Z Żabczyńskiego to już jednak zrobiłbym przejazd Postępu do ronda UE i z powrotem.hooligan83 pisze:Tak. Chodziło mi o rondo Żabczyńskiego. Niestety nic bliżej nie ma.
Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
ŁK
Szanowny Panie,
uprzejmie informujemy, iż przeprowadzona analiza punktualności potwierdza zasadność Pana wniosku i konieczność wprowadzenia korekt rozkładowego czasu przejazdu dla linii 136 m.in. na wskazanych odcinkach.
Mając na uwadze powyższe, przygotujemy pakiet zmian w czasach przejazdu dla linii kursujących w omawianym rejonie. Z uwagi na konieczność przygotowania w pierwszej kolejności zmian w rozkładach jazdy w związku z okresem świątecznym oraz feryjnym, na chwilę obecną nie możemy jednak określić jeszcze terminu opracowania i wdrożenia zmian w rozkładzie jazdy linii 136.
ŁK
Zapewne poczekają do czasu „elektryfikacji” linii,uwzględniając ladowanie po wyjeździe i przed zjazdem do zajezdni.
- ZielonyJamnik
Dokładnie, szybciej bym się nie spodziewał. Ale i tak fajnie ze napisałeś do nich
Mkną po koleinach zielone jamniki... 

No to już było szczytem, jak jesteś na Cybernetyki minutę przed planem, jest 23 w sobotę, a na Racjonalizacji masz być za 10 minut, przy czym każde światło zielone, bo takie są cykle. I bilet 20-minutowy z ŚP Multikina nie wystarczał 

ŁK
Przedłużenie Suwaka jest już gotowe, jedynie trzeba zdjąć barierki. Na nowym przystanku PKP Służewiec stanęła też pełnowymiarowa wiata. Czy coś tamtędy w ogóle pojedzie? Tego chyba jeszcze nie wiadomo, za to wiata jest. Dojścia do peronu nie ma, niemniej spodziewam się, jak to teraz będzie wyglądało.
ŁK
-
- Kontakt:
W ogóle ostatnio korzystałem z tego pato węzła, w oczy mi się rzuciło, że nigdzie nie ma właściwie żadnej informacji, żadnych drogowskazów, zarówno z pociągu na autobusy/tramwaje, jak i na odwrót. Trochę słabe, szczególnie że jednak ktoś tam się może przesiadać z/na lotnisko, niekoniecznie ktoś miejscowy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
o Pabie, to trxeba by sie dogadać nie tylko ZDM - ZTM - TW, sle jeszcze z PLK i GDDKiA!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brak informacji i drogowskazów jest ostatnim problemem tego węzła.
Jak ktoś chce się tam przesiąść z/na lotnisko z bagażami to drogowskazy mu niepotrzebne bo i tak trafi na niedziałające windy.
Jak ktoś chce się tam przesiąść z/na lotnisko z bagażami to drogowskazy mu niepotrzebne bo i tak trafi na niedziałające windy.
Jutro otwarcie. Lepszy Służewiec pytał, co tam pojedzie, ale się nie dowiedział.Łukasz pisze:Przedłużenie Suwaka jest już gotowe, jedynie trzeba zdjąć barierki. Na nowym przystanku PKP Służewiec stanęła też pełnowymiarowa wiata. Czy coś tamtędy w ogóle pojedzie? Tego chyba jeszcze nie wiadomo, za to wiata jest. Dojścia do peronu nie ma, niemniej spodziewam się, jak to teraz będzie wyglądało.
Przy okazji, w tym tygodniu zmieniono sygnalizator wyjazdowy z Postępu na Marynarską na kierunkowy. Wielka przebudowa zakończyła się postawieniem kilku żółtych betonowych bloków.
Z tego powodu Lepszy Służewiec wnioskuje o powrót 136 i 308 na Pozytywny Mokotów. Pierwszego dnia braku korka nie stwierdzono - ruszenie każdemu kolejnemu samochodowi zajmuje co najmniej sekundę.
ŁK

A tak wygląda element, dzięki któremu można zrobić sygnalizator kierunkowy
ŁK
W ogóle to chyba Suwakiem wypadałoby puścić 218, a 308 znów Domaniewską… Mimo, że sam korzystam Domaniewską od Wołoskiej od tej strony, to chyba trochę plusów by to miało, zwłaszcza w weekendy, kiedy Domaniewska jest wymarła.
ŁK
Przez najbliższe kilka tygodni będzie przebudowa Domaniewska x Suwak, pewnie do końca ferii. Skrzyżowanie zostanie wyniesione oraz zostaną połączone ścieżki rowerowe.
218 dojedzie do Os.Nowy Mokotów co 15”, Z18 do Pozytywnego Mokotowa, ale tylko w szczycie. 308 będzie zawieszone. Pewnie dziś to był ostatni dzień 218/308 w obecnym kształcie.
218 dojedzie do Os.Nowy Mokotów co 15”, Z18 do Pozytywnego Mokotowa, ale tylko w szczycie. 308 będzie zawieszone. Pewnie dziś to był ostatni dzień 218/308 w obecnym kształcie.
ŁK
A nie można było przy okazji zmienić nazwy tego obecnego krańca 218 ? Taka fajna nazwa by mogła być 

Któregomb112 pisze:A nie można było przy okazji zmienić nazwy tego obecnego krańca 218 ? Taka fajna nazwa by mogła być

ŁK