczajenia chętnie przychodzili na przystanek tymczasowy.

- Czekali, próbowali nawet otwierać drzwi. Większość pasażerów nie kryła zdziwienia, kiedy autobus lub tramwaj ruszał nie wpuszczając ich do środka - relacjonuje Marcin Gula, reporter tvnwarszawa.pl.

Trzeba jednak przyznać, że zdarzały się wyjątki. - Jeden z motorniczych zlitował się nad pasażerami, którzy czekali na zlikwidowanym przystanku i otworzył im drzwi tramwaju - dodaje reporter tvnwarszawa.pl.

Koniec ok. 20 października

Wraz z likwidacją tymczasowego przystanku z ulgą odetchnęli kierowcy. Zniknęło bowiem zwężenie w al. Solidarności w kierunku Pragi.

Choć nowa wiata już funkcjonuje, to nadal trwają przy niej prace. Urzędnicy prognozują, że zakończą się ok. 20 października. Wtedy ma też być gotowy nowy przystanek w kierunku Woli – na razie pasażerowie muszą korzystać z tymczasowego.
Oj, pasażerowie zdezorientowani byli, ale tak to jest jak się nie czyta tabliczki, która jest zamieszczona na zdjęciu. Sytuacja z rana: Tramwaj stoi na światłach, a na zlikwidowanym przystanku tymczasowym 2 osoby. Jedna pani puka do motorniczego, a ten jej palcem wskazuje gdzie teraz zatrzymuje się tramwaj, pani krzyknęła że nie rozumie, na co motorniczy wskazał jej palcem tabliczkę z informację, a pani kazała mu się puknąć w głowę.
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 wrz 2011, 14:49

Skoro był likwidowany przystanek tymczasowy to trzeba było w nocy go sprzątnąć zamiast bawić się w tabliczki.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 26 wrz 2011, 14:52

Przystanek jest sprzątnięty, jest tylko ten malutki chodnik, który oddziela TMP od pasów dla samochodów, a ludzie i tak tam chodzili.
Obrazek

ODPOWIEDZ