[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
Swoją drogą gdybyśmy nawet rozważali 700-tkę przez Kazimierzowską, to zauważcie, że omija w ten sposób stację metra... Może nie jest to jakiś newralgiczny punkt, ale jednak. Chociaż, może i dobrze, że nie będzie dublować...
Nieistotny szczegół, po drodze ma ich jeszcze parę 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A teraz zupełnie na poważnie - ja bym pokombinował z 222. Nie wiem czemu, ale ta linia mi idealnie pasuje na Kazimierzowskiej...
Jeszcze z drugiej strony połączyć to z Przasnyską i będzie cacy.
Jeszcze z drugiej strony połączyć to z Przasnyską i będzie cacy.
To już było i nazywało się 122. Nawet na Stare Bemowo jechało.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
A jakby 218 od Woronicza pociągnąć Krasickiego, Kazimierzowską, Madalińskiego do Metra Pole Mokotowskie np., to w dużych korkach utknie? Może to nie takie głupie?
Było (nie przez Madalińskiego) i jeździło puste jak bęben.reserved pisze:A jakby 218 od Woronicza pociągnąć Krasickiego, Kazimierzowską, Madalińskiego do Metra Pole Mokotowskie np., to w dużych korkach utknie? Może to nie takie głupie?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Czemu ty tak nienawidzisz Mokotowa. 222 to głównie zbiera ludzi ze Spartańskiej i Malczewskiego którzy wysiadają sobie przy Puławskiej, ale są także ludzie którzy wsiadają w to przy Puławskiej.A teraz zupełnie na poważnie - ja bym pokombinował z 222. Nie wiem czemu, ale ta linia mi idealnie pasuje na Kazimierzowskiej...
Było. Ja bym albo przekierował 700 albo przywrócił 318.A jakby 218 od Woronicza pociągnąć Krasickiego, Kazimierzowską, Madalińskiego do Metra Pole Mokotowskie np., to w dużych korkach utknie?
Nienawidzę Mokotowa, że zamiast 700 bym dał na Kazimierzowską 222?Autobus Czerwon pisze:Czemu ty tak nienawidzisz Mokotowa.A teraz zupełnie na poważnie - ja bym pokombinował z 222. Nie wiem czemu, ale ta linia mi idealnie pasuje na Kazimierzowskiej...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Tak, bo na Malczewskiego 222 ma klientów, a na Kazimierzowskiej byłby z tym problem. Żeby dojechać do tramwajów na Puławskiej trzeba by zwiedzić pół dzielnicy.
Ja bym dodał przystanek dla 222/218 na Malczewskiego/Krasickiego i wzmocnił 138. Dla przystanku Wiktorska pomysłu nie mam, ale trudno, obejdzie się, tam i tak mało ludzi korzystało.
Natomiast redukcja obsługi przystanku Madalińskiego-Szpital z czterech linii do jednej, bez porządnego wzmocnienia tej pozostawionej, to jest skandal pierwszej klasy.
Natomiast redukcja obsługi przystanku Madalińskiego-Szpital z czterech linii do jednej, bez porządnego wzmocnienia tej pozostawionej, to jest skandal pierwszej klasy.
Jako były mieszkaniec tamtych rejonów zgadzam się z Tobą całkowicie. Ten przystanek obsługuje dwie duże szkoły, szpital i pocztęMichalJ pisze:Natomiast redukcja obsługi przystanku Madalińskiego-Szpital z czterech linii do jednej, bez porządnego wzmocnienia tej pozostawionej, to jest skandal pierwszej klasy.
Ale za bardzo nie mam pomysłu, co mogłoby tamtędy pojechać dla poprawy tej sytuacji. Może wykolankować 119 przez Wiśniową/Kazimierzowską, co jednocześnie zapewniłoby połączenie Madalińskiego z Urzędem Dzielnicy ?
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Wzmocnić (i skrócić) 138. Ale jeśli komunikacją na Mokotowie rządzi ktoś z zajezdni na Utracie, to takie są skutki.
Nie z zajezdni na Utracie, tylko z mordowni na Brzeskiej, jeśli już.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Khe? Do skróconego 138 to ktoś z Brzeskiej nie mógłby wsiąść?
Nie ten koniec Brzeskiej. Dołóż rurabombera z Radzymińskiej, jak Ci mało.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan