Glonojad pisze:Bo "nie od dziś" to wiadomo, że priorytety dla komunikacji kosztem użytkowników transportu indywidualnego popiera nawet większość kierowców, na co są badania nie tylko krajowe, ale i międzynarodowe.
Wnioskowanie typu po urwaniu szóstej nogi mucha ogłuchła. To tak jakby z informacji, że 90% Polaków chce autostrad, wyciągnąć wniosek, że 90% Polaków chce zburzenia Zamku Królewskiego i zbudowania w jego miejscu autostrady. To że większość jest za priorytetami, to nie znaczy, że większość popiera takie idotyzmy jak buspas obwodnicy Śródmieścia.
kajo pisze:A ja dzisiaj doznałem szoku, bo słyszałem pochwały na temat bus-pasa na TVN Warszawa i to nawet ze strony kierowców. Była mowa o tym iż ruch się już uspokoił, czas jazdy się sporo skrócił, korki są sporo mniejsze i tak dalej. Powiedziałbym nawet sukces. I to w TVN Warszawa.
To, że ITI i Agora popierają HGW przed wyborami, to chyba nie powinno dziwić. Jakoś w mediach Axla, Polsatu, Prespubliki, Inforu zachwytu nad buspasami nie słychać.