Remont pÄtli KoĹo
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
Tramwaje Warszawskie przymierzają się do remontu peętli Koło wraz z rozjazdami i przejazdami przez jezdnię. W pierwszym etapie (9-16 czerwca) wyłączony zostanie z użytkowania wjazd tramwajowy na pętlę od strony Cetrum, natomiast w drugim etapie (17-26 czerwca) wyłączony zostanie wjazd od strony Bemowa i co za tym idzie, wyłączony zostanie ruch tramwajów na odcinku Koło - Bemowo. Zamknięta będzie ul. Dywizjonu 303 (przejazd przez tory), ograniczone zostaną skręty w lewo na skrzyż. Obozowa / ks. Janusza, a na ks. Janusza od wiaduktu kolejowego po jezdni południowej odbywać się będzie ruch dwukierunkowy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
MeWa mnie ubiegł.
Byłem tam wczoraj i faktycznie, zaplecze budowy stoi i wygląda jakby tam co najmniej metro mieli budować
, część szyn jest wymieniona (przed przejazdem przez ulicę i między zwrotnicami, oba kawałki na torze w stronę Centrum), a reszta leży obok i czeka na swoją kolej.
Betewu czy pętla zachowa obecny kształt czy też może coś zmienią?
A to jedyne zdjęcie jakie udało mi się cyknąć, bo się na WMH śpieszyłem:

Wymieniony odcinek torow widać po lewej - to te z ziemią pomiędzy szynami.
Betewu czy pętla zachowa obecny kształt czy też może coś zmienią?
A to jedyne zdjęcie jakie udało mi się cyknąć, bo się na WMH śpieszyłem:

Wymieniony odcinek torow widać po lewej - to te z ziemią pomiędzy szynami.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
ZTM pisze:Od dnia 09.06.br. (piątek) od ok. godz. 23:00 do dnia 25.06.br. (niedziela) do ok. godz. 24:00, zamknięta będzie dla ruchu kołowego północna jezdnia ul. Dywizjonu 303 na odcinku od skrzyżowania ulic Obozowa / Księcia Janusza do przejazdu przez torowisko tramwajowe.
Dla linii 167 w kierunku Chomiczówki zamiast przystanku KOŁO 06 obowiązywał będzie przystanek KOŁO 56 zlokalizowany na ul. Księcia Janusza przed skrzyżowaniem.
Utrudnienia związane są z remontem torów tramwajowych.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- tarantula01
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dziwna rzecz. Oczywiście, że nie - chyba, że jakieś staroużyteczne szyny były tam ułożone. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przejeżdżałem obok jakąś godzinę temu i tak jakoś wyglądało, że jeszcze ciut roboty jest. Brakuje płyt między torami na przejeździe między Maryninem a pętlą, układany jest gdzieniegdzie asfalt itp. Trwają również prace przy wiadukcie nad torami kolejowymi, wymieniane były podkłady przed i po nim na torze w stronę Bemowa, na drugim torze leży ogromna ilość podkładów, które wyglądają na nowe i nie wiem, co z nimi zrobią.
Pytanie techniczne: co to jest - czerwony prosatopadłościanowaty
przedmiot z rączką, leżący na szynach i podłączony poprzez kabel do sieci trakcyjnej?
Pytanie techniczne: co to jest - czerwony prosatopadłościanowaty
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- MeWa
- Cukiereczek
a teraz remontowane są rozjazdy na pętlę Cm. Wolski, więc pętla jest zupełnie - na razie - niefunkcjonalna... A z prac tramwajowych to należy wymienić też wymianę podkładów i torów na Hynka i chyba remontu przystanku tam zlokalizowanego...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Hynka nie ma torów...MeWa pisze:wymianę podkładów i torów na Hynka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow