Targowa po nowemu
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Targowa po nowemu
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
O rany, tylko nie dwukierunkowa ścieżka na chodniku...
Oj, będą tam korki, a Praga Południe będzie jeździć na Targówek przez centrum. W obliczu tak postawionej sprawy należałoby dążyć do jak najszybszej budowy al. Tysiąclecia od Grochowskiej do al. Solidarności lub chociaż Radzymińskiej.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie tyle al. Tysiąclecia, co obwodnicy śródmiejskiej od Wiatracznej przynajmniej do Rzecznej. Póki co korków na Targowej nie ma
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Obecnie nie ma Targowej i jakoś miasto żyje.Poc Vocem pisze:Oj, będą tam korki, a Praga Południe będzie jeździć na Targówek przez centrum.
Jakoś to miasto i po zwężeniu połowy obecnych ulic dałoby radę. Pytanie jednak jak taka sytuacja wpływa na zmianę zachowań komunikacyjnych mieszkańców i czy są to zachowania pozytywne. Jeżdżenie z Pragi Południe na Targówek przez lewy brzeg nie jest sytuacją normalną (choć oczywiście czasowo, np. teraz dopuszczalną) i nie powinno mieć miejsca.
Obawiam, to nie ten rząd wielkości pod względem kosztów. Zresztą ta obwodnica śródmiejska jest pomysłem, do którego mam chyba najmniejsze zaufanie ze wszystkich pomysłów drogowych, zwłaszcza mój nie pokój budzi wprowadzenie jej na rondo Żaba.Bastian pisze:Nie tyle al. Tysiąclecia, co obwodnicy śródmiejskiej od Wiatracznej przynajmniej do Rzecznej.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
pamiętaj że pojawiła się w międzyczasie Strażacka i znaczna poprawa przepustowości węzła Marsa.Poc Vocem pisze:Jakoś to miasto i po zwężeniu połowy obecnych ulic dałoby radę. Pytanie jednak jak taka sytuacja wpływa na zmianę zachowań komunikacyjnych mieszkańców i czy są to zachowania pozytywne. Jeżdżenie z Pragi Południe na Targówek przez lewy brzeg nie jest sytuacją normalną (choć oczywiście czasowo, np. teraz dopuszczalną) i nie powinno mieć miejsca.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jakoś tłumów na tej Strażackiej nigdy nie widziałem, a jeździłem w różnych porach... Jazda przez Marsa jest chyba postrzegana jako najbardziej nieatrakcyjna ze wszystkich za wyjątkiem wąskiej grupy z Zapłowiecza. Inni wybierają chyba Wybrzeże Helskie i Wisłostradę .
To chyba nie była Strażacka w Warszawie...Poc Vocem pisze:Jakoś tłumów na tej Strażackiej nigdy nie widziałem, a jeździłem w różnych porach...
Jest. Trenuje różne warianty powrotu. Albo Marsa Chełmżyńska, albo Marsa Żołnierska.Poc Vocem pisze:Jazda przez Marsa jest chyba postrzegana jako najbardziej nieatrakcyjna ze wszystkich za wyjątkiem wąskiej grupy z Zapłowiecza. Inni wybierają chyba Wybrzeże Helskie i Wisłostradę .
- Solaris U10
Za duży ruch pieszych na takie zabawy, lepsze byłyby oczywiście pasy, zwłaszcza że IR godzi się na ich wyznaczanie przy parkowaniu równoległym.Wiliam pisze:O rany, tylko nie dwukierunkowa ścieżka na chodniku...
Uwaga ogólna: temat tego, jak będzie wyglądała Targowa po zamknięciu metra (podobnie jak ten, gdzie na Daszyniaku zawrócą tramwaje itd.) powinien być zamknięty w 2011, a teraz powinna trwać sobie budowa...
jazda przez dwa mosty straciła sens wraz z remontem estakad przy Torwarze.Poc Vocem pisze:Jakoś tłumów na tej Strażackiej nigdy nie widziałem, a jeździłem w różnych porach... Jazda przez Marsa jest chyba postrzegana jako najbardziej nieatrakcyjna ze wszystkich za wyjątkiem wąskiej grupy z Zapłowiecza. Inni wybierają chyba Wybrzeże Helskie i Wisłostradę .
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli uważasz, że al. Tysiąclecia da się zbudować, i to za niewielkie pieniądze, to się grubo mylisz.Poc Vocem pisze:Obawiam, to nie ten rząd wielkości pod względem kosztów. Zresztą ta obwodnica śródmiejska jest pomysłem, do którego mam chyba najmniejsze zaufanie ze wszystkich pomysłów drogowych, zwłaszcza mój nie pokój budzi wprowadzenie jej na rondo Żaba.Bastian pisze:Nie tyle al. Tysiąclecia, co obwodnicy śródmiejskiej od Wiatracznej przynajmniej do Rzecznej.
Obwodnica śródmiejska byłaby tańsza?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przynajmniej budowalna.
Zabrali teraz pas przy Ząbkowskiej. Tak więc na prawie całej są buspasy (do przystanku) i 2 pasy. Do skrętu, faktycznie, zostają tylko 2 (choć nie wiem dlaczego nie można było dać tego kawałka trzeciego, co był kiedyś czwartym). Więc korek był aż...Bastian pisze:Nie tyle al. Tysiąclecia, co obwodnicy śródmiejskiej od Wiatracznej przynajmniej do Rzecznej. Póki co korków na Targowej nie ma
Natomiast co do ścieżek - dopiero co zrobili na Markowskiej, jakiś JEDEN WIELKI KOSZMAR z tego wyszedł. A wczoraj rolkarz to myślałem, że z tego pasa na mnie wjedzie.
ŁK