Korale
Korale
Na koralach 522 (i pewnie na 501 i 519) przystanek Dworkowa jest bliżej Pl. Unii Lubelskiej niż Goworka. Niby w błąd to nie wprowadza, bo to różne przystanki w różnych kierunkach, nikt przez to za wcześnie bądź za późno nie wysiądzie, ale dobrze by było gdyby kolejność przystanków była brana pod uwagę gdy się trasa na jednokierunkowe odcinki rozjeżdża.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Ja bym się zanadto nie przejmował. To bardzo drobna sprawa, poza tym korale jako takie to już gatunek wymierający. Większość autobusów ma już "e-korale", tam w ogóle nie przedstawia się przystanków na trasie w przeciwnym kierunku.
Z jednej strony fakt. Z drugiej - mam z tyłu głowy, że taka prezentacja przystanków może u niektórych wprowadzić błędny przekaz podprogowymichael112 pisze: ↑30 sty 2024, 11:33Ja bym się zanadto nie przejmował. To bardzo drobna sprawa, poza tym korale jako takie to już gatunek wymierający. Większość autobusów ma już "e-korale", tam w ogóle nie przedstawia się przystanków na trasie w przeciwnym kierunku.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Drobna-nie drobna, ale błąd jest i winien zostać poprawiony. Umniejszanie wszystkiemu do rangi drobnych spraw, poniekąd praktyka popularna i tu i w samym ZTMie, nie pomaga dbać o jakość na temat której ZTM chwali się certyfikatami jakości i nie wiadomo czego jeszcze.michael112 pisze:Ja bym się zanadto nie przejmował. To bardzo drobna sprawa, poza tym korale jako takie to już gatunek wymierający. Większość autobusów ma już "e-korale", tam w ogóle nie przedstawia się przystanków na trasie w przeciwnym kierunku.
Przystanki w przeciwnym kierunku nie są problemem, natomiast powinno się zmodyfikować wyświetlanie tras częściowo cyrkularnych jak np.: 149, 729, itd. Wystarczyłoby krancówkę przelotową dać w środek i dalej najbliższe przystanki, a następnie wyraźną przerwę i przystanek końcowy (początkowy).
Są póki co luźne prace w tym zakresie. Ale najpierw Tadzioman musi umrzeć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Dziś przyjrzałem się tablicom linii 20 i są na nich błędy - brak przystanku Ratuszowa, a także Majakowskiego zamiast PKP Koło (ale z kolei jest pl. Pole Elekcyjne, a nie Młynów, więc tym bardziej dziwne skąd ta jedna stara nazwa).