Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TMP?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To już ich problem. Brak umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem nie jest problemem ZTM.Bywalec pisze:ludzie i tak tam chodzili.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dokładnie, skoro nie ma słupka, nie ma rozkładów, nie ma niczego świadczącego o przystanku, to na jakiej podstawie ktokolwiek dochodzi do wniosku, że przystanek funkcjonuje? I jeszcze jedno: czy podświetlenie tej przezajebistej wiaty przy Parku Praskim musi być tak mocne? W ciemności razi.MisiekK pisze:To już ich problem. Brak umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem nie jest problemem ZTM.Bywalec pisze:ludzie i tak tam chodzili.
Mogłoby się przygaszać w godzinach, w których nie odjeżdża stamtąd żaden tramwaj (skoro "niedasię" tam wpuścić nocnych...). Bajer, ale po pierwsze - dość łatwy to wdrożenia, po drugie - całkiem przydatnySzeregowy_Równoległy pisze:I jeszcze jedno: czy podświetlenie tej przezajebistej wiaty przy Parku Praskim musi być tak mocne? W ciemności razi.
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"Pisuje tu wielu pracowników TW. Może oni wyjaśnią sprawę?" (c) Facebook.ztm
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM
ZTM pisze:Druga superwiata przy Grubej Kaśce gotowa
Od poniedziałku, 10 października, od początku kursowania linii dziennych, znów otwarty będzie przystanek Metro Ratusz Arsenał na pasie autobusowo-tramwajowym w kierunku Woli. Zakończył się tam montaż drugiej nowoczesnej wiaty.
Na przystanku Metro Ratusz Arsenał 10 będą zatrzymywać się tramwaje 4, 20, 23, 26 oraz autobusy 190. Linie 160, 527 i Z-1 nadal będą miały przystanek przy krawędzi jezdni, na chodniku al. „Solidarności” przed skrzyżowaniem z ul. Andersa (Metro Ratusz Arsenał 06).
Linia 160 pozostaje na przystanku poza pasem autobusowo-tramwajowym w związku z wprowadzeniem od 15 października nowej organizacji ruchu, po rozpoczęciu prac przy budowie metra w rejonie placu Wileńskiego. Dzięki oddzielnemu przystankowi, autobusy 160 i 527 będą krócej oczekiwać na wjazd na przystanek w tym zespole oraz sprawniej przejeżdżać przez skrzyżowanie na pl. Bankowym.
Od 10 października przestanie funkcjonować tymczasowy przystanek METRO RATUSZ ARSENAŁ 60 (dla linii tramwajowych 20, 23 oraz 26 w kierunku Woli), zlokalizowany na al. „Solidarności” za skrzyżowaniem z ul. Andersa.
Niedogodnością dla pasażerów korzystających z przystanku Metro Ratusz Arsenał 10 będzie brak możliwości bezpośredniego dostania się na niego windą. Tramwaje Warszawskie – inwestor montażu wiat, czekają na dostawę nowego dźwigu osobowego. Pasażerowie, będą mogli korzystać z działającej windy na przystanku po drugiej stronie torowiska, na który dostaną się po naziemnym przejściu dla pieszych.

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 66209.html
W końcu zabrano się na naprawianie. Już dawno pojawiły się koleiny, izolacja szyn zaczęła wyłazić etc...Trambuspas wytrzymał trzy lata. "Wykonanie było niedoskonałe"
Zaledwie trzy lata wytrzymał pas dla tramwajów i autobusów na Trasie W-Z. Podczas obecnego i dwóch kolejnych weekendów przejdzie poważny remont. Tramwaje Warszawskie uspokajają, że nie zapłacą za prace ani złotówki.
Otwarty trzy lata temu pierwszy trambuspas, był w Warszawie rozwiązaniem wyjątkowym. Budził duże zainteresowanie i wywołał różne opinie. Dziś można spokojnie stwierdzić, że się sprawdził. Jednak jego nawierzchnia słabo zniosła próbę czasu. W niektórych miejscach pojawiły się koleiny i spękania asfaltu.
Dobry projekt, słabe wykonanie.
- Projekt był dobry, materiały także w porządku. Remont wykonano według sprawdzonych technologii – podkreśla Michał Powałka, rzecznik Tramajów Warszawskich – Był problem z niedoskonałością wykonawstwa – dodaje.
Rozpoczynający się w ten weekend remont nie obciąży jednak budżetu miasta. – Zobowiązaliśmy wykonawcę do remontu w ramach trzyletniej gwarancji, którą mieliśmy. Po jego zakończeniu gwarancja wydłuży się o kolejne trzy lata – precyzuje Powałka.
Trzy weekendy bez tramwajów
Remont odbędzie się podczas trzech najbliższych weekendów. Tramwaje nie będą jeździły trasą W-Z pomiędzy kinem Femina, a Dworcem Wileńskim. Część linii zostanie zawieszonych, inne pojada mostem Gdańskim. Składy przestaną kursować od godz. 0.30 w nocy z piątku na sobotę. Ponownie pojadą mostem w poniedziałek o godz. 4. Zostaną uruchomione autobusowe linie zastępcze Z-1 i Z-2.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
O, jaki ładny wątek wykopałem, będzie jak znalazł.
http://autobusczerwony.blox.pl/2016/08/ ... Komentarzy
http://autobusczerwony.blox.pl/2016/08/ ... Komentarzy
Jezusie Nazareński!osa pisze:do sprawy przystanków wiedeńskich na Trasie W-Z przy Starym Mieście warto oczywiście wrócić; tam się teraz wszystko rozbija o pozbawienie al. "Solidarności" statusu drogi wojewódzkiej, na której według miejskiego inżyniera ruchu nie wolno instalować niczego, co spowalniałoby przejazd.