[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Z wpisów reserveda na temat komunikacji w święta wynika, że tramwaj 17 nie jest skomunikowany z zakończeniem Mszy w Sanktuarium Rakowiecka. Mamy nadzieję, że w następne święta organizator usunie to niedopatrzenie.
Z historii pamiętam, że 164 przywoziło z Zawad i Kępy wiernych na pasterkę do Wilanowa, a potem odwoziło. Ale to było za tej złej komuny.
Ciekawe, co zrobią wierni po zamknięciu Wołoskiej dla tramów? Okaże się, że można iść do metra?
Z historii pamiętam, że 164 przywoziło z Zawad i Kępy wiernych na pasterkę do Wilanowa, a potem odwoziło. Ale to było za tej złej komuny.
Ciekawe, co zrobią wierni po zamknięciu Wołoskiej dla tramów? Okaże się, że można iść do metra?
miłośnik 13N
To może teraz prześledzimy dojazdy do innych świątyń na Górnym Mokotowie. Myślę, że nie możemy pominąć dojazdu muzułmańskich mieszkańców dzielnicy do meczetu na Wiertniczej. Piątkowe kursy autobusów z literką (f)?
L-3 ma kursy pod kościół na msze.
-
Rafaello_24
L-3 wykonuje juz całotygodniowe podjazdy ulicami Nowa - Mleczarska na wniosek mieszkańców. Poprzednio były to tylko dwa kursy w DŚ (po jednym w oba kierunki). Nie ma co porównywać autobusu do tramwaju oraz Warszawy do malych miejscowości podwarszawskich jaką jest Stara Iwiczna.
E-e.
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20150217/L-3/485401.HTM
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20150217/L-3/485401.HTM
Kod: Zaznacz cały
Przystanek: MAŁA SI 01 --> JASTRZĘBIEC JT
DZIEŃ POWSZEDNI SOBOTA ŚWIĘTO
|Godz. Minuty |Godz. Minuty |Godz. Minuty |
| | | | | 11 | 38 |
| | NIE KURSUJE | | NIE KURSUJE | | |
| | | | | | |
| | | | | 14 | 18 |- Solaris U10
Jest chyba jakiś błąd w rozkładzie, bo wg komunikatu powinno być tych kursów więcej. Pojawiła się nawet nowa literka "m" w rozkładzie, ale nieprzypisana do żadnego kursu.
Hehe. Zmiana (wprowadzona tym komunikatem) polegała na tym, że z dwóch kursów niedzielnych przez przystanek Mała jeden przestał jechać wariantem przez Krasickiego:
Ten kurs o 14:11 poprzednio jechał przez Krasickiego, a teraz nie. Widocznie z Krasickiego przyjeżdżają tylko na wcześniejszą mszę. 
Chyba, że rozkład kłamie. Ale obstawiam raczej niefachowo napisany komunikat.
Kod: Zaznacz cały
|Godz. Minuty |Godz. Minuty |Godz. Minuty |
| 6 | 01j | | | | |
| 7 | 11 | 7 | 11 | 7 | 11 |
| 8 | 11j | | | | |
| | | | | | |
| 10 | 11 | 10 | 11 | | |
| | | | | 11 | 31u |
| 12 | 11 | | | | |
| | | 13 | 11 | | |
| 14 | 11 | | | 14 | 11m |
| 15 | 11 | | | | |
| 16 | 11j | 16 | 11 | 16 | 11 |
| 17 | 11j | | | | |
| | | | | | |
| 19 | 11 | | | | |
| | | | | | |
| 21 | 11 | | | | |
Rozkład ważny od 2015-02-15
OBJAŚNIENIE SYMBOLI:
j - kurs przez WALENDÓW z podjazdem do przystanków:
KONWALIOWA, OS.WALENDIA
m - kurs z podjazdem do przystanku MAŁA w STAREJ IWICZNEJ
u - kurs z podjazdem do przystanku MAŁA w STAREJ IWICZNEJ
oraz z podjazdem do przystanków przy ul. KRASICKIEGO
w NOWEJ WOLIChyba, że rozkład kłamie. Ale obstawiam raczej niefachowo napisany komunikat.
- Solaris U10
No dobra, taki wariant to mi nawet do głowy nie przyszedł. 
Na facebooku ZTM padła propozycja skierowania na ul. Kazimierzowską linii... 724. 
Ma zdecydowanie za wysoką częstotliwość 
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Argumentuje to tym, że autobus na Kazimierzowskiej co godzinę zdecydowanie wystarczy. 
(oczywiście zapomniał przewidzieć, że po wydłużeniu trasy autobus będzie prędzej co dwie godziny)
(oczywiście zapomniał przewidzieć, że po wydłużeniu trasy autobus będzie prędzej co dwie godziny)
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Niech przekierują im tą siedemsetkę 
Dziś w autobusie linii 401 (kurs skrócony: ostatni przystanek Metro Służew) słyszałem, jak facet narzekał, że w godzinach szczytu zabierają ludziom autobus. Nic mnie już chyba nie zdziwi. 
Zróbmy ich w jajo i dajmy 700 o tak.
Kto spostrzegawczy, to zauważy, że nie dodałem żadnego przystanku.
Kto spostrzegawczy, to zauważy, że nie dodałem żadnego przystanku.