Koniec ikarusów?
Koniec ikarusów?
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... a-784.html
Czyli EOT?
Mam lepsze informacje od rzeczników?
Czyli EOT?
Mam lepsze informacje od rzeczników?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
W ruchu teraz to jest 8 Ikarusów 280 i 4 Ikarusy 260. Z tym, że zastapią je SM18 to też jest taki skrót myślowy. A w ogóle to rozkład rozkładem, ale wtyczki to kursy pozarozkładowe, więc teoretycznie Ikarusy mogą jeździć, choć w rozkładzie byłaby wyłącznie niska podłoga?
No a jak, w końcu to ZTM!ashir pisze:A w ogóle to rozkład rozkładem, ale wtyczki to kursy pozarozkładowe, więc teoretycznie Ikarusy mogą jeździć, choć w rozkładzie byłaby wyłącznie niska podłoga?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Ratusz zapowiedział wycofanie ikarusów z dniem ....1 grudnia 2013.
Czyli zostały jeszcze 4-5 dni ikarów w ruchu i ...koniec.
Czyli zostały jeszcze 4-5 dni ikarów w ruchu i ...koniec.
Informację potwierdza biuro prasowe ratusza: - Jesteśmy blisko historycznego momentu. Tyle lat na to czekaliśmy, wymieniając tabor i wprowadzając nowe standardy podróżowania po Warszawie. 1 grudnia pozbędziemy się ikarusów na zawsze, choć przez wiele lat dobrze się sprawdzały - przyznał Bartosz Milczarczyk, rzecznik Urzędu Miasta. Pytany o imprezę z tej okazji, odpowiedział: - Bardziej nam zależy, żeby witać nowe, niż żegnać stare.
Nic nie będzie. Ikarusy schodzą z planu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dobrze, że w piątek się nim przejechałem, bo pewnie wczoraj już w ruchu nie był. Ciekawie co za miłośnicy i skąd go kupili? A po południu w alei kasatów na Włościańskiej go jeszcze nie było, chyba że gdzie indziej będzie stał.kukuryk12 pisze:6306
Takie trochę to niekonsekwentne, bo parówki jakoś dumnie żegnano, była specjalna linia uruchomiona z tej okazji i chyba takie pożegnanie było udane, bo do ludzi dotarła informacja o wycofaniu najstarszych tramwajów, jak również to, że mogli ostatni raz się przejechać takimi wagonami z czego wiele osób skorzystało.Informację potwierdza biuro prasowe ratusza: - Jesteśmy blisko historycznego momentu. Tyle lat na to czekaliśmy, wymieniając tabor i wprowadzając nowe standardy podróżowania po Warszawie. 1 grudnia pozbędziemy się ikarusów na zawsze, choć przez wiele lat dobrze się sprawdzały - przyznał Bartosz Milczarczyk, rzecznik Urzędu Miasta. Pytany o imprezę z tej okazji, odpowiedział: - Bardziej nam zależy, żeby witać nowe, niż żegnać stare.
Mam nadzieję, że ZTM będzie pamiętał o zaległych brygadach wysokich, a nie tylko o bieżących. Bo zaraz się okaże, że na 704 czy 728 będzie nadal wysoka podłoga.
Pożegnanie ikarusów było zaplanowane tuż przed referendum, ale skoro nie udało się ich wtedy wycofać, to teraz całkowicie tę imprezę odpuszczono... W sumie szkoda. Pewnie wiele osób zastanawiało się, który ikarek będzie tym ostatnim w ruchu. Nikt nie przypuszczał, że ikarusy znikną jeszcze w tym tygodniu i zostaną odstawione praktycznie wszystkie naraz, jak "parówki"...
PS. 1 grudnia szykuje się też pożegnanie odkurzaczy i gniotów niezmodernizowanych. Chyba, że może jakieś odkurzacze ostaną się i przejściowo wypełnią lukę po ikarusach.
PS. 1 grudnia szykuje się też pożegnanie odkurzaczy i gniotów niezmodernizowanych. Chyba, że może jakieś odkurzacze ostaną się i przejściowo wypełnią lukę po ikarusach.
Jeśli w tych słowach nie było niedopatrzenia, to wtedy też służbę zakończą również neokwadraty...Prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz powiedziała we wtorek: - 1 grudnia w sposób symboliczny pożegnamy pewną epokę. Od tego dnia wszystkie autobusy, które wyjadą na stołeczne ulice, będą niskopodłogowe.
Już jakiś czas temu mówiło się, że od 1 grudnia ma nie być wysokiej podłogi, więc spodziewać się można było jak najbardziej. A (lepsze) odkurzacze i neokwadraty to akurat mają zostać na Redutowej, po co? To ja nie wiem, ale widocznie MZA widzi w tym jakiś cel.1000 pisze:Nikt nie przypuszczał, że ikarusy znikną jeszcze w tym tygodniu i zostaną odstawione praktycznie wszystkie naraz, jak "parówki"...
No i jeszcze wszystko wskazuje, że wtedy zakończą służbę również neokwadraty...
1000 pisze:Pożegnanie ikarusów było zaplanowane tuż przed referendum, ale skoro nie udało się ich wtedy wycofać, to teraz całkowicie tę imprezę odpuszczono... W sumie szkoda. Pewnie wiele osób zastanawiało się, który ikarek będzie tym ostatnim w ruchu. Nikt nie przypuszczał, że ikarusy znikną jeszcze w tym tygodniu i zostaną odstawione praktycznie wszystkie naraz, jak "parówki"...
No i jeszcze wszystko wskazuje, że wtedy zakończą służbę również neokwadraty...
A co tu "żegnać" ? "Żegnamy" się z nimi od ponad roku i "pożegnać" nie możemy.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Niestety, podobnie jak parówki ze wszystkich kursów liniowych (także pozarozkładowych).pawcio pisze:Nic nie będzie. Ikarusy schodzą z planu.
Można powiedzieć : NARESZCIE !!
Linia 155: 1966-2011
Niestety? Ja czekałem na ten moment z niecierpliwością, wreszcie bez wspinaczki po schodach i głuchnięcia od niewytłumionych silników...michj pisze:Niestety, podobnie jak parówki ze wszystkich kursów liniowych (także pozarozkładowych).
No a teraz będzie chyba trzeba odliczać czas do pozbycia się odkurzaczy...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Do kitu z takim końcem, jak parówy zjeżdżały to była wielka feta, a teraz... No ale przecież "oszczędności", chociaż madziary cieszyły się jeszcze większą popularnością jak parówy.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Chyba z ITSem dawno nie jechałeś?Wolfchen pisze:Niestety? Ja czekałem na ten moment z niecierpliwością, wreszcie bez wspinaczki po schodach i głuchnięcia od niewytłumionych silników...
Ostatnim dniem eksploatacji odkurzaczy w normalnym ruchu jest dzień 30 listopada. Szybko, no nie?Wolfchen pisze: No a teraz będzie chyba trzeba odliczać czas do pozbycia się odkurzaczy...