Nieakceptowalne - to słowo będzie o wiele lepsze.Szeregowy_Równoległy pisze:Trzeba ci parę filmów podrzucić, kiepsko u ciebie z wyobraźniąreserved pisze:Jeżeli pani Joanna Erbel chwali się rzeczami, które dla mnie są niewyobrażalne
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Nie wiem jak akurat w poliamorii (czy jak to się zwie, pierwszy raz o czymś takim słyszę i mam nadzieję, że ostatni), ale jeśli wybieram prezydenta np. ateistę zwalczającego Kościół, to mogę się spodziewać, że raczej kościołów budować nie będzie, ale je zbywać. A kto wie, czy Joanna Erbel nie zamieni naszego miasta w miliony poliamoriowych sex shopów?
Oczywiście ja to trochę ubarwiam, ale nie bardzo wiem, jak to wyjaśnić.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To na początek wyjaśnij mi czym sexshop dla miłośników poliamorii miałby się różnić od standardowego?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Daj spokój z takimi nonsensami. Kiedy to urzędująca prezydentka zmagała się z takimi problemami? Jak jej 5 złotych na bilet do parku zabrakło? Chyba ściętą głową marzysz... Oderwanie od "życia codziennego" dotyczy znacznej części "elit" - władzy, rozrywki, biznesu. Pamiętasz zakupy Kaczyńskiego? Ja nie wiem dokładnie, jakie problemy mają Kulczyk, Lis, czy Kwaśniewska, ale jakoś dziwnie podejrzewam, że nie mają one nic wspólnego z problemami twoimi lub "statystycznego szarego obywatela".bepe pisze:pozostają jednak w dosyć ścisłym związku z wybranym przez nią trybem życia - jakże innym od trybu życia większości mieszkańców miasta. Oczywiście nie ma kandydata, który byłby w stanie znać z autopsji problemy wszystkich grup społecznych, ale ktoś, kto styka się z codziennymi problemami w rodzaju zapisać dziecko do szkoły, dowieźć je tam, zrobić zakupy czy wyskoczyć raz po raz na basen czy do kina na pewno rozumie potrzeby większej części mieszkańców niż poliamorystka, która nie ma dzieci, dostała mieszkanie od rodziców, ma czas i pieniądze na stołowanie się w kawiarniach i na jeżdżenie wszędzie rowerem.
To nie głos na Erbel, tylko wezwanie do zejścia na Ziemię
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Obrazek dotyczy trochę innego, choć podobnego "problemu"Szeregowy_Równoległy pisze:Jak władza wykonawcza, ponadto na szczeblu samorządu, miałaby cokolwiek szerzyć? Pani Erbel na golasa stanie z gitarką w centrum, zaśpiewa "All you need is love", a potem przejdzie do części praktycznej, demonstrując przesłanie z losowo wybranymi przedstawicielami elektoratu? Wyjaśnij mi jak poliamorię można promować poprzez stanowisko prezydenta miasta.
http://i.imgur.com/ETiJO.jpg
Nie mam zielonego pojęcia, nie znam się na sex shopach, nie korzystam.Szeregowy_Równoległy pisze:To na początek wyjaśnij mi czym sexshop dla miłośników poliamorii miałby się różnić od standardowego?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Kościół to by najchętniej budował kościół co przecznicę, trzeba człowieka z rozsądkiem który hamował by te zapędy. Świątynia Opatrzności Bożej na którą idzie tyle forsy i to nawet z tych pieniędzy przeznaczonych na kulturę jest tak brzydka że odwracam głowę gdy na to patrzę.Nie wiem jak akurat w poliamorii (czy jak to się zwie, pierwszy raz o czymś takim słyszę i mam nadzieję, że ostatni), ale jeśli wybieram prezydenta np. ateistę zwalczającego Kościół, to mogę się spodziewać, że raczej kościołów budować nie będzie, ale je zbywać.
Nie znasz się na zasadach najmu lokalu, korzystanie z takich przybytków uciechy ma tu marginalne znaczenie.Nie mam zielonego pojęcia, nie znam się na sex shopach, nie korzystam.
Jako gorliwy katolik powinieneś kochać bliźniego, bez względu jaki on jest i z kim sypia. W ogóle nie rozumiem co Cię interesuje z kim ta pani sypia, ale raczej nie powinno się jej przekreślać ze wzgląd na upodobania seksualne. Ale można tą panią przekreślić przez durny program, utopijne wizje, i brak znajomości życia normalnych ludzi.
Nie łatwiej długopisem?Autobus Czerwon pisze:Ale można tą panią przekreślić przez durny program, utopijne wizje, i brak znajomości życia normalnych ludzi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Można, ale mieć ku temu przesłanki nie zaszkodzi.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chyba nie łapię.pawcio pisze:Nie łatwiej długopisem?Autobus Czerwon pisze:Ale można tą panią przekreślić przez durny program, utopijne wizje, i brak znajomości życia normalnych ludzi.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ależ ja jej nie przekreślam! Toleruję ją i szanuję jej poglądy! Tylko czy muszę na nią głosować?Autobus Czerwon pisze:
Jako gorliwy katolik powinieneś kochać bliźniego, bez względu jaki on jest i z kim sypia. W ogóle nie rozumiem co Cię interesuje z kim ta pani sypia, ale raczej nie powinno się jej przekreślać ze wzgląd na upodobania seksualne. Ale można tą panią przekreślić przez durny program, utopijne wizje, i brak znajomości życia normalnych ludzi.
Bepe, dziękuję za ostatni akapit, dokładnie o to mi chodziło 
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Narzędnik wobec tej pani to tu raczej zastosowany być nie powinien.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale to ty go zastosowałeś ("długopisem"). Nadal w ogóle nie rozumiem, o co ci chodzi...pawcio pisze:Narzędnik wobec tej pani to tu raczej zastosowany być nie powinien.
Podejrzewam, że Reservdowi chodzi o takie akcje jak z tęczą, na którą HGW ma wpływ i w którą konsekwentnie pompuje hajs, byle tylko nie ugiąć się przed mitycznymi "faszystami".Szeregowy_Równoległy pisze:Wyjaśnij mi jak poliamorię można promować poprzez stanowisko prezydenta miasta.
LITOŚCI.Bastian pisze:prezydentka
On powinien skreślić "tę panią", nie "tą panią".